lumberjack napisał(a):I to tłumaczy dlaczego niechęć do muzułmanów w Europie jest tak niska? To bez sensu. Przecież jeśli zapytasz się kogokolwiek normalnego, to odpowie ci, że nie lubi kiboli bez względu na to czy mówią dzień dobry, czy nie.lumberjack napisał(a): W krajach gdzie muzułmanie są mniejszością i mają gówno do powiedzenia może się wydawać, że są spoko i że da się z nimi żyć.
Tak, da się z nimi żyć ale tylko wtedy kiedy są słabi. Staną się silni, to np. zakażą homoseksualizmu jeśli tylko będą mieli taką możliwość.
Nie wiem jak ci to wytłumaczyć. Z jednym kibolem w towarzystwie da się pogadać. Z dwoma też można w sposób cywilizowany koegzystować. Ale jak ich się zbierze stu w jednym miejscu to lepiej się ewakuować.
Mniejszość islamska w Europie to taki jeden kibol. Dobry chłopak, który zawsze dzień dobry mówił.
Cytat:Tego nie trzeba sprawdzać. To jest oczywiste, ale widocznie nie dla każdegoI kolejny przejaw lenistwa, a taki podobno pracowity jesteś. Być może mamy tutaj do czynienia z podobnym przypadkiem jak w USA gdzie część Afroamerykanów czy Meksykanów głosowała na Trumpa, niezadowolona z polityki Demokratów. Albo Le Pen dobrze ukrywa swoje antymuzułmańskie poglądy gdyż ostatnio osłodziła swój wizerunek. Może być kilka przyczyn ale ty już wszystko wiesz tyle, że nie powiesz.
Cytat:Już nie pamiętasz co było parę postów wcześniej.Doskonale pamiętam: dyskusja była o ksenofobii Polaków a ty wyskoczyłeś ze swoim typowym hasłem "A u was Murzynów biją".
Cytat:Zrobiłem, poszukałem, podałem na forum. Twierdziłeś, że nie zrobię. Zrobiłem, a i tak źle. I zamiast się do tego odnieść sugerujesz, że pragnę usprawiedliwić zacofanie Polaków jeszcze większym zacofaniem muzułmanów.To jaki jest powód wrzucania statystyk na temat zacofania muzułmanów w temacie o ksenofobii Polaków?
Cytat:I nie rozumiesz chyba czegoś jeszcze. Polacy, ta część homofobiczna, po prostu nie lubi homoseksualistów. To się objawia tym, że nie poprą legalizacji małżeństw homo.Ale ta homofobiczna część to miliony Polaków. I dla ciebie to jest ok bo gdzieś za morzem homoseksualizm jest nielegalny. Pokraczna to logika.
Cytat:Muzułmanie nie dość, że nie lubią, to dodatkowo popierają postulat aby homoseksualizm był nielegalny. Ponad połowa muzułmanów w twoim Jukeju gdyby tylko miała taką możliwość, to by zagłosowała za zmianami na szczeblu państwowym/prawnym aby UK wyglądała właśnie tak jak kraje islamskie, w których praktyki homoseksualne są prawnie zakazane.Ale w twoich przytoczonych statystykach jest stwierdzone, że dane pochodzą z 1993 r.
"But although Muslims’ views are now out of line with the more liberal views of the British public as a whole,
it should perhaps be borne in mind that as recently as 1993 the British Social Attitudes survey found 50% of the adult
British public believing that “sexual relations between two adults of the same sex” were “always wrong”
To co, może przytoczymy poglądy chrześcijan w tym temacie z poprzedniego stulecia i porównamy?
Cytat:Czy rozumiesz, że różnica jest nie tylko w procentach homofobii, ale też w jej rozmachu i rodzaju?Jak podasz dzisiejsze statystyki a nie jakieś gówno sprzed 30 lat.
Odniesiesz się jakoś do tego czy osrasz jak zawsze?
Cytat:Ano też i z tematem ma związek, bo dominuje w mainstreamowej narracji politycznej (na zachód od Polski) pierdolenie o multi-kulti tak jakby każda kultura, religia etc. były takie same i przemilcza się niewygodne fakty. To też niestety pokłosie politpoprawności, ale też i absurd bo dochodzimy do punktu gdzie nakazuje się szacunku do mniejszości etnicznych czy religijnych nawet jeśli owe mniejszości same chętnie by dyskryminowały.Czyli znowu "u was Murzynów biją".
Cytat:A zamiast debilnego wyśmiewania mógłbyś po prostu podać jakieś badania czy sondaż przeprowadzony pośród muslimów na temat transseksualistów. Ale to pewnie zbyt dużo dla ciebie do sprawdzenia. Ja próbowałem i nie znalazłem.Ale po co skoro tematem była polska ksenofobia czy homofobia? Kiedy w końcu zrozumiesz, że uprzedzenia w innych krajach nie usprawiedliwiają stref LGBT w Polsce? Ile razy to trzeba powtórzyć?
Cytat:Nie wiem Ozyrysie. Może takim Niemcom jednak podobają się sylwestrowe gwałty i molestowania? Może rosjanom podoba się muslimska nienawiść do LGBT? Może Francuzi lubią gdy samochody się hajcują? Nie wiem; mnie się wydaje że im więcej migrantów tym większe poparcie dla antymigranckich partii - konkretnie w tych krajach, o których napisałeś. UK, Francja, Niemcy.Tak i to świetnie tłumaczy wysokie poparcie dla antymigrackich partii w Polsce, gdzie praktycznie nie ma muzułmanów.
Cytat:No nie, nie wspieram chrześcijaństwa. Najgorsza wizja dla mnie, to życie w kraju, w którym katolicy na poważnie zaczęliby traktować swoją religię. Toleruję obyczaje, obrzędy czy tam tradycję. A wspieram cywilizację śmierci - aborcję, eutanazję etc. Nie toleruję katolickiego wpierdalania się w życie wszystkich ludzi, którym za pośrednictwem kapitana państwo katolicy zakazali aborcji. Polski katolicyzm-wydmuszka - jestem na tak. Polski prawdziwy katolicyzm - a tfu, a kysz.Ale zupełnie tego nie widać w twoich komentarzach. Homofobia, ksenofobia i zacofanie w Polsce jest okej bo gdzieś tam jest gorzej. Taki obraz wychodzi z tego, co piszesz.