To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
lumberjack napisał(a): Powiedz to kobietom z Niemiec molestowanym w sylwestrową noc przez zbiorowiska inżynierów.
A Ty to powiedz kobietom molestowanym przez białych. Naprawdę nie mam pojęcia, po co mi wyjeżdżasz z aż tak gównianą demagogią. Wolałbym zostawić bezbronną kobietę z kimś o ciemnym kolorze skóry, niż z przedstawicielem partii, gdzie normą jest gadanie o „trochę gwałceniu”.

Cytat:Prawdziwi katolicy to ludzie, którzy wiedzą na czym polega katolicyzm
Ignotum per ignotum. No bo na czym „polega katolicyzm”?

Cytat:Ok. Dobra, ten zakaz więc jakoś tam funkcjonuje. Zdaje mi się że w jakimś minimalnym stopniu, bo czym jest sto coś postępowań na 37 mln ludzi?
Postępowań jest rzeczywiście niewiele w skali populacji. Problem w tym, że nikt nie będzie gonił Kowalskiego za to, że powiedział „Matko Boska!” jak się walnął w palec. Ten przepis ma służyć jako bat na osoby, które wypowiadają się publicznie, więc siłą rzeczy należy patrzeć przez pryzmat tych osób, które mówią publicznie niewygodne dla dominującej w naszym kraju sekty rzeczy.

Cytat:Walczcie i akceptujcie sobie co chcecie. Ja piszę za siebie. Dla mnie bycie transem czy gejem czy lesbijką nie jest normalne.
No a dla mnie nie jest normalne mieć antygen B we krwi. Bo wszak ja nie mam. Ale co z tego wynika w praktyce?

Cytat:Ale wielu dąży. Czyli coś im nie pasuje. Nie czują się normalnie. Czują dyskomfort.
No tak. Ten dyskomfort nazywa się „dysforia płciowa” i z tą dysforią walczy się medycznie. Jednym ze środków tej walki jest fizyczna tranzycja. Natomiast sama definicja „osoby transpłciowej” nic w ogóle nie mówi o żadnych cechach fizycznych, ani o dysforii. Dla tej definicji ważny jest tylko stan prawny i autoidentyfikacja.

Cytat:Powinno się ich wspierać w dążeniu do normalności czy może powinno się ich obłożyć anatemą za zachowanie niezgodne z bieżącą narracją wedle której już są normalni.
Powinno się, jak w każdym medycznym przypadku dążyć do jak najwyższej jakości ich życia. Bez bawienie się w kretyńskie metafizyczne kryteria „normalności”, czy „nienormalności”.

Cytat:Ale tranzycje to w końcu robi się, bo ludzie/społeczeństwo tego oczekują czy dlatego że się odczuwa wewnętrzny dyskomfort nie spowodowany presją innych, a spowodowany po prostu niedopasowaniem ciała do swojej natury?
Nie wiem. Być może gdyby była w społeczeństwie mniejsza presja na wygląd, to byłoby mniej tranzycji. Ale nie znam badań na ten temat i nie wiem, na ile dysforia wynika z presji społecznej.

Cytat:Trzeba mieć wyjebane na ludzi i ich oczekiwania.
Zwłaszcza jak się jest lekarzem, który ma misję poprawy jakości życia ludzi.

Cytat:Jak nie zrobiłem wesela tylko spotkanie dla najbliższych to też część rodziny była mocno nieukontentowana.
No kurwa rzeczywiście, problem porównywalny z problemami osoby, której odmawia się opieki medycznej, ślubu, albo próbuje przykleić łatkę pedofila. Wszystkie transy teraz ronią ślozy, bo one takiego cierpienia, jakiego Ty doznałeś z racji nieukontentowania rodziny nigdy nie doznały.

Cytat:Trzeba robić to co się uważa za słuszne nie patrząc się na innych.
No i też dlatego osoby transpłciowe robią to co słuszne — identyfikują się z tą płcią jaką uważają za słuszne i poddają się tranzycji, bądź nie poddają się tranzycji — tak jak uważają za słuszne. I mają w dupie to, co Ty uważasz za normalne, bądź nienormalne. Ergo — powinieneś osoby trans poważać za ich postawę.

Cytat:Autoidentyfikacja czyli świadome lub nieświadome okłamywanie się
Nie. Po prostu identyfikacja z pewnym prądem symbolicznym i filozoficznym. Prądem, którego wymagania moralne przecież zmieniały się przez wieki.

Cytat:Jedynym sensownym kryterium jest klasyczna definicja prawdy jako zgodności osądu z rzeczywistością.
Ale nadal nie podałeś do jakiej miary katolicyzmu należy takiego katolika przystawić i dlaczego akurat do takiej?

Cytat:Ludzie światli, celebryci i nasze wspaniałe postempowe "ałtorytety" od razu go zjebały za manifestację nazizmu.
Nie przypominam sobie. Od kiedy dokonałem fryzjerskiej kapitulacji, bo uznałem, że łysy łeb wygląda lepiej, niż starczy placek, czy zaczeski, nie spotkałem się z żadną realną dyskryminacją, a wszystkie żarciki były zawsze mówione serdecznie. Nic w moim życiu się istotnie nie zmieniło.

Cytat:No ale że rudość to nie ciapatość to nikt się tym nie przejmie.
Przejmie. W UK-u za nazwanie kogoś słowem na g można mieć w szkole kłopoty. Więc tak — masz rację, że istnieją pewne mętne granice między cechami chronionymi a niechronionymi. Ale i tak za cholerę nie da się porównywać dyskryminacji osób trans z sytuacją osób łysych w Polsce.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 21.05.2024, 02:37
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 15:51
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 19:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 12:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 13:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 14:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:03
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:09
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 16:36
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 19:52
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez zefciu - 13.08.2024, 08:06
RE: Shogun, książka i seriale - przez lumberjack - 29.04.2024, 21:58
RE: Shogun, książka i seriale - przez Sofeicz - 02.05.2024, 12:32
RE: Shogun, książka i seriale - przez zefciu - 30.04.2024, 07:26
RE: Shogun, książka i seriale - przez bert04 - 30.04.2024, 08:29
RE: Shogun, książka i seriale - przez Osiris - 30.04.2024, 08:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości