To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Na kogo zagłosujesz w wyborach do Parlamentu Europejskiego 2024?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
KKW Koalicja Obywatelska
12.50%
2 12.50%
KKW Lewica
37.50%
6 37.50%
KKW Trzecia Droga Polska 2050 Szymona Hołowni – Polskie Stronnictwo Ludowe
18.75%
3 18.75%
KW Prawo i Sprawiedliwość
12.50%
2 12.50%
KW Konfederacja Wolność i Niepodległość
18.75%
3 18.75%
KWW Bezpartyjni Samorządowcy - Normalna Polska
0%
0 0%
KW PolEXIT
0%
0 0%
Razem 16 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybory do Parlamentu Europejskiego 2024 r. - na kogo zagłosujecie?
Ayla Mustafa napisał(a): A co Ci niby zrobią nieprawackie partie, że "musisz" popierać ugrupowania, które spełniają przesłanki bycia po złej stronie historii?

W prawie karnym, w odniesieniu do obrony koniecznej takie partie zwykle nie są zwolennikami liberalnego podejścia, nie są np. zwolennikami usunięcia zasady proporcjonalności. Nie są też zwolennikami takiej czy innej liberalizacji w zakresie dostępu do broni palnej. A na tym też mi zależy. Zależy mi też na tym abym mógł pójść nad rzekę powędkować, a jeśli najdzie mnie taka ochota to pójść do lasu polować i zjeść potem w domu dziczyznę. Albo, żeby kto inny to za mnie zrobił. Inne fajne zajęcie - eksploracja z detektorem metali i szukanie fajnych przedmiotów. Tu również ciężko o zrozumienie na lewicy.
Zależy mi na tym aby luzować prawo budowlane, różne absurdy, w które poubierane są MPZP. Nie jestem zwolennikiem aborcji na życzenie. Nie chcę podatku katastralnego, nie chcę wprowadzania do debaty publicznej i prawodawstwa takich nieprecyzyjnych terminów jak "mowa nienawiści", które mogą zagrażać koncepcji wolności słowa. Nie chcę obowiązkowej edukacji seksualnej w szkole, ponieważ nie ufam organizacjom i stowarzyszeniom odpowiedzialnym za dostarczanie tzw. "edukatorów". Chcę mieć kontrolę nad tym kto i czego może uczyć moje dziecko w szkole, a w przypadku wątpliwości co do realizowanego przez taki podmiot programu edukacji seksualnej, chciałbym mieć możliwość wypisania dziecka z takich zajęć. Chcę żyć w bezpiecznym państwie, a masową emigrację ludzi z państw Afryki i Bliskiego Wschodu uważam, za zagrożenie dla bezpieczeństwa mojej rodziny. Oczekuję prawa migracyjnego, które bardziej będzie blokować aniżeli luzować.

Mam swoje powody do tego aby przychylniejszym okiem patrzeć na partie prawicowe aniżeli lewicowe, nawet jeżeli, niektóre, pojedyncze propozycje tych ostatnich uważam za właściwe bądź neutralne.
Słowa o złej stronie historii to z twojej strony zwykła demagogia. Mogę odbić piłeczkę i zacząć sypać przykładami lewicowego, komunistycznego terroru i skurwysyństwa. Tylko co to wniesie do tej dyskusji poza standardową przepychanką ideologiczną?

Cytat: Chcesz troszeczkę więcej konsumować bez zielonych ładów?
Akurat jestem zwolennikiem transformacji energetycznej, choć oczywiście nie w obecnym wydaniu.

Dobrze, że nie jesteś rzecznikiem polityków odpowiedzialnych za tę koncepcję. Tzn. dobrze dla tych polityków. W końcu jak ognia boją się oni otwarcie przyznać, że tak naprawdę chodzi im właśnie o mniejszą konsumpcję, a nie o zachowanie jej dotychczasowego poziomu dzięki magicznym szansom na transformację gospodarki, które rzekomo ma otwierać ich polityka.
Ja w ogóle uwielbiam to pojęcie "szansy". Jeśli ktoś chce ci coś zabrać, dowalić, obiecać niewykonalne - nie ważne czy w firmie czy w państwie, a nie chce powiedzieć tego wprost, to często posługuje się właśnie tym terminem. Jeśli rzeczywiście okaże się, że dostałeś po dupie, to nie będzie to ich wina, tylko twoja. Przykro nam, miałeś chamie złoty róg, ale go nie wykorzystałeś. Zaprzepaściłeś swoją pseudo "szansę..."
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wybory do Parlamentu Europejskiego 2024 r. - na kogo zagłosujecie? - przez Baptiste - 19.06.2024, 12:37

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości