Osiris napisał(a): Rozmawiamy o tych zaawansowanych, zachodnich społeczeństwach i tam takich muzułmanów trudno znaleźć.
A ja rozmawiam o tych muzułmanach, którzy chcą się tu dostać z zacofanych krajów islamskich i którzy wraz ze sobą importują ów zacofany islam. Ten Jemeńczyk z wątku " czy można winić skorpiona" bardzo dużo o tym pisze. Dziwne że piszesz że trudno znaleźć takich muzułmanów.
https://twitter.com/JustLuai/status/1764...jNfmA&s=19
Masz tu przykład.
A o Charlie Hebdo już zapomniałeś? O wjeżdżaniu tirami w ludzi na plaży? We Francji co roku kilkadziesiąt zamachów się udatemnia a kilka zawsze się uda. Dziwne że na takie rzeczy jesteś ślepy, a na jakichś chrześcijańskich wypierdków społeczeństwa już nie.
To ile tych kobiet zabili za aborcję?
Osiris napisał(a): nie wszyscy chcą karać w ten sposób za aborcję ale skrajnie prawicowych ruchów religijnych jest co niemiara. Taka jest cena wolności religijnej
Wolność religijna nie oznacza tolerancji dla jakichś niebezpiecznych sekciarzy.
Osiris napisał(a): Pytanie jak rozwiązałbyś ten problem skoro na przykład zostało wielokrotnie udowodnione (w zachodnich krajach), że gdy pracodawca przegląda podania o pracę, to częściej odrzuca te kojarzące się mu z imionami czy nazwiskami mniejszości etnicznych mimo, że kwalifikacje posiadają takie same, co inne osoby.
No bardzo ciekawe. A wiesz że najbogatsze w USA są mniejszości etniczne z Azji?
https://www.pewresearch.org/race-ethnici...ic-groups/
To kto tych Azjatów zatrudnia? Powinni być rzadziej wybierani ze względu na dziwnie brzmiące imiona i nazwiska. Dziwi mnie że latynosi nie przędą zbyt dobrze, a przecież też są raczej pracowici.
Osiris napisał(a): Nie zobaczysz tych zwyczajnych, biednych, nieagresywnych, ciężko pracujących, mieszkających w trudnych warunkach właśnie z powodu systemu.
Ale białych z osiedli przyczep kempingowych też nie zobaczysz. Łatwo jest zrzucić winę na system. Spójrz jeszcze raz na link statystyk. Jak to jest że Azjaci tak świetnie odnajdują się w tym systemie, a latynosi czy murzyni już nie? To jakaś mentalność tkwi w ludziach, ich kulturze i aksjologii, która prowadzi ich do takiego a nie innego życia.
Osiris napisał(a): Nie jest aż tak źle natomiast niektórzy stosują pewne środki które uznałbyś za indokrynację.
Kurde. Masz dziewczynę która ci nie da jak nie pójdziesz z nią do kościoła?
Ciężko mi wyobrazić sobie próby religijnej indoktrynacji na dorosłym chłopie. Nie możesz powiedzieć znajomym, że nie wierzysz i żeby dali ci spokój?Osiris napisał(a): Zanim dojdzie do tego rzekomego przymusu kupowania elektrycznych aut, to będą dostępne tańsze, 15-20 letnie
Elektryczne? Jest problem z ogniwami. Chyba że będzie jakaś rewolucja technologiczna.
Osiris napisał(a): Przejeżdzam się czasem po Polsce południowo-wschodniej i widzę co drugi, nowy, wypasiony dom, kilka samochodów a Ty mi tu piszesz takie rzeczy. Czyżby w innych częściach kraju było gorzej?
No, zacznijmy od tego że jest Polska A i B.
Po drugie wypasione domy są na wypasione kredyty, a wypasione auta w leasingu.
Po trzecie 40% Polaków zadłużyło się tylko w zeszłym roku na 65 mld złotych. A w sumie są zadłużeni na 157mld. Piszę tylko o kredytach gotówkowych.
Hipotecznych kredytów wzięło 13% gospodarstw domowych na kwotę w sumie 500mld złotych.
https://www.money.pl/banki/tak-zadluzaja...2240a.html
Po czwarte chyba przesadzasz że co drugi dom jest wypasiony. U mnie na wiosce jest kilka starych drewnianych chatek i ludzie tam też mieszkają.
Po czwarte zajrzyj w link - skoro jest tak dobrze to czemu liczba chwilówek do 1 tysiąca wzrosła o 100%?
W sumie to takie głupio-naiwne pytanie zadałeś. Zawsze jest tak że bogactwo rzuca się w oczy, a biedy się nie zauważa. Jak mieszkałem w bloku to moja spółdzielnia nie chciała wyremontować klatki schodowej bo większość mieszkańców zalega z czynszami i to się nie zmieniło aż do teraz.
A to całe bogactwo które tak rzuca się w oczy to właśnie taka wydmuszka. Ludzie żyją ponad stan.
Osiris napisał(a): Ja takiego przeświadczenia nigdy nie miałem więc to nie do mnie.
No ale zarzucasz tym ludziom wpierdalanie się do cudzego życia, bo kopciuchami zatruwają innym zdrowie. A może niektórzy ludzie nie chcą się ładować w kredyty, bo boją się że nie będzie ich stać?
Jak Kapitan Państwo zakazuje to niech pomoże sensownie bo na chwilę obecną to z takiej pomocy najłatwiej skorzystać ludziom którzy tak naprawdę sami mogliby sobie poradzić. To jest cały absurd "czystego powietrza".
Osiris napisał(a): Przecież pisałem o miastach i nie twierdziłem aby zlikwidować ruch samochodowy.
Ok. W miastach takich jak Warszawa przecież właśnie jest tak że bardziej opłaca się zbiorkom niż auto.
Osiris napisał(a): A jesteś w stanie wyartykułować swój argument czy będziesz tkwił w głębokim przeświadczeniu o nieomylności swojego poglądu, nie zniżając się do dyskusji?
No jak dla ciebie jest ok miejsce w którym dzieci są chłopcodziewczynkami albo dziewczynko chłopcami to nie wiem jak to inaczej skwitować. Rozumiem że dorosły człowiek może nie czuć się dobrze ze swoją biologiczną płcią i że może coś chcieć z nią zrobić, ale takie wmawianie dziecku że może sobie samo zdecydować o płci jest chore. Może niech decyduje jeszcze o tym czy może zapalić sobie, napić się albo kierować autem.
Osiris napisał(a): nie jesteś wstanie zrozumieć, że inni rodzice, z własnej, nieprzymuszonej woli chcieliby wychowywać dzieci w inny niż tradycyjny sposób.
No moim zdaniem wolność nie polega na tym że można robić dziecku siekę z mózgu.
Osiris napisał(a): Tak jak mówiłem, nie jesteś żadnym wolnościowcem. Dorosłym ludziom chcesz wmawiać jak mają wychowywać swoje dzieci a jeszcze do tego porównujesz do palenia papierosów. Gdyż Ty wiesz co jest dla wszystkich innych najlepsze
Nie, ty wiesz co jest najlepsze. Rozumiem że analogicznie dopuszczasz zaprowadzenie dziecka do Hitlerjugend i wmawianie mu że za wszystko odpowiadają Żydzi których należy zabić. Jeśli jest to tylko i wyłącznie dobrowolną decyzją rodziców. Tak?
Osiris napisał(a): No właśnie, co z wolnością dziecka? Ty wychowujesz swoje jak chcesz i każesz mu się zachowywać tak ja Ty chcesz. A w tamtym przedszkolu jest przecież dokładnie odwrotnie i dzieci mają większy wybór.
Lol. Na jakiej podstawie uważasz, że dzieci przedszkolne powinny mieć prawo do tak ważnych decyzji? Czy one wiedzą z czym to się wszystko wiąże w przyszłości?
Osiris napisał(a): Przecież sam bardziej ograniczasz wolność swojego
Nie robiąc mu wody z mózgu? Wiesz mógłbym mu wmawiać, że jak będzie chciał to możemy go uznać za dziewczynkę albo mogę mu wmówić że jak będzie się modlił długo do Boga to on mu w czymś pomoże, albo że Pan Jezus cały czas na niego patrzy ale nie chcę lasować mu mózgu.
Osiris napisał(a): Na dodatek arbitralnie i bezpodstawnie stwierdziłeś, że tamto przedszkole krzywdzi dzieci.
Lol
Lewak-łołkowiec z kolei arbitralnie uzna że nic złego się nie dzieje - nawet jeśli w przyszłości takie dziecko będzie miało problemy ze swoją tożsamością, terapiami hormonalnymi, tranzycjami, zdrowiem psychicznym etc. To będzie przecież z punktu widzenia lewaka tylko logiczna konsekwencja edukacji i coś totalnie normalnego. Jak ktoś dorosły chce sobie być LGBT to niech sobie będzie to trzeba to uszanować, tolerować i w razie czego wspierać psychicznie, ale na Boga! - nie kreujmy celowo od dziecka ludzi trans bo to często nieszczęśliwi ludzie, którzy nie czują się dobrze w swojej skórze. Jak dla mnie twoje rozumienie wolności opiera się na możliwości psychicznego szkodzenia dziecku. I tak - teiści też ryją banię swoim dzieciom - dla mnie takie "tradycyjne" wychowanie to też głupota, chociaż nie ma po niej chyba aż takich problemów jak z konsekwencjami przedszkolnego lgbtowania.
Osiris napisał(a): Czyli jesteś wolnościowcem który wpuści tylko tych, co będą stosować się do Twoich zasad
No łał, niesamowite. A jak do domu wpuszczę gościa, który mi nasra na środek pokoju i go za to wyrzucę to też mi napiszesz że tak naprawdę to nie jestem wolnościowcem? Weź ty się, no weź się po prostu jakoś ogarnij. W naszym kraju są jakieś zasady do których powinno się stosować np. nie powinno zmuszać się kobiet do chodzenia w tym czy sramtym. Jak sama z siebie chce chodzić w worku na kartofle to ok ale jeśli jest do tego zmuszana przez mężusia to trzeba mu wytłumaczyć że nie mieszka w Iranie i jak chce tak żyć to niech do Iranu spierdala.
Osiris napisał(a): A Ty, ze swoimi zasadami przymuszania ludzi do wychowywania dzieci w jedynie "odpowiedni" sposób czy zakazu wjazdu niepoprawnych politycznie lub zatruwania ludziom zdrowia, wcale nie wpierdalasz się w cudze życia
A ty widzę w ramach swoiście pojmowanej wolności pozwolisz na wpuszczenie ludzi którzy nasrają ci na środku pokoju, spalą samochody, rozwalą i okradną sklepy, zgwałcą lub zmolestują "prowokacyjnie" ubrane kobiety.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać