Hans Żydenstein napisał(a): Jak chcecie porównywać skutki nowych fali migracji w USA do Europy, to w przypadku USA wypadałoby porównywać przestępczość migrantów do przestępczości białych. Dopiero co pisałem o wysokiej przestępczości murzynów z USA...Aha. Czyli zależnie od sytuacji należy tak dobrać parametry porównania, żeby Tobie pasowało do tezy.
Cytat:Zmiana tematu na USANie zmieniłem tematu. Odniosłem się do konkretnego, kłamliwego twierdzenia, które wygłosiłeś, a które było bardzo łatwo obalić. Tyle.
Cytat:Zatem wracając do Europy. Ktoś ma jakieś statysytki, które wskazują na niższą przestępczość przybyszów?A jeśli ktoś już wykona tę pracę, to jaką gwarancję ma ten ktoś, że nie wymyślisz kolejnego kryterium i znowu nie przesuniesz brameczki? Przecież mając do czynienia z osobą tak skrajnie nieuczciwą intelektualnie, że gdy zwróci jej się uwagę na oczywiste kłamstwo, nazywa Cię „przygłupem” i przesuwa bramkę; nie ma się żadnych gwarancji, że jakiekolwiek argumenty nie spotkają się z identycznym traktowaniem.
No i oczywiście nadal nie wyjaśniełeś, dlaczego, chociaż jesteś świadom, że winę za przestępczość ponosi bieda, stosujesz dziwaczne klucze koloru skóry. Bo czemu miałbyś wyjaśniać?