Hans Żydenstein napisał(a): Pisał, pisał. Według niegoWolałbym usłyszeć od niego bezpośrednio.
Cytat:Idź zgłoś, to sprawdzimy jak poważnie zostaniesz potraktowany.Aha. A skoro istnieje problem X, to jest to argument za tym, żeby nie rozwiązywać problemu Y. No nie. Nie każdy tak myśli.
Cytat:Tak, po prostu takich spraw są setki, tysiące i aż trzeba zmieniać definicję gwałtuNo tak. Większość przestępstw seksualnych dokonuje się właśnie w warunkach innych, niż takie, jakie sobie prymitywni ludzie wyobrażają.
Cytat:ze szkodliwym skutkiem dla całego społeczeństwa.Czyli sobie założyłeś, że skutki są szkodliwe i na tej podstawie dowodzisz szkodliwości. Ja może nie jestem jakimś geniuszem, ale chyba już wiesz, że debilem też nie. Zatem środki erystyczne targetowane na debili na mnie nie działają.
Cytat:Jeżeli taki zapis wejdzie w życie, to może gwałt stanie się czymś społecznie akceptowalnym.J. w.
Cytat:Akurat najczęściej gwałcicielem jest znajoma osoba, a nie ktoś czający się gdzieś w parku.No właśnie o to chodzi. Dlatego nie możemy stosować do oceny prawnej tego aktu przestarzałych kryteriów z epoki brązu typu „kobieta musi krzyczeć”, czy „jak zaprosiła to nie jest gwałt”.
Cytat:Co to za lewacka logika.Nie. To nie jest lewacka logika. Lewacy nie stosują logiki „jak ktoś wymaga dowodu zgody, to to gwałci zasadę domniemania niewinności”.
Cytat:Jak mi zajebiesz samochód, to policjanci sprawdzają na kogo jest zarejestrowany, a jest na mnie.A ja powiem, że jeszcze nie przerejestrowałem.
Cytat:Kup sobie samochód, to zobaczysz.Kupowałem w moim życiu samochód dwa razy. W żadnym z tych przypadków nie doszło do telepatycznego natychmiastowego przesłania informacji o zakupie do urzędu. Zresztą nie o szczegółach technicznych zakupu samochodu mówimy, a o tym, że w pewnych sytuacjach potrzebna jest zgoda i brak dowodu tej zgody jest przesłanką za uznaniem przestępstwa. Gwałt według cywilizowanej definicji nie jest na tym tle wyjątkowy.