DziadBorowy napisał(a): ale o tym dlaczego stosunek Polaków do nich jest gorszy niż ludzi na zachodzie.
Bo są mądrzejsi

DziadBorowy napisał(a): A jakoś nie chce mi się wierzyć, że Polacy są bardziej wyczuleni na kwestie osób LGTB w państwach islamskich niż mieszkańcy znacznie bardziej liberalnego w tej kwestii zachodu.
Ba, śmiem twierdzić, że znacznie bardziej liberalny Zachód ma wyjebane odnośnie kwestii osób LGBT w państwach islamskich. Znacznie bardziej liberalny Zachód woli się pastwić nad chrześcijaństwem - wszak łatwiej kopać leżącego niż wsadzić kij w mrowisko ryzykując jakieś masowe protesty szmatogłowych tak jak to było w przypadku karykatur Mahometa i tego co się stało z redakcją Charlie Hebdo...
DziadBorowy napisał(a): Owszem w wielu państwach islamskich homoseksualizm jest karalny ale nieśmiało przypomnę, że jeszcze kilka lat temu urzędnicy państwowi w Polsce powoływali strefy wolne od LGTB więc w tych sprawach jesteśmy mniej więcej w połowie drogi między islamem a zachodem. Dlatego też przyczyna tej niechęci musi być inna.
Masz rację.
DziadBorowy napisał(a): Tak samo co do liczebności. Gdyby chodziło tutaj o siłę muzułmanów to są oni przecież znacznie bardziej słabi w Polsce niż na zachodzie. Dlaczego zatem zachód lubi ich znacznie bardziej niż my?
Nie wiem. Zachód nie jest idealny i ma wiele różnych dziwnych zachowań. Np. smrodzi swoimi fabrykami w Chinach, a w Ojropie prawi morały o ekologii. Albo gada się o prawach człowieka i demokracji,a potem wspiera się Izrael w holokauście Palestyńczyków. Albo promuje LGBT a jednocześnie sprowadza do swoich krajów największego wroga tej ideologii.
Zachód to geniusz.
DziadBorowy napisał(a): A może dla takiego Niemca czy Francuza muzułmanin to przede wszystkim kolega z pracy, czy sprzedawca w lokalnym sklepie (mniej więcej do tego ograniczał się mój kontakt ze społecznością islamską, gdy mieszkałem w UK) i jakoś zdaje sobie sprawę, że różnego rodzaju wyskoki to efekt działania patologicznej mniejszości. A Polak ma jedynie kontakt z filmikami na youtube przedstawiającą tą patologiczną mniejszość i ocenia muzułmanów tak jakby oceniać wszystkich chodzących na mecze piłki nożnej przez pryzmat kiboli.
Tak, tak. Polacy są w bańce i stereotypowo postrzegają muzułmanów, którzy przecież są zwykłymi spoko ludźmi.
A nie, czekaj, słyszałeś może co zrobili spoko ludzie w USA?
https://www.theguardian.com/us-news/2023...ags-banned
Cytat:‘A sense of betrayal’: liberal dismay as Muslim-led US city bans Pride flags
Many liberals celebrated when Hamtramck, Michigan, elected a Muslim-majority council in 2015 but a vote to exclude LGBTQ+ flags from city property has soured relations
In 2015, many liberal residents in Hamtramck, Michigan, celebrated as their city attracted international attention for becoming the first in the United States to elect a Muslim-majority city council.
They viewed the power shift and diversity as a symbolic but meaningful rebuke of the Islamophobic rhetoric that was a central theme of then Republican presidential candidate Donald Trump’s campaign.
This week many of those same residents watched in dismay as a now fully Muslim and socially conservative city council passed legislation banning Pride flags from being flown on city property that had – like many others being flown around the country – been intended to celebrate the LGBTQ+ community.
Muslim residents packing city hall erupted in cheers after the council’s unanimous vote, and on Hamtramck’s social media pages, the taunting has been relentless: “Fagless City”, read one post, emphasized with emojis of a bicep flexing.
In a tense monologue before the vote, Councilmember Mohammed Hassan shouted his justification at LGBTQ+ supporters: “I’m working for the people, what the majority of the people like.”
While Hamtramck is still viewed as a bastion of multiculturalism, the difficulties of local governance and living among neighbors with different cultural values quickly set in following the 2015 election. Some leaders and residents are now bitter political enemies engaged in a series of often vicious battles over the city’s direction, and the Pride flag controversy represents a crescendo in tension.
“There’s a sense of betrayal,” said the former Hamtramck mayor Karen Majewski, who is Polish American. “We supported you when you were threatened, and now our rights are threatened, and you’re the one doing the threatening.”
For about a century, Polish and Ukrainian Catholics dominated politics in Hamtramck, a city of 28,000 surrounded by Detroit. By 2013, largely Muslim Bangladeshi and Yemeni immigrants supplanted the white eastern Europeans, though the city remains home to significant populations of those groups, as well as African Americans, whites and Bosnian and Albanian Americans. According to the 2020 census some 30% to 38% of Hamtramck’s residents are of Yemeni descent, and 24% are of Asian descent, largely Bangladeshi.
After several years of diversity on the council, some see irony in an all-male, Muslim elected government that does not reflect the city’s makeup.
The resolution, which also prohibits the display of flags with ethnic, racist and political views, comes at a time when LGBTQ+ rights are under assault worldwide, and other US cities have passed similar bans, with the vast majority driven by often white politically conservative Americans.
Jak dla mnie jedno wielkie LOL
To jest właśnie to o czym piszę i to się stanie w Niemczech, Francji oraz UK jeśli tylko ci wszyscy spoko zwykli ludzie staną się liczebnie i politycznie silni. A póki co możeta sobie trwać w tęczowych snach o świecie w którym wszyscy się kizimiziają w ramach powszechnej międzykulturowej tolerancji.Osiris napisał(a): Przecież jeśli zapytasz się kogokolwiek normalnego, to odpowie ci, że nie lubi kiboli bez względu na to czy mówią dzień dobry, czy nie.
No nie wiem. Sam mam znajomych kiboli i jakbyś stał obok każdego z nich z osobna i gadał sobie z nimi, to byś się nawet nie zorientował, że jeden z drugim to kibol.
Osiris napisał(a): I kolejny przejaw lenistwa, a taki podobno pracowity jesteś. Być może mamy tutaj do czynienia z podobnym przypadkiem jak w USA gdzie część Afroamerykanów czy Meksykanów głosowała na Trumpa, niezadowolona z polityki Demokratów. Albo Le Pen dobrze ukrywa swoje antymuzułmańskie poglądy gdyż ostatnio osłodziła swój wizerunek. Może być kilka przyczyn ale ty już wszystko wiesz tyle, że nie powiesz.
Ja nie wiem kto tu jest leniwy. Ja ci podaję linki i źródła, a ty i tak to osrywasz. Teraz też ci podaję: https://www.firstpost.com/explainers/fra...81164.html
Cytat:Anti-immigration policies
The National Rally continues to hold stringent views on immigration. Marine Le Pen has called for the abolition of birthright citizenship and stricter policies to combat illegal immigration.
The party advocates for a significant reduction in immigration, tighter border controls, and the prioritization of French nationals in employment and social services, according to a 2024 research paper titled “Populism on the verge of power: the goal‑oriented mainstreaming of the French Rassemblement National”.
Despite efforts to rebrand, the RN’s policies on immigration still reflect a nationalist and exclusionary stance. The party’s platform includes proposals for “national preference” in jobs and housing, and the suspension of legal immigration from non-European countries. While the RN has toned down the overtly xenophobic language of the past, its core ideology remains centered on preserving French identity and culture against perceived threats from immigration.
Na zalinkowanej stronie odnajdziesz też tabelę zawierającą zestawienie postulatów Le Pen z 2002 i 2022 roku.
Osiris napisał(a): Doskonale pamiętam: dyskusja była o ksenofobii Polaków a ty wyskoczyłeś ze swoim typowym hasłem "A u was Murzynów biją".
Nie ma ksenofobii Polaków. Polacy nie są ksenofobami tylko islamofobami. Obcych - Ukraińców masz tu ze 3 mln i jakoś się tu nikt z nikim nie rzeza.
Osiris napisał(a): To jaki jest powód wrzucania statystyk na temat zacofania muzułmanów w temacie o ksenofobii Polaków?
A niech mnie kule biją. Masz do mnie pretensje o to, że zrobiłem to o co mnie poprosiłeś

Po drugie temat jest o poprawności politycznej. Oftop o ksenofobii Polaków jest tylko jednym z wielu oftopów w tym temacie.
Osiris napisał(a): Ale ta homofobiczna część to miliony Polaków. I dla ciebie to jest ok bo gdzieś za morzem homoseksualizm jest nielegalny. Pokraczna to logika.
Nie jest dla mnie ok. Wskaż miejsce w którym napisałem, że to jest ok albo przestań mi wkładać w klawiaturę coś czego nie napisałem.
Osiris napisał(a): Ale w twoich przytoczonych statystykach jest stwierdzone, że dane pochodzą z 1993 r.
"But although Muslims’ views are now out of line with the more liberal views of the British public as a whole,
it should perhaps be borne in mind that as recently as 1993 the British Social Attitudes survey found 50% of the adult
British public believing that “sexual relations between two adults of the same sex” were “always wrong”
To co, może przytoczymy poglądy chrześcijan w tym temacie z poprzedniego stulecia i porównamy?
Ozyrysie, z całym szacunkiem, ale co chwila zarzucasz mi lenistwo oraz to, że nie podaję jakichś źródeł/danych na poparcie swoich twierdzeń, a nie chce ci się nawet przeczytać tego co specjalnie dla ciebie wyszukałem. A mogłem w tym czasie po robocie sobie zapierdalać w Minecrafcie.
To co zacytowałeś odnosi się do tego, że "co prawda u muzułmanów mamy obecnie silne nastroje antyhomo ale pamiętajmy, że jeszcze nie tak dawno temu, bo w 93 sami rodowici Brytyjczycy byli takimi tępymi dzidami".
Całe to badanie Ipsosu jest napisane w takim duchu... usprawiedliwiającym zacofanie muzułmanów poprzez odnoszenie się do tego, jak bardzo zacofani byli sami Brytyjczycy x lat temu. Jakbyś je przejrzał cały dokument wyrywkowo to wiele razy byś znalazł podobne twierdzenia.
Osiris napisał(a): Jak podasz dzisiejsze statystyki a nie jakieś gówno sprzed 30 lat.

To było zestawienie postaw muslimów z roku 2016 z postawą Brytyjczyków z 1993 roku.
Co ciekawe od 2016 roku nie można znaleźć żadnego sondażu badającego stosunek szmatogłowych do ludzi homo.
Możesz znowu mnie wyśmiać, że to lewacki spisek, a mnie się wydaje że nikt nie chce poruszyć drażliwego tematu będącego w sprzeczności z narracją o spoko ludziach takich jak każdy inny. Póki co wiemy, że 8 lat temu co najmniej ci drugi muslim w UK był silnie antyhomo.
Osiris napisał(a): Ale po co skoro tematem była polska ksenofobia czy homofobia?
Oftopem. Tak bardzo chcesz się trzymać tego jednego oftopu czy tak bardzo ci się nie chce lub nie potrafisz znaleźć badania na temat stosunku muslimów do transów?
Ja stawiam na to, że skoro do homosiów są tak skrajnie negatywni to na myśl o transach już w ogóle zesroliby się z wściekłości.
I co jest najśmieszniejsze - Ozyrys głęboko ubolewa nad zacofaniem Polaków, którzy nie chcą mieć u siebie skrajnie zacofanych muslimów. Ja wiem, że Polacy nie chcą mieć muslimów z innych powodów, ale tak czy srak dzieje się to z korzyścią dla homoseksualistów, którym nie importuje się pod nos jeszcze gorszego typu ludzi niż zacofana część Polaków.
Osiris napisał(a): Kiedy w końcu zrozumiesz, że uprzedzenia w innych krajach nie usprawiedliwiają stref LGBT w Polsce?
A gdzie twierdziłem, że usprawiedliwiają? Strefy wolne od LGBT to jakaś paniczna głupota niektórych polityków albo ich cyniczna gra aby zdobyć głosy konserwatywnych wyborców.
Osiris napisał(a): Ile razy to trzeba powtórzyć?
No tak na moje oko, to zero razy.
Osiris napisał(a): Tak i to świetnie tłumaczy wysokie poparcie dla antymigrackich partii w Polsce, gdzie praktycznie nie ma muzułmanów.
No i może dzięki temu właśnie ich tu zbytnio nie ma. Które partie są antyimigranckie? Które chcą wygnać Wietnamczyków i Hindusów? Tyle wiem, że Konfa chce wygnać Ukraińców. A PiS jest antyimigrancki biorąc pod uwagę politykę tej partii względem Ukraińców?
Osiris napisał(a): Ale zupełnie tego nie widać w twoich komentarzach. Homofobia, ksenofobia i zacofanie w Polsce jest okej bo gdzieś tam jest gorzej. Taki obraz wychodzi z tego, co piszesz.
Ty byś tak chciał aby to wynikało z mojego pisania, ale tak nie jest
bert04 napisał(a): Kuźwa, to już ad personam. Ty i tobie podobni sprawiają, że dyskusja nie może zostać w ad meritum tylko odskakiwać w uwagi co do interlokutora.
Ale ja jestem chamem. Mnie to nie obraża co napisał. Nie wiem tylko jak mnie i innych chamów odchami. Wszak bycie chamem na szczęście nie jest jeszcze zakazane. Ale ciemnogrodem też nie jestem. Jestem takim przede wszystkim lewakiem z jakimiś tam prawicowymi naleciałościami i odchyłami. Najbardziej mnie bawi to, że ja tu przy niektórych ludziach serio mogę wydawać się zacofany ale to też raczej świadczy o tym jak mocno wszedł niektórym Progresan Postempu Forte Duo Power.
bert04 napisał(a): lumber promuje tolerancję wobec chrześcijaństwa?
No w sumie tak
No wobec tych popłuczyn, które w Polsce uchodzą za chrześcijaństwo. Można to tolerować, bo Polacy żyją jak ateiści tylko różnica jest taka, że niektórzy jeszcze chodzą do kościoła no i tradycyjne uroczystości się obchodzi. Takie coś mnie kompletnie nie przeszkadza.bert04 napisał(a): Mam pewne wątpliwości co do metodyki tego pytania. W stopce 212 jest doprecyzowanie, że badania odbywały się w połowie za pomocą ankiet telefonicznych. A w takich ankietach możliwa jest pomyłka, czy pytanie dotyczy legalności homoseksualizmu czy też legalności homo-małżeństw. Niestety, jedyne źródło internetowe, do którego teraz na szybkiego dotarłem, nie podaje, czy była jakaś różnica w tej i innych kwestiach przy ankietach wypełnianych face-to-face i tych przez telefon. Moim skromnym zdaniem tego typu pytania powinny być formułowane klarowniej.
Masz rację.
bert04 napisał(a): Ludzie zapominają, jak młoda stosunkowo jest kwestia LGBT.
No tak, ale już ileś lat sobie istnieje ta kwestia. Można by się chyba dowiedzieć jak się do niej odnoszą muslimy. Myślę, że to powinno być ważne przy podjęciu decyzji kogo powinniśmy przyjmować do naszych krajów.
No ja na przykład jako zwolennik kultu zapierdolu popieram Chińczyków, Wietnamczyków, Hindusów itp. Niech se tu zapierdalają i budują dobrobyt.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać