zefciu napisał(a): Ale że organizatorzy Igrzysk wyśmiewają się z kogoś, że ten jest głupi i ciemny?Organizatorzy igrzysk stworzyli sytuację, w której robi to za nich bardzo dużo innych ludzi. Co ciekawe ci nabijający się z urażonych sami wydają się niesamowicie urażeni tym, co powiedział Babiarz o Imagine. Wciąż czytam, jakie to było straszne i skandaliczne.
zefciu napisał(a): że narracja „chrześcijan obrazili” nie broni się, jeśli nie wyjdziemy z założenia, że LGBT to podludzie.Od kil
DziadBorowy napisał(a): Teoretycznie wciąż nic nie stoi na przeszkodzie, aby takiego aktywnego geja szanować mimo jego "grzesznych" czynów tak jak szanuje się na przykład rozwodnika który nie miał kasy na kościelny "rozwód" ale w praktyce bardzo często sprowadza się to do słynnego "nie mam nic do homoseksualistów do czasu jak nie afiszują się ze swoją seksualnością" gdzie to afiszowanie są to czynności w pełni akceptowalne dla osób heteroseksualnych.ku stron piszę o tym, że ta narracja się nie broni. Jaśniej nie umiem.
DziadBorowy napisał(a): Teoretycznie wciąż nic nie stoi na przeszkodzie, aby takiego aktywnego geja szanować mimo jego "grzesznych" czynów tak jak szanuje się na przykład rozwodnika który nie miał kasy na kościelny "rozwód" ale w praktyce bardzo często sprowadza się to do słynnego "nie mam nic do homoseksualistów do czasu jak nie afiszują się ze swoją seksualnością" gdzie to afiszowanie są to czynności w pełni akceptowalne dla osób heteroseksualnych.To prawda. Te same aktywności u osób heteroseksualnych są po prostu przezroczyste. Z tym, że nie należy do nich raczej malowanie się na niebiesko i noszenie skomplikowanych konstrukcji na głowie. Gdyby ktoś poszedł tak ubrany od kościoła i do tego usiadł na ołtarzu, zostałby wywalony niezależnie do orientacji.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.