Dodatkowy komentarz do starego kotleta:
W sumie to ciekawy przypadek, jak polityka "tolerancji białej ściany" może obracać się przeciw pierwotnym zamierzeniom. Patrz sąsiedni wątek de-krzyżacji Warszawy. Czytający ten temat zapewne przeoczyli, że zakaz dotyczy miejsc publicznych. Nie ma więc różnicy, co do zasady, między zakazem flag LGBT+ w miejscach publicznych a zakazem stawiania szopek bożonarodzeniowych w miejscach publicznych. To drugie to w wielu miastach i hrabstwach USA już znormalizowane, lewactwo przyklasnęło, dobra cenzura bo "mojsza". Teraz jakieś muslimy chcą zakazać flag tęczowych w tych samych miejscach, ale to jest cenzura "twojsza". Zauważmy, że pierwszy zakaz był w imię tolerancji, tu konkretnie tolerancji religijnej. Drugi zakaz ma się natomiast sprzeciwiać tolerancji, tu konkretnie tolerancji "orientacyjnej".
To jest prawdziwy absurd dyskusji o tolerancji, nie to, co Adeptus wyżej pisał.
lumberjack napisał(a): No to teraz zastanówmy się:
1) Czy reakcja wobec tego co zrobili PiSowcy (powszechna krytyka + kary i groźby niefinansowania ze środków unijnych obszarów wolnych od LGBT) jest taka sama jak wobec tego co zrobili muzułmanie w Hamtramck? Jakoś nie słyszałem o jakichś naciskach na muslimów aby wycofali się z zakazu flag LGBT. Co więcej, jeśli sprawdzić, to się okazuje, że środowisko LGBT próbuje wieszać swoje flagi, a miasto konsekwentnie je zrywa: https://eu.freep.com/story/news/local/mi...393216007/
W sumie to ciekawy przypadek, jak polityka "tolerancji białej ściany" może obracać się przeciw pierwotnym zamierzeniom. Patrz sąsiedni wątek de-krzyżacji Warszawy. Czytający ten temat zapewne przeoczyli, że zakaz dotyczy miejsc publicznych. Nie ma więc różnicy, co do zasady, między zakazem flag LGBT+ w miejscach publicznych a zakazem stawiania szopek bożonarodzeniowych w miejscach publicznych. To drugie to w wielu miastach i hrabstwach USA już znormalizowane, lewactwo przyklasnęło, dobra cenzura bo "mojsza". Teraz jakieś muslimy chcą zakazać flag tęczowych w tych samych miejscach, ale to jest cenzura "twojsza". Zauważmy, że pierwszy zakaz był w imię tolerancji, tu konkretnie tolerancji religijnej. Drugi zakaz ma się natomiast sprzeciwiać tolerancji, tu konkretnie tolerancji "orientacyjnej".
To jest prawdziwy absurd dyskusji o tolerancji, nie to, co Adeptus wyżej pisał.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!