Osiris napisał(a): Natomiast tam, gdzie liczba wyznawców Allaha jest znacząca (UK, Francja, Niemcy), wyniki oscylują w granicach 20%.
W UK doszło do brexitu.
We Francji tak wszyscy kochają muslimów, że wygrała partia Le Pen.
W Niemczech ludzie czują się tak komfortowo z wyznawcami Allaha, że AfD zajęła w wyborach drugie miejsce jednocześnie osiągając swój najlepszy wynik w historii.
Zajebiste przykłady po prostu tylko nie wiem na rzecz czego - że im więcej muslimów tym ludzie bardziej ich lubią czy może, że im ich więcej tym silniejsze są partie ksenofobiczno-nacjonalistyczne.
Osiris napisał(a): Ale wiadomo, lepiej udawać, że jesteśmy super gdyż przyjęliśmy uchodźców z Ukrainy.
Kto ci gdzie napisał, że jesteśmy super? Przyjęcie uchodźców z Ukrainy nie jest czymś super tylko zwykłym, normalnym zachowaniem wynikającym z poczucia przyzwoitości.
To raczej wy tam w Jukeju się Allachujeta i brandzlujeta swoją zajebistością, że przyjmujeta Muhammadów. Tak jakby to był dla was zaszczyt jakiś lol, naprawdę wielka nobilitacja. Allachujta się tam dalej ale nie macie prawa domagać się od nas abyśmy byli tak szlachetni jak wy

bert04 napisał(a): Niemcy:
3. Partia antyimigrancka (AfD) zdobywa 15,9%
Partia karmiąca antyimigranckie narratywy (CDU/CSU) zdobywa 30%
Polska
3. Partia antyimigrancka (Konfa) zdobywa 12,1%
Partia karmiąca antyimigranckie narratywy (PiS) zdobywa 36,2%
PiS akurat zachował się wzorowo jeśli chodzi o podejście do uchodźców z Ukrainy jak i do samej wojny (przekazanie czołgów etc.). Nie wiem czy to jest partia o antyimigranckiej narracji. Prędzej raczej antyislamskiej.
Nie wiem jak to powiedzieć. Oni nie są ogólnie antyimigranccy; raczej szczególnie odnośnie konkretnych grup.
Osiris napisał(a): No nie wiem czy nie jest najgorzej, Polacy są w grupie jasnej zielonej, zaraz przy granicy z czerwonymi. Wizualnie może to wygląda ok ale w praktyce połowa obywateli jest negatywnie nastawiona do tych pytań.
Szkoda, że nie ma pytania o ciemnoskórego muzułmaninaUśmiech
A propos tych ankiet i mapek. Jestem bardzo ciekawy sondażu wśród muzułmanów z Francji, UK, Niemiec czy czuliby się komfortowo gdyby ich syn był w związku z chłopakiem; córka z dziewczyną oraz czy zaakceptowaliby u swojego dziecka ateizm/apostazję lub bycie transem

Osiris napisał(a): Podobnie z religią - negatywna opinia Polaków nie wynika z jakiejś troski a koncepcji muzułmanina instniejącego w ich głowach.
O czyli tak jak zawsze, stara śpiewka. Tak, Polacy żyją w bańce. Muslimy tak naprawdę są super i wcale nie są jebanym ciemnogrodem. W końcu w takiej Arabii Saudyjskiej pozwolili kobietom nawet na kierowanie autem. I wcale a wcale nie wsadzają ludzi do więzień za homoseksualizm.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać