zefciu napisał(a):Fanuel napisał(a): Niby zabawne, ale jednak dość prawdziwe.Hmmm… mieszkasz w kraju, którego prezydent powiedział wprost, że LGBT to nie ludzie i twierdzisz, że filmik, w którym przedstawiciele mniejszości ukazani są jako agresorzy jest „dość prawdziwy”. Dlaczego?
Jaja sobie robisz? Filmik przedstawia humorystyczną sytuację robienia fotki grupie Snowflake'ów, których uraża wszystko co im się luźno skojarzy ze swoimi poglądami a Ty mi karzesz tłumaczyć wypowiedź Dudy o LGBT, którą musiałem sprawdzić, bo nie wiedziałem nawet co dokładnie powiedział.
Osobiście uważam, że ludzie nadzwyczaj wrażliwi na punkcie swoich poglądów to jest zmora tego świata. Próba zawstydzania każdego, kto ma inne zdanie albo nawet nie wyraża swojego zdania, jak operator aparatu na filmiku, skutkuje zrażaniem się ludzi otwartych, którym wisi kim jesteś prywatnie. Sytuacja przypomina mem, "ale ja studiowałem PRAWO!" tudzież, "ale to Ty dzwonisz". Irytujące i niepotrzebne. Agresja tej grupy opiera się na wymuszaniu akceptacji nie tego co widać w sytuacjach publicznych, ale tego co mają w głowach. Prowadzi to do sytuacji, w której przedstawiciele wegan, sierot albo identyfikujący się jako wspierający dyslektyków czy osoby pochmurne wyolbrzymiają wszystko tak, aby sytuacje i słowa niezwiązane w ogóle z ich poglądami, których przecież nie widać i nie można ich poznać na pierwszy rzut oka, stają się pretekstem do zawstydzania każdego pro forma, żeby tylko utrzymać pozycję, która w ich głowie się wyklarowała z przyjętych przez nich zestawów poglądów.
Po sprawdzeniu tego co powiedział Duda, stwierdzam, że tu też jest niedopowiedzenie i to grubego kalibru, bo on coś bełkotał o tym, że LGBT to ideologia. Skoro dla niego LGBT to zestaw aksjomatów a nie ludzie to ciągnąc paralelę, komunizm to nie komuniści, nacjonalizm to nie nacjonaliści, nazizm to nie naziści itd. Jak operował w takich kategoriach poznawczych, to robienie z niego odczłowieczacza jest co najmniej nie uzasadnione. Można się spierać na ile są to wszystko kategorie rozdzielne, ale to trzeb by pytać o to Dudy, bo ja powiedziałem tylko "powedzcie ser"...
Sebastian Flak