To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje!
zefciu napisał(a): Nie „oni” (obrończy praw człowieka) przedobrzyli, bo przecież te wypowiedzi o „lekarzach i inżynierach” to da się policzyć na palcach jednej ręki. Ja sam musiałem tych oryginalnych wypowiedzi celowo szukać, bo do mnie już dotarły wyłącznie jako prawacki mem.
Ja nie szukałam wypowiedzi sprzed dekady. Śledziłam wtedy dyskusję na bieżąco, dlatego pamiętam, skąd to się wzięło. A memy z reguły rozchodzą się szerzej niż oryginalne wypowiedzi.

Osiris napisał(a): Rząd to jedna sprawa, znacznie poważniejszy i trudniejszy do rozwiązania jest problem systemowego rasizmu w Szwecji. Można mówić o wzroście przestępczości i większym w niej udziale imigrantów drugiego pokolenia ale Szwedzi od dekad są w niechlubnej czołówce europejskiej jeśli chodzi o nierówne traktowanie pracowników innego pochodzenia etnicznego. Kiedyś dostawało się Żydom a teraz spada na muzułmanów i generalnie ludzi o innym kolorze skóry. Nie przypadkiem pewnie sporo różnych nazistowskich organizacji (co prawda niepozornych) pojawiało się tam w ostatnich latach.
Ale oczywiście najprościej zwalić wszystko na tych prymitywnych imigrantów bo przecież prawdziwym Szwedom nic zarzucić nie można. 
Szwedom można zarzucić sporo, natomiast mimo wszystkiego, co można im zarzucić, od końca XX wieku jest to jeden z najbardziej przyjaznych imigrantom krajów i jeden z najbardziej pożądanych krajów docelowych. Teraz przyjęli po prostu bardzo dużo ludzi w krótkim czasie i nie ma szans i nie poradzili sobie z integracją. Nie zmierzyli sił na zamiary.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 21.05.2024, 02:37
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 15:51
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 30.05.2024, 19:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 12:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 13:05
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 14:13
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:03
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 15:09
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 16:36
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Poszukujacy - 03.08.2024, 19:52
RE: Poprawność polityczna coraz bradziej terroryzuje! - przez Iselin - 24.08.2024, 10:25
RE: Shogun, książka i seriale - przez lumberjack - 29.04.2024, 21:58
RE: Shogun, książka i seriale - przez Sofeicz - 02.05.2024, 12:32
RE: Shogun, książka i seriale - przez zefciu - 30.04.2024, 07:26
RE: Shogun, książka i seriale - przez bert04 - 30.04.2024, 08:29
RE: Shogun, książka i seriale - przez Osiris - 30.04.2024, 08:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości