Mam wrażenie, że tutaj faktycznie powinny wejść w ten konflikt jakieś siły zewnętrzne i zrobić przesiedleń niczym Stalin po II WŚ. Stworzyć dwa państwa, powiedzieć Żydom wy wypierdzielać na północ, Palestyńczycy wypierdzielać na południe. Zbudować mur na granicy, zaminować obszar. Bo inaczej oni będą zawsze się wybijać niczym dzikusy.
Obie strony przekroczyły chyba wszelkie możliwe granice.
Nie wiem czym różni się ten 3 krotny atak na wolontariuszy od tego jak ostatnio w Odessie kacapy dokonały bombardowania po czym za klika minut znowu zaatakowali to samo miejsce aby zabić pracujących tam strażaków.
Obie strony przekroczyły chyba wszelkie możliwe granice.
Nie wiem czym różni się ten 3 krotny atak na wolontariuszy od tego jak ostatnio w Odessie kacapy dokonały bombardowania po czym za klika minut znowu zaatakowali to samo miejsce aby zabić pracujących tam strażaków.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"
― Ignacy Daszyński
― Ignacy Daszyński