To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
zefciu napisał(a):
Cytat:Może nieczęstym, może rozdmuchiwanym medialnie
No widzisz. A cispłciowi mężczyźni gwałcący cispłciowych mężczyzn są przypadkiem tak częstym, że dorobił się on całego rytuału i terminologii w grypserze oraz jest tematem żartów nawet w kreskówkach dla dzieci.
Te "kreskówki dla dzieci" to co, Simpsons czy Family Guy?

Co do reszty argumentu, owszem, bio-faceci gwałcący, w odmianach cis-male czy trans-female, istnieją. Także wśród ofiar odnajdziesz tak cis-male jak i trans-female. Natomiast cis-kobiety gwałcące inne cis-kobiety, to poza filmami przeznaczonymi dla widzów dorosłych - rzadkość. Nie ma tu dobrego rozwiązania, niemniej rozważamy tu między ochroną mniejszości trans-female a ochroną "nie-mniejszości" ogółu kobiet.

Cytat:A cispłciowi mężczyźni gwałcący cispłciowych mężczyzn powinni nas co najmniej zastanawiać nad czym?

Nad tym, że w większości jest to homoseksualizm zastępczy, z braku dostępu do kobiet, a mimo to faceci przełamywali taką ponoć silną barierę, jaką jest orientacja seksualna na korzyść popędu.

Dożyliśmy jednak czasów, w których gwałciciel kobiet może zadeklarować, że jest od dziś trans-female i ubiegać się o prawo do odbywania kary tamże. Oboje wiemy, że nie jest to tylko hipotetyczne gadanie, drugi link z podanych przeze mnie wyżej.

Cytat:No i najważniejsze pytanie — jeśli transkobieta trafi do męskiego więzienia i tam zostanie zgwałcona, to nad czym to nas powinno zastanawiać? Czy wtedy już jest OK?

Odwrotny dylemat zwrotnicy. Nie ma tu dobrych rozwiązań, ale dotychczasowe regulacje narażały tylko więzienia męskie na gwałty przez współwięźniów. Chroniąc jakąć niezbyt dużą część społeczeństwa narażamy jego część większą. I nie ma tu moralnie czystych rozwiązań.

Cytat:Bo mnie się wydaje, że jak spojrzymy bardziej całościowo, a nie tylko na przypadki tych osób, którym chcemy dowalić, to nam wyjdzie, że idea segregacji płciowej średnio się sprawdza dla unikania gwałtów.

Masz jakieś dane na potwierdzenie tej dosyć śmiałej tezy? Pytanie na serio, dotychczasm myślałem, że istnienie osobnych więzień, przebieralni gimnastycznych czy nawet ubikacji ma właśnie za cel chronienie kobiet. I jeżeli do gwałtów czy innej przemocy seksualnej tam dochodziło, to przez brak tejże segregacji (męski personel pilnujący damskich toalet w więzieniach i tego typu). A wręcz, cytuję:

Osoby zatrzymane/osadzone nie muszą brać prysznica przy innych osobach, a kobiety nie muszą brać prysznica/korzystać z toalety w obecności pracowników płci męskiej (i odwrotnie, mężczyźni nie muszą brać prysznica/korzystać z toalety w obecności pracowników-kobiet).

https://www.osce.org/files/f/documents/4/1/559935.pdf

Cytat:
Cytat:A Hameryce, owszem, to jest problem. W Europie mamy nieco inne, nasze chrześcijaństwo
Polska, przypominam, jest w Europie. Tak samo jak Węgry, gdzie wódz już jojczy, że „za mało jest białych chrześcijan”.

... po chwili zastanowienia muszę się zgodzić. Ty masz rację a ja nie mam racji. Zawężałem kwestię do "terroryzmu właściwego" (wśród którego też znajdziesz parę, choć nielicznych przykładów) a zapomniałem o takich oczwistych sprawach.

Cytat:Nawet irlandzcy terroryści nie kierowali się chrześcijaństwem ale pewną ideologią temu chrześcijaństwu przeciwną.
No tak. Prawdziwy katolik nigdy przecież nie wysadzi nikogo w powietrze.
[/quote]

Jak wyżej. Chwilę się zastanowiłem i owszem, znajdzie się i na to przykłady.

zefciu napisał(a):
kmat napisał(a): Serio?
Tak, serio. Naprawdę absolutnie serio nie potrafię uwierzyć w czystość intencji tych, którym nagle zaczęły przeszkadzać gwałty więzienne, ale tylko wtedy, gdy się ich dopuszczają osoby transpłciowe.

No nie, gwałty dokonywane przez osoby transpłciowe female-to-male są istotnym problemem społecznym, nad którym trzeba się pochylić. Trans-mężczyźni osadzani w więzieniach męskich są istotnym zagrożeniem dla tych wszystkich biednych gwałconych cis-mężczyzn, strasznie mi to przeszkadza.

Sorry za sarkazm, zefciu, ale w przypadkach gwałtów zapominasz, że sprawcami się najczęściej bio-mężczyźni, niezależnie od deklarowanej orientacji czył dżenderowości. A nawet przyznając, że wśród bio-mężczyzn, trans-kobiety są bardziej narażone na gwałt, to nie zapominajmy, że w statystykach gwałtów ciągle jeszcze górują (bio-)kobiety (edit: jako ofiary!!!).
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Koh 3:1-8 (edycje własne)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 21.05.2024, 02:37
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 15:51
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 19:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez bert04 - 06.06.2024, 14:03
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 12:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 13:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 14:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:03
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:09
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 16:36
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 19:52
RE: Shogun, książka i seriale - przez lumberjack - 29.04.2024, 21:58
RE: Shogun, książka i seriale - przez Sofeicz - 02.05.2024, 12:32
RE: Shogun, książka i seriale - przez zefciu - 30.04.2024, 07:26
RE: Shogun, książka i seriale - przez bert04 - 30.04.2024, 08:29
RE: Shogun, książka i seriale - przez Osiris - 30.04.2024, 08:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości