To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
Hans Żydenstein napisał(a): No chyba Ty. Ja jestem za zmniejszaniem obciążeń podatkowych dla najbiedniejszych. A ty chcesz ściągać setki tysięcy tanich pracowników dla korporacji, obniżając tym samym presję płacową , co spowoduje niższe zarobki Polaków.

Ja bym jednak proponował zdecydować się, czy straszycie zalewem inżynierów, programistów i innych specjalistów, których potrzebują korporacje, czy też nasze granice szturmuje niewykwalifikowana tłuszcza, która potrafi wykonywać wyłącznie proste prace.

Bo z tymi ostatnimi jest ten problem, że one mają niską wydajność i po prostu podniesienie pensji sprawia, że dane stanowisko staje się nierentowne. Więc nawet jak jakaś korporacja potrzebuje niewykwalifikowanego pracownika na taśmę to nie będzie tak, że w razie problemów z jego znalezieniem podniesie znacząco pensje, tylko po prostu przeniesie fabrykę tam, gdzie pracownicy są tańsi .

Można by też zerknąć na przykład UK. Tam brexit i związane z nim zakręcenie kurka z nisko wykwalifikowanymi imigrantami jak wiadomo spowodował gwałtowny wzrost płac Brytyjczyków i wszystko zaczęło chodzić tam jak w szwajcarskim zegarku Duży uśmiech

Cytat:Jeżeli chodzi o PO czy PIS to nie ma mowy o jakiejkolwiek kontrolowanej polityce imigracyjnej. To będzie niekontrolowany zalew imigrantów i setki kłamstw. Zawsze ten nowy "antyimigrancki" Tusk może te 250 tysięcy deportować, ale coś się nie zanosi Oczko

Ale właśnie o to mi chodzi, że nie ma żadnej sensownej polityki migracyjnej. Między innymi dzięki panice i histerii rozkręcanej wobec imigrantów. Politycy każdej opcji politycznej doskonale zdają sobie sprawę, że polska gospodarka krytycznie potrzebuje napływu siły roboczej. Ale ponieważ balonik hejtu wobec migrantów jest maksymalnie napompowany w społeczeństwie nawet nie proponują dyskusji jak taka sensowna polityka mogłaby wyglądać, tylko wpuszczają tu migrantów po cichu nie chwaląc się tym za bardzo.

Nie rozumem też czemu Tusk miałby deportować osoby, które dostały tutaj od PIS legalne pozwolenia na prace wyłącznie z powodu koloru ich skóry.

Na czym też konkretnie ten niekontrolowany zalew imigrantów będzie polegał? Jak to będzie Twoim zdaniem wyglądało?

lumberjack napisał(a): No to jeśli ksenofobia, to powinni być w tejże ksenofobii konsekwentni i tak samo nie chcieć bliskowschodnich inżynierów jak i Ukraińców, a jednak statystyki wskazują na coś innego.

Ksenofobia ma to do siebie, że im bardziej ktoś obcy tym większy strach budzi. A niechęć do Ukraińców regularnie w społeczeństwie rośnie.

Cytat:Ale ja znam np. kilku kiboli. Ludzie, z którymi byłem w klasie w podstawówce. Jakbyś z nimi pogadał fejs tu fejs to też byś uznał, że są to spoko ludzie. Tylko, że jak są w grupie i pojadą gdzieś na obcy teren to potrafią wparować na stację benzynową w wielkiej liczbie w kominiarkach i tańcząc hardbass zabrać (ukraść) sobie to co chcą. Ciekawe czy powinienem napisać, że ludzie opierający swoje zdanie o kibolach na podstawie selektywnie zaserwowanych przez algorytmy i polityków filmikach z youtube żyją w bańce, są błędzie i dlatego mają takie samo zdanie o kibolach jak większość społeczeństwa. A może jednak to ta bańka mówi o nich prawdę.

Tylko, że kibol to z defnicji ktoś kto robi syf w grupie. Jeżeli tego nie robi jest po prostu kibicem. Każdy kibol to z automatu jest patologia. Natomiast nie można tego powiedzieć o każdym muzułmaninie.

Cytat:No nie. No bo jeśli na liberalnym Zachodzie tylko co piąta osoba nie lubi islamu, a jednocześnie co drugi muzułmanin jest radykalnie antyhomo, to znaczy, że Zachód jest popierdolony w swej postempowości. Innego
wytłumaczenia dla tego dwójmyślenia nie widzę.

Ja tam na przykład radyklanie nie zgadzam się z wyborcami PIS czy Konfederacji w wielu kwestiach. Chociażby tych związanych z LGTB. Nie uważam jednak, że czuję do tej grupy jakąś niechęć czy nienawiść. Konkretne osoby oczywiście mnie wkurwiają ale nie mam negatywnych odczuć do całej tej grupy. Też jestem popierdolony tak jak Zachód?

Cytat:Straszenie przed gejami muzułmanami? Nie słyszałem o tym. Ale to chyba jest już siódmy poziom gęstości, a nie mainstream poglądów typowych Polaków.

Prawica zbija kapitał polityczny na straszeniu muzułmanami. Prawica zbija kapitał polityczny na straszeniu "ideologią LGTB". Skoro prawica w Polsce rozumiana jako PIS i Konfederacja ma ponad 40% poparcia to oznacza to, że oba te poglądy są mainstreamowe. Kwestią czasu było jak ktoś połączy je w jedno.

Cytat:Gdyby ciężko i skutecznie/wydajnie pracowali to ich kraje byłyby bogate. A jednak bogate są tylko te kraje islamskie, któe bazują na eksporcie ropy. Musi być więc jakaś, delikatnie mówiąc, nieścisłość w tym co twierdzisz.

Ale żeś tutaj chochoła walnął. W państwie A teren pod budowę drogi przygotowuje się ciężkim sprzętem. W państwie B za pomocą kilofów i łopat. W którym państwie ludzie Twoim zdaniem ciężej pracują i które z nich będzie bogatsze. Problemem nie jest lenistwo tych ludzi tylko struktura gospodarek państw w których żyją. Uwierz mi że praca na plantacjach opium w Afganistanie jest cięższa nawet od solidnego remontu na nagrzanym strychu.

Cytat:No to teraz zastanówmy się:

1) Czy reakcja wobec tego co zrobili PiSowcy (powszechna krytyka + kary i groźby niefinansowania ze środków unijnych obszarów wolnych od LGBT) jest taka sama jak wobec tego co zrobili muzułmanie w Hamtramck? Jakoś nie słyszałem o jakichś naciskach na muslimów aby wycofali się z zakazu flag LGBT.
No jak nie słyszałeś, skoro ten artykuł przywołuje krytykę takiego postępowania nazwaną również zdradą. I ogólnie gdyby nie ogromne oburzenie to byś w życiu nie dowiedział się, że takie rzeczy wydarzyły się w jakimś prowincjonalnym zapomnianym amerykańskim miasteczku.

Cytat:Co więcej, jeśli sprawdzić, to się okazuje, że środowisko LGBT próbuje wieszać swoje flagi, a miasto konsekwentnie je zrywa: https://eu.freep.com/story/news/local/mi...393216007/

U nas jak wiadomo flagi LGTB nie są zrywane:
https://www.facebook.com/watch/?v=755673485694597
https://natemat.pl/410641,jaroslaw-jakim...agi-polski

A kuratoria wcale nie wszczynały postępowań wobec dyrektorów szkół w których odbywały się "tęczowe piątki"

Cytat:O, jeszcze postulat bezstresowego wychowania Uśmiech Tak, najlepiej nie krytykować i cicho siedzieć aby nie nasilać problemów. Lepiej nie drażnić dresa, nie
publikować karykatur Mahometa, bo jeszcze kogoś zajebie.

Należy rozróżniać sensowną krytykę od bezsensownego hejtu. Obecna nagonka na migrantów mieści się raczej w kategoriach tego drugiego.

Cytat:I w Neapolu też biali Włosi palą samochody?

Nie wiem czy w Neapolu jest moda na palenie samochodów, raczej się je tam wysadzało w powietrze. I tak robili to biali Włosi. Najbardziej niebezpieczne dzielnice takie jak Scampia, Porta Capuana czy Secondigliano zamieszkane są w zdecydowanej większości przez rodowitych Włochów.

Co ciekawe w polskim Internecie straszy się migrantami przebywającymi w okolicach dworca Garibaldii, ale w zasadzie oni tam nic nie robią oprócz tego, że siedzą, grają na jakiś bębenkach i próbują sprzedawać jakiś szmelc typu skarpetki czy chusteczki higieniczne. Ot dworzec jak każdy inny. U mnie w mieście przy dworcu też jest nieco więcej szemranego elementu. Znacznie mniej bezpiecznie czułem się w tym katowickim przed renowacją.

Edit:
https://podroze.onet.pl/aktualnosci/polk...po/9d4gegx

A nie w Neapolu też palą samochody. Tylko, że kibice Neapoli to również rodowici Włosi.

Cytat:A tych białych Francuzów palących auta też chciałbym zobaczyć, bo nic nie mogę znaleźć.

Pierwsze lepsze z typowych francuskich zamieszek:
https://galeria.bankier.pl/p/5/7/10fbe1e...-1002.webp
https://i.cbc.ca/1.6795207.1680121688!/f...97816.jpeg
https://ei.marketwatch.com/Multimedia/20...162d7bc1f7

Cytat:A najśmieszniejsze jest to, że jacyś Hindusi czy żółci Azjaci, gdzie by nie żyli, jakoś nigdzie nie są biedni, wykluczeni, nie palą aut etc. Kurwa nadludzie jacyś czy co?

Serio? Birmingham które na tej samej liście niebezpiecznych miast zajęło 3 lub 4 miejsce miało jeszcze jakiś czas temu (nie wiem jak teraz) ogromny problem z gangami żółtych Azjatów, którzy odpowiadali za sporą część przestępstw.
W Europie jak najbardziej działają azjatyckie gangi przestępcze, Wietnamczycy specjalizują się w handlu ludźmi a Koreańczycy w hazardzie i narkotykach. Co do hindusów wpisz sobie w google Dawood Ibrahim i poczytaj za co ścigał go między innymi Europol Uśmiech

Azjatyckie dzielnice biedy i wykluczenia? Proszę bardzo: Mediolańskie "Chinatown" czy Goutte d'Or w Paryżu. Hinduskie? Ot połowa brytyjskiego Leicester.

Cytat:A może po prostu kult zapierdolu i dobra mentalność pozwalają im na godne życie na które sobie zarabiają w cywilizowany sposób? A allachuje i inne inżyniery to wiadomo, najłatwiej podpalić auto, rozjebać i okraść jakiś sklep, a potem dalej narzekać jak to źle w życiu.

A może wrzuciłeś sobie wszystko równo do szufladek, które Ci pasują i trzymasz się kurczowo tej własnej ale zbytnio uproszczonej wizji świata.?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 21.05.2024, 02:37
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 15:51
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 19:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez DziadBorowy - 23.06.2024, 07:37
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 12:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 13:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 14:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:03
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:09
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 16:36
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 19:52
RE: Shogun, książka i seriale - przez lumberjack - 29.04.2024, 21:58
RE: Shogun, książka i seriale - przez Sofeicz - 02.05.2024, 12:32
RE: Shogun, książka i seriale - przez zefciu - 30.04.2024, 07:26
RE: Shogun, książka i seriale - przez bert04 - 30.04.2024, 08:29
RE: Shogun, książka i seriale - przez Osiris - 30.04.2024, 08:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości