dammy napisał(a): Manipulacją w tekście Amnesty International jest to, że w kontekście napięć na granicy grecko-tureckiej było bardzo dużo o syryjskich uchodźcach gdy ich przy imigrantach z innych krajów było naprawdę niewielu. Związek z artykułem DW jest taki, że podczas kryzysu na granicy pisały one głównie o uchodźcach zwłaszcza syryjskich. Dane liczbowe pochodzą od greckich władz i dotyczą sytuacji z dnia 6.03.2020 roku. Na te same dane powołano się w tym artykule:Profesor pewnie użył tego samego artykułu który Ty przytoczyłeś. Szkoda, że ani Ty ani on nie uściśliliście, że dane dotyczą aresztowanych w ciągu jednego tygodnia. To znów wygląda na manipulację. W jaki sposób to zdjęcie z fejsa udowadnia, że w czasie owego kryzysu prawie nie było tam uchodźców z Syrii?
https://www.voanews.com/a/europe_greek-v...85432.html
Wpis profesora jest z między 6.03-12.03. Niestety nie mam go z pierwszej ręki.
Cytat:Nie tylko. Podał też dane. Akurat do prof. Szewko mam sporo zaufania.Szczególnie, że wpisu z fejsa nie da się zweryfikować, nie ma źródła, nie ma podanej ilości całkowitej aresztowanych tylko procenty, nie ma podanego czasu w którym doszło do aresztowań. Rzetelny ten profesorek.
Cytat:Gdzie napisałem, że to dowód? Napisałem, że media mogą być wprowadzane w błąd co zarzuca szwedzka gazeta policji, a nie, że na pewno na tym przykładzie są. Poza tym policja szwedzka niczego nie zdementowała tylko stwierdziła, że informacje dotyczące przestępstw wśród imigrantów o kodzie 291 są niejawne. I to jest Twoja manipulacja.
Czyli na potwierdzenie stwierdzenia, że "media mogą być wprowadzane w błąd" podajesz artykuł z którego w ogóle nic nie wynika - nie wiadomo czy media zostały wprowadzone w błąd. To po co to podajesz?