gąska9999 napisał(a): Jak ktoś zginął na wojnie to już na nic szansy nie ma. Taki policjant na służbie lub górnik w kopalni też może zginąć podczas wykonywania pracy ale żołnierz jak jest wojna to wielu nie przeżyje i wysoki żołd nie ma sensu.Rosja nie leży w Europie. Jest to kraj bardzo zróżnicowany. Taka Moskwa.
Ja Ukraińcom nie zabraniam prowadzić wojny.
Może Rosję też trzeba przyjąć do UE żeby rozwijała się lepiej. Ktoś to Rosji proponował i Rosja to odrzuciła? Uważam, że nie należy stawiać Rosji do kąta oni chyba nie są tak walnięci, żeby prowadzili wojnę dla sportu jakby mieli dobrobyt?
Miasto jest obecnie jednym z najważniejszych ośrodków finansowych świata. W światowym rankingu pod względem kosztów życia Moskwa zajęła w 2006 pierwsze miejsce jako najdroższe miasto świata, w 2009 była trzecia[4]. W rankingu miast światowych miesięcznika „Forbes” Moskwa zajęła w 2011 po raz kolejny z rzędu pierwsze miejsce pod względem liczby zamieszkujących ją miliarderów (79 osób)[5]. Wcześniej, w 2009, w rankingu tym przejściowo z pierwszego spadła na trzecie miejsce[6].
Ok 15 mln mieszkańców.
Za wiki.
Jakie są aktualne dane....
Myślę, że młodzi ludzie nie mają już takiego entuzjazmu do wojny. Jednak jest jakiś obowiązek konstytucyjny...
Za komuny faceci studiowali cokolwiek aby tylko nie iść do wojska. Wojny miało już nie być.
To wszystko jest dla mnie niesamowite.
Czy o przebiegu historii nadal decydują jednostki...