Iselin napisał(a): A to już Twój wybór. Czerpię informacje między innymi od osób, które we Francji mieszkają lub śledzą tamtejsze media ze względów zawodowych. Akurat tym osobom wierzę, Ty nie musisz, Na dobrą sprawę nawet nie musisz wierzyć, że jestem tą osobą, za którą się podajęNo ale przecież aby prowadzić jakąś sensowną dyskusję przydałoby się swoje słowa czymś potwierdzić gdyż jeśli istnieje jakieś zjawisko tłuczenia kobiet z powodu nie noszenia hidżabu, to nie mówimy o paru przypadkach a potencjalnie o wielu.
Cytat:O kwestii reprezentatywności Breivika też już rozmawialiśmy.Jakoś nie przypominam sobie aby jakoś argument reprezentatywności został zbity, skoro on sam twierdził, że walczy o ochronę chrześcijańskich wartości.
Cytat:Nie ignoruję. W kontekście imigracji interesuje mnie tu i teraz, a nie chrześcijański terroryzm w starożytności ani współczesny chrześcijański terroryzm w wykonaniu ludzi, którzy nie zamierzają postawić stopy w Europie. Jeśli będą chcieli masowo tu przyjeżdżać, wtedy będę się martwiła.Czyli współczesne akty chrześcijańskich terrorystów które zostały tam przedstawione, zignorowałaś.
Cytat:Lumber może twierdzić, ale nie ma to żadnej mocy sprawczej, skoro ktoś już się tu urodził. Wymagania mam akurat dokładnie takie same wobec wszystkich społeczności, natomiast inne są możliwości ich egzekwowania wobec obywateli danego państwa, a inne wobec ludzi, którzy dopiero chcą przyjechać. Nie wiem, skąd to przekonanie, że skoro mamy własnych łobuzów, to wpuszczenie innych łobuzów jest świetnym pomysłem.A kto tak twierdzi? Pytanie dalej pozostaje bez odpowiedzi: dlaczego oczekujesz, że wszyscy muzułmańscy imigranci bez wyjątku powinni być aniołami skoro takich standardów chrześcijańscy nie potrafią utrzymać?
Cytat:Nie zignorowałam. Podałam wyniki badań, które pokazują, jak wyglądają te liczby w skali europejskiej. Jeśli Europejska Agencja Praw Podstawowych to według Ciebie moi znajomi, a wyniki szeroko zakrojonych badań to ich opinie, to warto się zastanowić, kto tu jest zacietrzewiony. Na razie to Ty negujesz każde źródło, które się nie zgadza z Twoją narracją: znajomi be, gazety be, policja be, wszyscy są prawicowi i uprzedzeni. a jak dostajesz link do swoich ukochanych statystyk, to nie klikasz.Być może gdzieś umknęły mi podane przez Ciebie badania ale nie mogę znaleźć nigdzie wyników w których by stwierdzono jakoby kraje z większą imigracją mają większy odsetek przemocy właśnie z powodu tej imigracji.
Cytat:A w którym dokładnie miejscu postu, który cytujesz, jest coś napisane o przystosowaniu miast do pieszych, rowerzystów i adekwatnego transportu publicznego? Kazanie się komuś tłumaczyć z czegoś, czego nie napisał, to nieładny chwyt.Nic bardziej mylnego. Przecież mówię o ograniczeniu liczby samochodów w mieście a to przecież samo się nie zrobi. Potrzebne są zmiany infrastruktury, transportu a co za tym idzie np. zamknięcie niektórych dróg tylko dla pieszych i rowerzystów. Ty natomiast piszesz jak bardzo samochody są w miastach potrzebne. Szkoda tylko, że jeszcze kilkadziesiąt lat temu było ich o wiele mniej i jakoś ludzie sobie radzili.
Cytat:A kończąc temat bezpieczeństwa: facet mieszkający w Londynie jest dla mnie dość marnym autorytetem, jeśli chodzi o bezpieczeństwo na mojej polskiej ulicy.Przecież nie twierdzę (w przeciwieństwie do Ciebie), że moja opinia tutaj ma duże znaczenie, dlatego podaję inne źródła dotyczące przemocy wobec kobiet. Od nikogo natomiast nie otrzymałem źródeł potwierdzających, że kraje z dużą liczbą imigrantów są bardziej niebezpieczne z powodu zachowania tych imigrantów.
Cytat:Nie mam pojęcia, co rozumiesz przez "traktowanie lepiej" i czego według Ciebie chcę.To jest raczej jasne, nie chcesz imigrantów muzułmańskich w Europie gdyż uważasz, że stanowią zagrożenie.