lumberjack napisał(a): Ty ciągle piszesz w kontrze o chrześcijańskich fanatykach w krajach zachodu, którzy chcą zabijać za dokonanie aborcji. To podaj te dane ilu zabito albo przestań straszyć jakimiś wypierdkami religii, która jest już w zaniku. Ja mogę ci w kontrze podać przykłady lekarzy, prawników i inżynierów z Bliskiego Wschodu, którzy dokonywali zamachów, mordowali ludzi, wybuchali się, czy też molestowali i prześladowali kobiety. Czy też dokonywali "honorowych morderstw".Czyli chcesz porównywać muzułmanów z biednych i zacofancyh krajów Bliskiego Wschodu do chrześcijan z bogatej Europy. Bardzo uczciwie z Twojej strony.
Cytat:Nie obchodzi mnie to, że chrześcijaństwo się zadomowiło. Wystarczy mi, że chrześcijaństwo jest wykastrowane, a społeczeństwo jest zlaicyzowane. Jestem jak najbardziej za przyjmowaniem zlaicyzowanych muzułmanów takich jak Luai Ahmed z Jemenu, ale sam Luai pisze, że nie wpuszczałby muzułmanów, bo są cichą tykającą bombą.A kogo obchodzi jakiś Luai Ahmed? Masz zlaicyzowanych chrześcijan którzy skorzy sią do zabijania kobiet, które dokonują aborcji i to jest w porządku. Ciągle nie podałeś powodu dla którego mamy tych ludzi i im podobnych zignorować.
Cytat:..jest poruszony ich temat i w komentarzach jest wiele wpisów autorstwa Polaków żyjących w UK potwierdzających problem. No to kto żyje w swojej bańce? No ktoś musi się mylić. Jakby traktował twoje słowa na poważnie, to żyłbym w Polsce w wielkim stresie bojąc się czyhających za każdym rogiem ewangelizujących chrześcijan.Jaki jest problem przedstawiony w tym filmie? Jeśli chodzi o ewangelizujących chrześcijan, to jest tutaj ich pełno. Często widzę ludzi z mikrofonem stojących przy stacji metra i nawalajacych jezusowe przykazania. Oprócz nich jest dużo Świadków Jehowy a muzułmanów robiących to samo nigdzie nie widać.
Cytat:Jakie regulacje systemowe wymierzone w ludność czarną skutkują do dziś? Bo o ile mi wiadomo od paru dekad obowiązuje dyskryminacja pozytywna - affirmative action, która wszędzie na siłę promuje i wpycha czarnych, czyli mamy dokładną odwrotność tego co piszesz.Było tu już kilka dyskusji na ten temat, akurat wtedy byłem po drugiej stronie i twierdziłem, że systemowego rasizmu nie ma, co było błędem. Nie wiem czy sens jest to powtarzać ale chodzi o to, że skutki społeczne segregacji sprzed pół wieku nie zostały zlikiwidowane.
https://noizz.pl/big-stories/1-rocznica-...sa/02qsjcd
Cytat:Natomiast co do indoktrynacji - jak muzułmanin leje kobitę bo ta się nie ubrała w hidżab, to nie widzę takiej analogii u chrześcijan. Bywam nieraz w kościołach przed weselami i cały kościół jest nabity seksi lubieżnie wyuzdanymi kobietami i nikt nikomu nie robi z tego powodu pretensji. A chyba powinno być skromnie, nie kusząco, z szacunkiem dla sacrum etc.Podaj mi takie przykłady w krajach europejskich (gdyż tylko takie porównanie jest uczciwe). Z drugiej strony nie trzeba zbytnio się wysilać aby znaleźć przykłady bogobojnych chrześcijan lejących swoje kobiety w Polsce.
Cytat:Problem z ogniwami - chodziło mi o to, że baterie litowo-jonowe zarówno te w telefonach jak i samochodach są tylko na kilkaset ładowań. Używany samochód elektryczny jest mało warty, bo aby nim jeździć trzeba wydać kupę kasy na regenerację baterii, które i tak nie będą tak sprawne jak nowe.Na jednej baterii bez problemu przejedziesz 300 tysięcy km. Koszt nowej jest spory natomiast oszczędzasz podczas ekspoatacji.
Cytat:No to nie pisz, że Polacy są bogaci, bo co druga chałupa wypasiona, tylko pisz, że Polacy są biedni, bo wchuj lkudzi ma wchuj kredytów. To nie jest bogactwo tylko bieda.To w takim razie każdy kraj na tym mitycznym zachodzie jest biedny - wchuj ludzi ma wchuj kredytów. Więcej niż w Polacy

Cytat:Czasami to wydaje mi się, że ostro trolujesz. Dobra, jesteśmy bardzo bogatym krajem i dlatego właśnie większość Polaków ma 15-letnie auta warte 10 czy 15 tysi. To jest mega bogactwo. Jeśli stać cię na takie auto, no to jebany bogolu, stać cię na wszystkoLiczba samochodów w Polsce pokazuje jakie są nasze priorytety. Trzeba mieć samochód nawet jak się go nie potrzebuje a na piec szkoda gdyż nim trudno zaszpanować.
Cytat:Wyjaśniłem. Na tym, że uczy się ich, że mogą sobie wybierać płeć tak jak im pasuje. To jest kreowanie problemów.Nic takiego tam nie zachodzi. Masz jakieś dane na temat tego, co się dzieje z takimi dziećmi później? Czy tak sobie wymyśliłeś i będziesz powtarzać, że wyjaśniłeś.
Cytat:Fajnie, że cię to wszystko tak bawi. Szkoda tylko, że w przyszłości wyrośnie wielu zagubionych młodych ludzi mających problemy z tożsamością.Bawi mnie gdy ktoś twierdzi, że wolność jest jego najważniejszą wartością a chce zakazywać innym wychowywać ludzi po swojemu, zgodnie z prawem.
Cytat:No miałeś w filmiku. Obejrzyj jeszcze raz.Przypominasz mi tych bogobojnych chrześcijan, co to twierdzili, że bez religii w szkole, to dzieci wyrosną bez moralnego kręgosłupa.
Cytat:Nom. Wpajanie od dziecka poczucia winy że masturbacja to grzech to jest rycie bani młodemu człowiekowi. No nie popieram tego. Rodzice nie powinni wyrządzać krzywdy swojemu dziecku. Psychicznej krzywdy też.Czyli chcesz zakazać chrześcijanom aby takie rzeczy mówili swoim dzieciom? Bo nie wiem o co chodzi. Ja też twierdzę, że jest to głupie ale przecież nie będę wprowadzał zakazów. Widocznie nie jestem takim wolnościowcem jak Ty.
Cytat:Tak jak Hans napisał, że popiera małżeństwa homo to go wyśmiałeś, że wcale nie zasługuje na bycie "łołkiem", bo u ciebie w Anglii to jest standard a nie coś wyjątkowego. To jak takie rzeczy są standardem to aż ciekawy jestem co jest prawdziwie postępowe, a jeszcze bardziej co w tak postępowym społeczeństwie uchodzi za nieakceptowalne.Hans napisał, że nie sprzeciwia się związkom partnerskim a to całkiem coś innego niż popieranie małżeństw homoseksualnych. Jeśli uważasz, że to jest jakaś wielka postępowość, to tylko dodajesz argumentu tezie o powszechnym konserwatyzmie Polaków (w kwestiach społecznych). Co jest bardziej postępowe? Powszechna akceptacja mniejszości etnicznych, seksualnych itd, tak w skrócie.
Cytat:Oczywiście.Jakoś nie widziałem nigdy abyś głosił wyrzucanie z Polski tych damskich bokserów, którzy przecież byli i w zasadzie nadal są prawdziwym problemem w Polsce. Nie jakieś wyimaginowane terrorysty muslimy.
Cytat:My chyba żyjemy w innych światach. W Polsce jest bezpiecznie.Dla Ciebie jest bezpiecznie bo jesteś facetem. Wolisz ściagać wymyślonych złoczyńców niż piętnować przeczywistych.
https://kobieta.onet.pl/pieklo-domowe-pr...ie/64ntdnh