Arrogance napisał(a): Dziwne by to nie było. Ale Dziad Borowy już odkrył, że wystarczy odizolować skrajną prawicę od społeczeństwa i zamachów nie będzie, bo nie będzie inspiracji. Prawda, że genialnie w prostocie swej? A jaki jeszcze ten Dziad skromny - słówkiem nie przebąknie, sławy się nie domaga.
Zaiste, skrajna prawica stanowi korzeń wszelkiego zła na tej planecie. Dziad to odkrył. No geniusz, chapeau bas.
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

A o izolowaniu skrajnej prawicy pisał Hans nie ja.
Hans Żydenstein napisał(a): Ciekawa teza.
Nie teza tylko fakt. Przecież zawieszenie prawa do Azylu jest już klepnięte.
Cytat:A teraz powiedz mi, dlaczego zamachy są w Niemczech, w Uk, a nie w Polsce?
A dlaczego większych problemów z zamachami nie ma we Włoszech czy Holandii? W Austrii też w miarę spokój, mimo, że mają praktyczne to samo co w Niemczech.
Wiem, że dla Ciebie jedyna słuszna odpowiedź to "migranci" ale tutaj wypadałoby się zastanowić, dlaczego migranci, którzy są w Polsce (również Ci z państw Islamskich) zamachów nie popełniają. Oraz dlaczego przestępczość wśród rodowitych Polaków jest mniejsza niż przestępczość wśród rodowitych Niemców i Brytyjczyków. Jeżeli miałbym odpowiedzieć jednym zdaniem to podejrzewam, że przyczyną jest to, że państwo polskie działa na tyle dobrze (raczej przypadkiem niż celowo się to dzieje), że nie ma na ten moment żadnej grupy światopoglądowej czy etnicznej, która poprzez kulturowo-prawne szklane sufity wyłączona była by ze struktur społecznych i skazana na trwałą biedę.
Wg tego:
https://www.consilium.europa.eu/en/infog...s-figures/
Terroryzm islamski w ogóle nie jest głównym rodzajem terroryzmu i wyprzedzają go nawet zamachy lewicowo-anarchistyczne. Natomiast główna przyczyna terroryzmu w Europie nie zmieniła się od kilkudziesięciu lat i są to rozmaite ruchy separatystyczne.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"