ErgoProxy napisał(a): I naprawdę nie zauważasz, że w myśl twojej światłej myśli wolno zaszczuwać każdego, byleby tylko transem nie był?Nie. Nie „zauważam”. Gdyby z moich wypowiedzi wynikał taki wniosek, to byś wyjaśnił, w jaki sposób wynika, a nie rzucał „chyba Ty” na oślep.
Cytat:a wyznaczaniem nowej normyAle naprawdę sugerujesz, że transpłciowość ma się stać nową normą i teraz każdy będzie transpłciowy? Czy po prostu „nowa norma” to niegnojenie transów.
Hans Żydenstein napisał(a): No ja nie mam nic przeciwko krytyce KRK, a karanie za obrazę uczuć religijnych to nieporozumienie.A jednak w sporze politycznym między tymi, którzy chcą zakazać krytyki silnych, a tymi, którzy chcą zakazać gnojenia słabych zajmujesz stanowisko tych pierwszych, jedynie wyrażając słabiutkie votum separatum.
Cytat:Mężczyzn w Polsce też się sporo zabija. Co na ten temat zefciu mądrego powie?Że potrzebujemy głębokiego zaorania niektualnych wzorców patriarchalnych, które powodują, że mężczyznom stawia się nierealne wymagania? To tak z grubsza.
Cytat:A ty chciałbyś te granice zawężaćZupełnie nie. W ogóle nie chodzi mi o mierzenie „wolności słowa” na jakiejś pojedynczej osi (bo jak to mierzyć?) tylko o to, żeby prawo lepiej służyło słabszym.
Cytat:To mogli podać informacje kontekstowe pod tą opinią, jak na twitterze.Wiele rzeczy mogli. Ale ostatecznie po prostu podali newsa, że X twierdzi q. Reszta to Twoja gdybanina.
geranium napisał(a): Czy dziś poprawnością polityczną nie jest nie bycie ruską onucą.........Z pewnością. Ale putintern jest wartstwowy.