Iselin napisał(a): Akurat reakcja niewspółmierna do doznanej przykrości jest właśnie przejawem łołkizmu.Ale w takim układzie „łołkistami” są tak samo osoby, które wysyłają groźby transfobom, jak i osoby, które wysyłają groźby osobom transpłciowym. Dlaczego tworzyć pojęcie, które oznacza „osoby, które reagują niewspółmiernie, ale tylko wtedy gdy mają określone poglądy”? Tzn. ja wiem, po co tworzy się takie pojęcie, ale chyba przyznasz, że nie jest to intelektualnie uczciwe.
Hans Żydenstein napisał(a): Nie wiem czemu piszesz "Wy" i do jakiej grupy mnie zaliczaszZaliczam Cię do grupy ludzi uważających, że istnieje coś takiego jak „woke” i jest problemem.
Cytat:Jednakże łokiści to są ludzie, którzy walczą o inne rzeczy niż choćby nacjonaliści.No tak. Ale zobacz, co napisałem wyżej Iselin. Pojęcie „woke” ma znaczenie dość dziwaczne. Bo z jednej strony niby określa jakąś określoną ideologię (lub zbiór ideologii), a z drugiej — jest oceniające. No więc znowu — po co używa się takiego określenia i czy jest to intelektualnie uczciwe?