DziadBorowy napisał(a): Czyli 99,72% uchodźców nie popełniła w 2023 roku żadnego przestępstwa seksualnego? Dziwne, bo sądząc po tym jakie to straszne zagrożenie byłem pewien, że niewinny to jest co najwyżej co drugi.Tylko te procenty to nie wszystko. Przeciętnego człowieka interesuje najbardziej, jak zmienia się jego miasto czy jego dzielnica. Jeśli do miasta przybędzie powiedzmy dwustu rzeczonych Afgańczyków i Irakijczyków, z czego działalnością przestępczą zajmuje się jeden, to mieszkańcy tego nie zauważą. Jeśli będzie ich dwadzieścia tysięcy i działalnością przestępczą będzie się zajmować stu, to będzie on już zauważalny w mieście, a zwłaszcza w dzielnicach, w których skupi się większość tych osób, tym bardziej, że liczba rdzennej ludności w krajach europejskich nie wzrasta. A człowiek, który nagle zaczyna się bać wychodzić na miasto, nie myśli "to tylko niecałe pół procenta tych ludzi, spoko", tylko myśli "boję się o siebie i swoich bliskich, chcę znów się czuć bezpiecznie". Jeśli w pakiecie z "normalną" większością dostaje agresywną mniejszość, z którą władze nie mogą lub nie chcą sobie poradzić, to będzie często wolał, żeby nie było żadnych imigrantów, nawet tych "normalnych", ponieważ bliższa ciału koszula i większość ludzi w pierwszej kolejności dba o siebie i swoich bliskich, a dopiero potem o ratowanie świata.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.