Iselin napisał(a): W Polsce istnieją spore różnice majątkowe. Niektórzy mają wypasione domy i kilka samochodów, inni starego kaszlaka, którym dojeżdżają do pracy. W różnych częściach Polski.Polska jest jednym z największych trucicieli powietrza w Unii i jednocześnie wcale nie jest biednym krajem, raczej gonimy resztę najbogatszych. Należy więc zadać sobie pytanie kiedy będziemy gotowi?
Cytat:Co do wyników wyborów: uważasz, że te kilka milionów, które zagłosowały na KO i Lewicę, to konserwatyści?Wydaje mi się, że bardzo duża część Platformy jest konserwatywna. Przecież kilkanaście lat temu mieliśmy PO-PiS, od tego czasu trochę się zmieniło natomiast w opozycji do tego, co robił pis przez ostatnie lata, PO poszło trochę w lewo aby się jakoś odróżnić.
ErgoProxy napisał
Cytat:Dobry człowieku, góglnij sobie Kasię z Sokółki, a potem się zastanów nad tym, co właśnie napisałeś.Dobry człowieku, naprawdę powinieneś przestać pisać zagadkami gdyż chyba każdego już to znudziło.
Lumber
Cytat:A ja rozmawiam o tych muzułmanach, którzy chcą się tu dostać z zacofanych krajów islamskich i którzy wraz ze sobą importują ów zacofany islam. Ten Jemeńczyk z wątku " czy można winić skorpiona" bardzo dużo o tym pisze. Dziwne że piszesz że trudno znaleźć takich muzułmanów.Pewnie tacy są ale tak jest z każdą dużą religią - na marginesie są fanatycy. Mamy takich w islamie i chrześcijaństwie. Tylko z jakiegoś powodu Ty skupiasz się tylko na jednych.
Cytat:Wolność religijna nie oznacza tolerancji dla jakichś niebezpiecznych sekciarzy.To jakie jest Twoje rozwiązanie? Zakaz wstępu muzułmanów przecież nie rozwiązuje problemu innych. Chcesz dyskryminować jedną religię względem innych gdyż np. takie chrześcijaństwo już się zadomowiło?
Cytat:No bardzo ciekawe. A wiesz że najbogatsze w USA są mniejszości etniczne z Azji?Pisałem przede wszystkim o ludności czarnej. Azjaci nie doświadczają takiej dyskryminacji.
Cytat:Ale białych z osiedli przyczep kempingowych też nie zobaczysz. Łatwo jest zrzucić winę na system. Spójrz jeszcze raz na link statystyk. Jak to jest że Azjaci tak świetnie odnajdują się w tym systemie, a latynosi czy murzyni już nie? To jakaś mentalność tkwi w ludziach, ich kulturze i aksjologii, która prowadzi ich do takiego a nie innego życia.Przypomnij mi kiedy Azjaci pracowali jako niewolnicy na plantacjach, jak doświadczyli skutków praw Crowa oraz innych regulacji systemowych wymierzonych w ludność przede wszystkim czarną, które skutkują do dziś?
Cytat:Ciężko mi wyobrazić sobie próby religijnej indoktrynacji na dorosłym chłopie. Nie możesz powiedzieć znajomym, że nie wierzysz i żeby dali ci spokój?Mnie to w ogóle nie rusza. Rzecz w tym, że gdy ktoś podaje Ci religijny bełkot chrześcijański, to zlewasz to natomiast jak muzułmanin wrzuca swoje bajki, to jest straszna indokrtynacja. Czy Ty nie możesz powiedzieć swojemu znajomemu, żeby powiedział temu islamiście aby dał mu spokój?

Cytat:Elektryczne? Jest problem z ogniwami. Chyba że będzie jakaś rewolucja technologiczna.
Wcale nie. Chińczycy ostatnio stworzyli samochód z zasięgiem 1000km. A co będzie za 20 lat?
https://motoryzacja.interia.pl/samochody...023%20rok.
Cytat:A to całe bogactwo które tak rzuca się w oczy to właśnie taka wydmuszka. Ludzie żyją ponad stan.Witaj w kapitalizmie zachodnim. Tak to wygląda w większości bogatych krajów.
Cytat:No ale zarzucasz tym ludziom wpierdalanie się do cudzego życia, bo kopciuchami zatruwają innym zdrowie. A może niektórzy ludzie nie chcą się ładować w kredyty, bo boją się że nie będzie ich stać?Jakie są koszty zmiany starego pieca? W Polsce jest 26 milionów samochodów. Przestańmy opowiadać bajki, że jesteśmy biednym krajem. To nieśmieszny żart.
Cytat:No jak dla ciebie jest ok miejsce w którym dzieci są chłopcodziewczynkami albo dziewczynko chłopcami to nie wiem jak to inaczej skwitować. Rozumiem że dorosły człowiek może nie czuć się dobrze ze swoją biologiczną płcią i że może coś chcieć z nią zrobić, ale takie wmawianie dziecku że może sobie samo zdecydować o płci jest chore.Nie wiem gdzie tam było jakieś wmawianie. Jeśli o to chodzi, to w naszym społeczeństwie jest ciągłe wmawianie dzieciom jak mają się zachowywać odpowiednio do swojej biologicznej płci. A gdy chłopczyk ubierze sukienkę, to jest tragedia i trzeba go prostować.
Cytat:No moim zdaniem wolność nie polega na tym że można robić dziecku siekę z mózgu.Nie wyjaśniłeś na czym ta sieczka polega.
Cytat:Nie, ty wiesz co jest najlepsze. Rozumiem że analogicznie dopuszczasz zaprowadzenie dziecka do Hitlerjugend i wmawianie mu że za wszystko odpowiadają Żydzi których należy zabić. Jeśli jest to tylko i wyłącznie dobrowolną decyzją rodziców. Tak?Jest to bzdurna analogia gdyż przecież są granice prawa wokół których trzeba się poruszać. Państwo tego pilnuje. Sorry, zapomniałem, że Ty państwa to jak najmniej byś chciał

Cytat:Lol. Na jakiej podstawie uważasz, że dzieci przedszkolne powinny mieć prawo do tak ważnych decyzji? Czy one wiedzą z czym to się wszystko wiąże w przyszłości?A jakie tam decyzje dzieci podejmują? Podpisują deklarację własnej płci?

Cytat:Nie robiąc mu wody z mózgu? Wiesz mógłbym mu wmawiać, że jak będzie chciał to możemy go uznać za dziewczynkę albo mogę mu wmówić że jak będzie się modlił długo do Boga to on mu w czymś pomoże, albo że Pan Jezus cały czas na niego patrzy ale nie chcę lasować mu mózgu.Czyli jeśli rodzic chce wychować swoje dziecko w domu w tradycji chrześcijańskiej (albo muzułmańskiej), to chcesz mu tego zakazać. Ty, wolnościowiec.
Cytat:Lewak-łołkowiec z kolei arbitralnie uzna że nic złego się nie dzieje - nawet jeśli w przyszłości takie dziecko będzie miało problemy ze swoją tożsamością, terapiami hormonalnymi, tranzycjami, zdrowiem psychicznym etc. To będzie przecież z punktu widzenia lewaka tylko logiczna konsekwencja edukacji i coś totalnie normalnego. Jak ktoś dorosły chce sobie być LGBT to niech sobie będzie to trzeba to uszanować, tolerować i w razie czego wspierać psychicznie, ale na Boga! - nie kreujmy celowo od dziecka ludzi trans bo to często nieszczęśliwi ludzie, którzy nie czują się dobrze w swojej skórze. Jak dla mnie twoje rozumienie wolności opiera się na możliwości psychicznego szkodzenia dziecku. I tak - teiści też ryją banię swoim dzieciom - dla mnie takie "tradycyjne" wychowanie to też głupota, chociaż nie ma po niej chyba aż takich problemów jak z konsekwencjami przedszkolnego lgbtowania.Rozumiem, że masz jakieś dowody na poparcie tych tez o szkodliwości?
Cytat:No łał, niesamowite. A jak do domu wpuszczę gościa, który mi nasra na środek pokoju i go za to wyrzucę to też mi napiszesz że tak naprawdę to nie jestem wolnościowcem? Weź ty się, no weź się po prostu jakoś ogarnij. W naszym kraju są jakieś zasady do których powinno się stosować np. nie powinno zmuszać się kobiet do chodzenia w tym czy sramtym. Jak sama z siebie chce chodzić w worku na kartofle to ok ale jeśli jest do tego zmuszana przez mężusia to trzeba mu wytłumaczyć że nie mieszka w Iranie i jak chce tak żyć to niech do Iranu spierdala.Jeśli Polak chrześcijanin zmusza kobietę do prac domowych albo ją bije, to też niech spierdala?
Cytat:A ty widzę w ramach swoiście pojmowanej wolności pozwolisz na wpuszczenie ludzi którzy nasrają ci na środku pokoju, spalą samochody, rozwalą i okradną sklepy, zgwałcą lub zmolestują "prowokacyjnie" ubrane kobiety.Poziom Twojej islamofobii sięgnął takiego poziomu, że nie zdajesz sobie sprawy z tego, że te wszystkie rzeczy już się dzieją w Twoim kraju i że popełniane są przez bogobojnych chrześcijan.
Iselin napisał(a): Francja jest chyba zaawansowanym zachodnim społeczeństwem, a tam można znaleźć muzułmanów, którzy potrafią pobić siostrę czy kuzynkę, która poszła do szkoły z odsłoniętymi włosami. Przez co przepis o zakazie zakrywania włosów jest często martwy. I nie są to bynajmniej nowi imigranci, tylko imigranci w drugim czy trzecim pokoleniu. Też Ci współczuję indoktrynacji, zachowajmy jednak pewne proporcje. Nikt z Twojej rodziny chyba Cię nie pobił za to, że nie chodzisz do kościoła.Mówimy o dowodach anegdotycznych czy jest to jakieś szersze zjawisko?