Wtrącam się gdyż znowu moje imię się pojawia i są to nieprawdziwe rewelacje więc trzeba sprostować.
Niezbyt przekonująca jest ta dualistyczna koncepcja. Musiałbym być apologetą islamu a jak już ustaliliśmy, jest to bzdura.
Natomiast ty masz podobne poglądy w temacie muzułmanów do Hansa więc należałoby raczej powiedzieć: kmat Żydenstein.
Dla wyjaśnienia, aby nie było wątpliwości w przyszłości: zdaję sobie sprawę z problemów jakie funkcjonują w muzułmańskiej społeczności oraz islamie i nie należy tego bagatelizować. Wydaje mi się po prostu, że asymilacja większość problemów załatwi z biegiem czasu, jak to stało się z innymi wyznaniami.
Natomiast jeśli już mówimy o religii, to dla pewnej równowagi należałoby wspomnieć chociażby o ewangelickich kaznodziejach w USA, promujących chrześcijański nacjonalizm i Trumpa (oraz wzorujących się na talibach tamtejszych grupach militarnych) czy o żydowskich pasterzach publicznie głoszących nienawiść a nawet nawołujących do mordowania palestyńskich dzieci, jak to robi Eliyahu Mali. Podobne zachowania w rozwiniętych krajach pokazują, że religijni fanatycy nie są bynajmniej islamskim wyjątkiem, a taka fałszywa narracja panuje w dzisiejszym dyskursie publicznym, jak również na tym forum.
Cytat:Osiris ze swoją apologią islamizmu właściwie nie różni się od tych zjebów z alt-leftu, którzy widzą marsz niepodległości jako pozytywną społecznie imprezę upodmiotowiającą wykluczonych kiboli i faszoli wyklętych.Nigdy nigdzie nie pochwalałem islamu więc tego chochoła możesz sobie wsadzić. Natomiast twierdzenie, że nie różnię się od jakichś zjebów (czyli jestem zjebem) przedstaw bertowi, on lubi komentować takie wpisy.
Cytat:(...) a z drugiej Osiris wyjedzie, że w sumie trzeba się odpierdolić od tych bidnych Somalijczyków w Szwecji, co rozbitą butelką urzynają łechtaczki własnym córkom, bo to jest tożsamość kulturowa, dziedzictwo i spuścizna (...)Ech, to już jest przedszkole i w zasadzie chocholskie gdybanie. Na marginesie, w Etiopii oraz Nigrze takie obrzydliwe zwyczaje panują również wśród chrześcijan oraz żydów (w tym pierwszym kraju).
Cytat:a jak masz coś przeciw to jesteś nietolerancyjnym rasistą i eurocentrycznym faszolem.Osobiście uważam, że problemem jest ignorancja oraz podatność na wieloletni, prawacki bełkot którego każdy może paść ofiarą. Rasizm i faszysm tylko w skrajnych przypadkach.
Cytat:Z jednej strony, z drugiej strony, ale przecież tak naprawdę to jest ta sama strona. Osiris Żydenstein.
Niezbyt przekonująca jest ta dualistyczna koncepcja. Musiałbym być apologetą islamu a jak już ustaliliśmy, jest to bzdura.
Natomiast ty masz podobne poglądy w temacie muzułmanów do Hansa więc należałoby raczej powiedzieć: kmat Żydenstein.
Dla wyjaśnienia, aby nie było wątpliwości w przyszłości: zdaję sobie sprawę z problemów jakie funkcjonują w muzułmańskiej społeczności oraz islamie i nie należy tego bagatelizować. Wydaje mi się po prostu, że asymilacja większość problemów załatwi z biegiem czasu, jak to stało się z innymi wyznaniami.
Natomiast jeśli już mówimy o religii, to dla pewnej równowagi należałoby wspomnieć chociażby o ewangelickich kaznodziejach w USA, promujących chrześcijański nacjonalizm i Trumpa (oraz wzorujących się na talibach tamtejszych grupach militarnych) czy o żydowskich pasterzach publicznie głoszących nienawiść a nawet nawołujących do mordowania palestyńskich dzieci, jak to robi Eliyahu Mali. Podobne zachowania w rozwiniętych krajach pokazują, że religijni fanatycy nie są bynajmniej islamskim wyjątkiem, a taka fałszywa narracja panuje w dzisiejszym dyskursie publicznym, jak również na tym forum.