To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
DziadBorowy napisał(a): Ksenofobia ma to do siebie, że im bardziej ktoś obcy tym większy strach budzi. A niechęć do Ukraińców regularnie w społeczeństwie rośnie.

Ja tam nie czuję strachu przed obcymi. Czuję nienawiść i pogardę wobec ludzi, którzy na poważnie traktują swoją religię, która każe nienawidzić zgniłego, niemoralnego Zachodu, gejów; religii, która tłamsi kobiety i ogranicza ich prawa.

Strach czuję przed naszą policją. Zawsze jak ich widzę, to się boję, że się o coś dojebią, bo już się kilka razy do mnie dojebali.

A niechęć do Ukraińców rośnie w tempie żółwim. Także ta ksenofobia coś niekonsekwentna jest.

Dzisiaj byłem na bardzo fajnym, dużym placu zabaw w centrum Radomia. Ukrainek z dziećmi - multum. Jeden Ukrainiec ojciec. Wszystkie dzieci ładnie się bawiły, ludzie ze sobą gadali. Jakoś tak mało ksenofobiczna atmosfera jak na to co można się dowiedzieć z forum.

DziadBorowy napisał(a): Tylko, że kibol to z defnicji ktoś kto robi syf w grupie. Jeżeli tego nie robi jest po prostu kibicem. Każdy kibol to z automatu jest patologia. Natomiast nie można tego powiedzieć o każdym muzułmaninie.

Każdy muslim to homofob czyli z automatu patologia.

DziadBorowy napisał(a): Ja tam na przykład radyklanie nie zgadzam się z wyborcami PIS czy Konfederacji w wielu kwestiach. Chociażby tych związanych z LGTB. Nie uważam jednak, że czuję do tej grupy jakąś niechęć czy nienawiść. Konkretne osoby oczywiście mnie wkurwiają ale nie mam negatywnych odczuć do całej tej grupy. Też jestem popierdolony tak jak Zachód?

No nie obraź się ale tak. To jest niekonsekwencja. Takie bycie ani zimnym ani gorącym, tylko letnim, jak to mawiał Pan Jezus.

Ja tam z całego serca nienawidzę ruskich i taka konfa z Korwinem i Braunem to by siedziała sobie w Berezie Kartuskiej gdybym tylko miał na to wpływ. Wolność polityczna i wolność słowa są super, ale gdy mamy tuż za rogiem wojnę, to wszyscy którzy biorą udział w zdradzie stanu (a jest nią praca na rzecz rosji) powinni za to beknąć.

DziadBorowy napisał(a): Prawica zbija kapitał polityczny na straszeniu muzułmanami. Prawica zbija kapitał polityczny na straszeniu "ideologią LGTB". Skoro prawica w Polsce rozumiana jako PIS i Konfederacja ma ponad 40% poparcia to oznacza to, że oba te poglądy są mainstreamowe. Kwestią czasu było jak ktoś połączy je w jedno.

Lol Uśmiech Idąc dalej tą logiką, skoro prawica zbija kapitał na walce z aborcją, to połączą wszystko i będziemy straszeni muzułmanami gejami dokonującymi aborcji Uśmiech I można tak dalej brnąć w opary absurdu.

DziadBorowy napisał(a): Ale żeś tutaj chochoła walnął. W państwie A teren pod budowę drogi przygotowuje się ciężkim sprzętem. W państwie B za pomocą kilofów i łopat. W którym państwie ludzie Twoim zdaniem ciężej pracują i które z nich będzie bogatsze. Problemem nie jest lenistwo tych ludzi tylko struktura gospodarek państw w których żyją. Uwierz mi że praca na plantacjach opium w Afganistanie jest cięższa nawet od solidnego remontu na nagrzanym strychu.

Struktura gospodarek w których żyją akurat ściśle wynika z religii jaką wyznają. I to ta religia sprawia, że mają w swoich państwach pieryliard szkół koranicznych i ani jednej uczelni wyższej, w której można by uczyć się prawdziwej nauki. Jakiejś biologii, fizyki, chemii. Po co to komu, skoro można się w nieskończoność jarać umysłowymi wydalinami mahometa?

DziadBorowy napisał(a): No jak nie słyszałeś, skoro ten artykuł przywołuje krytykę takiego postępowania nazwaną również zdradą. I ogólnie gdyby nie ogromne oburzenie to byś w życiu nie dowiedział się, że takie rzeczy wydarzyły się w jakimś prowincjonalnym zapomnianym amerykańskim miasteczku.

No i? Co z tego oburzenia dla nich (muzułmanów rządzących miasteczkiem) wynikło?

DziadBorowy napisał(a): U nas jak wiadomo flagi LGTB nie są zrywane:
https://www.facebook.com/watch/?v=755673485694597
https://natemat.pl/410641,jaroslaw-jakim...agi-polski

A kuratoria wcale nie wszczynały postępowań wobec dyrektorów szkół w których odbywały się "tęczowe piątki"

Ehh Smutny

Porównujesz samowolkę jakichś jednostek z oficjalną polityką ustaloną przez muslimską radę miasta. Co do kuratoriów to ci kuratorzy, którzy walczyli z LGBT zostali odwołani ze stanowisk.

Zresztą co to ma do rzeczy? Próbujesz usprawiedliwić muslimów pisowcami?

DziadBorowy napisał(a): Należy rozróżniać sensowną krytykę od bezsensownego hejtu. Obecna nagonka na migrantów mieści się raczej w kategoriach tego drugiego.

Nie mam nic wspólnego z obecną jakąś nagonką. Moja negatywna postawa wobec islamu jest ciągle taka sama odkąd jestem na forum.

Publikowanie karykatur mahometa nie było będzie bezsensowną krytyką. Było krytyką słuszną, która tylko obnażyła prawdziwą naturę muslimów. Tak samo jak książka Salmana Rushdiego.

DziadBorowy napisał(a): Nie wiem czy w Neapolu jest moda na palenie samochodów, raczej się je tam wysadzało w powietrze. I tak robili to biali Włosi. Najbardziej niebezpieczne dzielnice takie jak Scampia, Porta Capuana czy Secondigliano zamieszkane są w zdecydowanej większości przez rodowitych Włochów.

Co ciekawe w polskim Internecie straszy się migrantami przebywającymi w okolicach dworca Garibaldii, ale w zasadzie oni tam nic nie robią oprócz tego, że siedzą, grają na jakiś bębenkach i próbują sprzedawać jakiś szmelc typu skarpetki czy chusteczki higieniczne. Ot dworzec jak każdy inny. U mnie w mieście przy dworcu też jest nieco więcej szemranego elementu. Znacznie mniej bezpiecznie czułem się w tym katowickim przed renowacją.

No dobrze, dowiodłeś, że kibole są na poziomie muslimów. No to zarówno jednych jak i drugich należy traktować adekwatnie do ich zachowania.

DziadBorowy napisał(a): Pierwsze lepsze z typowych francuskich zamieszek:
https://galeria.bankier.pl/p/5/7/10fbe1e...-1002.webp
https://i.cbc.ca/1.6795207.1680121688!/f...97816.jpeg
https://ei.marketwatch.com/Multimedia/20...162d7bc1f7

Ale toż to słynna Antifa, która zawsze się przyłącza do rozpierdolu stając po stronie uciskanych, pokrzywdzonych, dyskryminowanych Uśmiech

Jakbyś chciał przykład "zwykłych" ludzi podpalających auta i rozwalających co się da to pełno było tego w czasie ruchu żółtych kamizelek Uśmiech

DziadBorowy napisał(a): Serio? Birmingham które na tej samej liście niebezpiecznych miast zajęło 3 lub 4 miejsce miało jeszcze jakiś czas temu (nie wiem jak teraz) ogromny problem z gangami żółtych Azjatów, którzy odpowiadali za sporą część przestępstw.
W Europie jak najbardziej działają azjatyckie gangi przestępcze, Wietnamczycy specjalizują się w handlu ludźmi a Koreańczycy w hazardzie i narkotykach. Co do hindusów wpisz sobie w google Dawood Ibrahim i poczytaj za co ścigał go między innymi Europol Uśmiech

Azjatyckie dzielnice biedy i wykluczenia? Proszę bardzo: Mediolańskie "Chinatown" czy Goutte d'Or w Paryżu. Hinduskie? Ot połowa brytyjskiego Leicester.

Sprawdziłem, poczytałem sobie. Masz rację. Smutne to, nie zdawałem sobie sprawy z tego chociaż powinienem pamiętać przypominający o tych rzeczach wątek Spidera, przywódcy gangu Hmongów z Gran Torino.

Ech, szkoda. Przyznaję się do błędnego zaszufladkowania tych grup etnicznych. I dziękuję, moja wizja świata nie będzie już tak uproszczona. Już nie będę tak bardzo szanował hindusów i żółtych Azjatów. Kij im w oko, patole jak reszta ludzkości.

Ale z islamem to już inna kwestia. To jest ideologia, w której jest wszystko jasno określone - cele, wartości etc.

Osiris napisał(a): Może więc mi wytłumaczysz dlaczego, skoro jesteś tak zatrwożony ekstremizmem islamskim, zupełnie zapominasz o licznych zamachowcach którzy mają na swoim koncie setki ludzkich istnień a wyrażających w pewnym sensie twoje sentymenty (nie twierdzę, że ich popierasz) tyle, że w skrajnej i spiskowej formie? Breivik (68 ofiar, apologeta monokulturowej chrześcijańskiej Europy), Brenton Tarrant (51 ofiar, wspominał o krucjatach w swoim manifeście), Robert Bowers (11 zabitych, lubował się w cytowaniu Biblii), Robert Lewis Dear jr (3 ofiary, wielbiciel Armii Boga), rodzina Train (6 ofiar, motyw to również chrześcijański fundamentalizm).

Nie jestem zatrwożony islamskim ekstremizmem. Ja się ich nie boję, ja ich nie lubię i gardzę islamem. I nie chcę żadnego zabijania. Chcę tylko aby nie wpuszczać byle kogo. Chcę szczelnych, strzeżonych granic. Chcę takiej polityki jaką prowadzi Australia i sensownej polityki imigracyjnej. Wiem, że Australii łatwiej, ale my też możemy. Jeśli Polsce brakuje ludzi, to możemy, patrząc na błędy Zachodu, uniknąć jakichś bezsensownych zamieszek poprzez selektywne przyjmowanie tych, którzy będą dobrze współgrać z naszym społeczeństwem.

Osiris napisał(a): Ogólna percepcja społeczna jest taka, że każdy terrorysta to zawsze islamista ale nigdy biały przedstawiciel cywilizacji chrześcijańskiej. Tymczasem patrząc na powyższe przykłady i wzrastające ruchy prawicowe w Europie, niestety wyskok kolejnego Breivika wydaje się kwestią czasu. Tyle, że jakoś dziwnie ani ty, ani kmat (on wspomniał ostatnio) ani prawicowcy na tym forum w ogóle nie przejmują się takim zagrożeniem, biorąc pod uwagę niedawne zamachy które w ogóle pomijacie w dyskusji.
TAk więc bez problemów można "dla równowagi" porównać islamski ekstremizm z tym prawackim (z chrześcijańskim sentymentem).

Ale ja nie chcę porównywać jakichś islamskich ekstremizmów. Mogę przytoczyć przykłąd wahabitów, ale mi nie chodzi tylko o nich. Chodzi mi o zwykły islam zwykłych spoko ludzi, z którymi ty czy Dziad Borowy żyliście. Chodzi o to, że od lat ci zwykli spoko ludzie niezmiennie i tak samo nienawidzą gejów. Jest to problem islamskiego ekstremizmu czy po prostu islamu samego w sobie?

Osiris napisał(a): Generalnie jest tak: rzucasz jakieś hasło typu: "szmatogłowi zniszczą naszą cywilizację" a ja się pytam co, gdzie i jak, skoro tego nie widzę. To chyba uczciwe podejście.

No i znowu źle mnie rozumiesz. Szmatogłowi nie niszczą naszej cywilizacji. Oni niszczą każdą cywilizację i kulturę. Polecam na twitterze konta Irańczyków, którzy deklarują się jako Persowie i są apostatami, którzy totalnie nie identyfikują się z islamem, za to opisują jak islam zniszczył perską kulturę.

Zresztą nie wiem czy pamiętacie ISIS - przecież tam gdzie panowało ISIS tam zniszczono grobowce, cmentarze, posągi które były na liście zabytków UNESCO. I to jest właśnie islam w praktyce.

A najwięcej muslimów zabijają muslimy. Sunnici rzezają szyitów. I to jest świat islamski, cywilizacja islamska w praktyce.

Dawkins kiedyś wyskoczył z teorią, że religia to źródło wszelkiego zła. Oczywiście był w błędzie, bo po prostu ludzka natura jest chujowa. Ale religie dodają od siebie naszemu życiu wiele dodatkowych kretynizmów jak np. ową homofobię, walkę z antykoncepcją, zabiegami in vitro etc. Na szczęście proces laicyzacji robi swoje i taki katolicyzm to już tylko pusta wydmuszka, ale właśnie temu procesowi robią pod górkę tolerancyjni postempowcy, którzy po przedawkowaniu Progresanu Forte Duo Max pragną importować do swoich krajów ciemnogrodzkich homofobów inżynierów z Afryki i Bliskiego Wschodu.

Osiris napisał(a): Alt-rightów przedstawiłem powyżej, przynajmniej tych głównych. To, że w ogóle o nich nie pamiętasz świadczy tylko o tym, jak głęboko hasło "terrorysta to zawsze muzułmanin" przesłania ci rzeczywisty obraz.

Pamiętam Breivika. Jasne, tacy ludzie to też zagrożenie. Ja bym go po prostu osobiście sam zabił. Dla takich ludzi powinna być kara śmierci i nie miałbym problemu z jej wykonaniem tak jak z utłuczeniem potencjalnego ruskiego bydła, które mogłoby przyjechać do naszego kraju z rozkazu putlera. Najbardziej irytują mnie warunki w jakich Breivik jest przetrzymywany. Jak już ma żyć, to niech chociaż ma naprawdę ciężkie, nudne życie w małej celi bez książek, telewizji etc.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 21.05.2024, 02:37
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 15:51
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 19:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez lumberjack - 24.06.2024, 00:34
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 12:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 13:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 14:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:03
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:09
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 16:36
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 19:52
RE: Shogun, książka i seriale - przez lumberjack - 29.04.2024, 21:58
RE: Shogun, książka i seriale - przez Sofeicz - 02.05.2024, 12:32
RE: Shogun, książka i seriale - przez zefciu - 30.04.2024, 07:26
RE: Shogun, książka i seriale - przez bert04 - 30.04.2024, 08:29
RE: Shogun, książka i seriale - przez Osiris - 30.04.2024, 08:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości