To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
Wtrącę się:

Iselin napisał(a): A kto pisze, że to jest WIĘKSZY problem niż wykluczenie społeczne, samobójstwa i anoreksja?

Wolność zamieszczania zdjęcia sałatki uznałaś za ważniejsze dobro, niż przewrażliwienie jakiejś osoby, której być może zdjęcia sałatek podsyłały mamy, ciotki i babcie. To tak w skrócie.

Cytat:A jeśli chcesz podyskutować na jakieś "ciekawe, kontrowersyjne tematy, rzeczywiście warte dyskusji", to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś je założył.

Rewolucja kulturalna, jaką przeżywamy, nie jest ciekawym problemem? Chyba muszę zefcia znowu opieprzyć. Toć to w naszym post-religijnym świecie obserwujemy wzloty i upadki nowych dogmatów, nowe świętości, nowe demony. Wegetarianizm już wystarczająco często staje się para-religią, a na horyzoncie jest anty-wegetarianizm (wierzcie mi, czytuję reddity, historii jest wystarczająco dużo, na obie tezy). Gdzie mamy taki rozwój społeczeństwa dyskutować, jak nie na forum dedykowanym powstaniu społeczeństwa bez religii?

Cytat:Ależ wiem, że mogę popełniać taki błąd. Natomiast banowanie w społeczności osoby, która lajkuje grupy uznane za fatfobiczne akurat oczywistym trollingiem nie jest. Może być co najwyżej trollingiem zakamuflowanym.

Intryguje mnie jedno pytanie, po jakiego grzyba ta Twoja nieznana mi znajoma chciała być na tym forum? I jak długo tam była? Anglicy mają takie powiedzenie, "read the room". Może Twoja kumpela myślała, że wylądowała na kolejnym blogu poświęconym "pozytywnemu odchudzaniu", jakich jest fantastylion. A przypadkowo trafiła na forum gromadzącym ofiary znęcania się za fałdkę tłuszczyku. Ja tego nie wiem, a ty wiesz, że z taką pewnością jej bronisz?

Cytat:
zefciu napisał(a): Nie wiem. Tutaj odnosiłem się do tego, co napisał Ergo Proxy.
To czemu, zwracając się do Ergo Proxy, piszesz "dla Iselin"?

Chwilowo ta dyskusja jest tak żywa, że rozmawiamy tu jeden przez drugiego, też więcej niż jedną osobę na raz komentuję, przykładowo lumbera, Osirisa i 2lh2o (edit, równolegle. zefcia i hansa traktuję z osobna).

Cytat:Nie zaskoczyłeś mnie w ogóle, bo tutaj myślę dość podobnie, natomiast nie znaczy to, że mam wywalać z pracy osoby myślące inaczej. W życiu natomiast w ogóle kieruję się tym, kim dana osoba jest i czy można na nią liczyć. Często już okazywało się, że najmniej można liczyć na osoby, które najgłośniej deklarują, jak to "walczą o moje prawa".

Ech... pani profesor nie wyraża "prywatnych opinii", jeżeli robi to w ramach nauczania. Pani profesor daje temat do nauczania. A w systemie uczelnianym po wykładach są kolokwia i sprawdziany. To znaczy, osoby chodzące na wykłady pani psor będą zdawać egzaminy u pani psor, będą oceniane przez panią psor. Jak myślisz, czy pani psor, która dała swoje prywatne poglądy do uczenia, będzie akceptować prywatne poglądy studentów na egzaminach? W referatach i pracach pisemnych czy ustnych?

Kiedyś w Polsce było oburzenie w kwesii wpisywania religii jako stopnia do matury. Chyba czas sobie przypomnić, dlaczego. I to ja muszę przypominać, wyrabiający tu za parytetowego chrześcijanina, niby.

Cytat:Zapytałam o szczegóły specjalnie dla Ciebie. Dam znać, jak dostanę odpowiedź. Edit: Już wiem, kumpela należała do grupki FatLogic i została z tego powodu wywalona z innej grupy, kompletnie niezwiązanej z tym tematem, za "bycie fobem".

To na reddicie było? Tam, gdzie mnie wywalili za tekst o ideologii nazistowskiej?

Łii-łii, łi łii-łii, łi-łiiiiiiii...

(Edit: tak, to znowu moje najmniejsze skrzypce świata w akcji. Trochę fałszują, wiem)

Iselin napisał(a): W sumie my też nie lamentujemy. Raczej trochę się nabijamy z tej jakże uroczej egzotyki.

Brzmiało jak lament. Przecież nawet Bogu ducha winnego lumbera tym potrafiłaś wkurzyć tak, że zaczął rantować o stanie łołkizmu.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Koh 3:1-8 (edycje własne)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez bert04 - 08.03.2024, 16:34
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 21.05.2024, 02:37
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 15:51
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 19:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 12:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 13:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 14:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:03
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:09
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 16:36
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 19:52
RE: Shogun, książka i seriale - przez lumberjack - 29.04.2024, 21:58
RE: Shogun, książka i seriale - przez Sofeicz - 02.05.2024, 12:32
RE: Shogun, książka i seriale - przez zefciu - 30.04.2024, 07:26
RE: Shogun, książka i seriale - przez bert04 - 30.04.2024, 08:29
RE: Shogun, książka i seriale - przez Osiris - 30.04.2024, 08:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości