Problem z Nawrockim jest taki, że jest on po prostu ordynarnie durny. Stąd w necie latają jego durne teksty. Mentzen to przy nim błyskotliwy geniusz i charyzmatyk. Stąd tym bardziej się dziwię, że PiS nie wystawił Bocheńskiego albo Płażyńskiego, bo oni się mądrzej prezentują od Nawrockiego. Zwłaszcza Bocheński, który potrafi "krasomówić" i trawestować Twaina:
https://x.com/TABochenski/status/1856713560878985666
Przy Bocheńskim Nawrocki to kibol-dureń. Sam PiS sobie takiego kandydata wybrał, więc niech cierpi.
W sondażach widać, że Mentzen bierze wyborców od Nawrockiego i od Hołowni (a zwłaszcza od bardziej konserwatywnej, czyli peeselowej części elektoratu Trzeciej Drogi). I pewnie Mentzen sondażowo rośnie także dlatego, że elektoraty PiSu i Koalicji 15 Października się demobilizują z powodu męczącej wojny polsko-polskiej między politykami, a elektorat Konfy się nie demobilizuje. Tort się ogółem zmniejsza, a fanów Konfy nie ubywa, więc fani Konfy to coraz większy procent tego tortu.
I dlaczego piszesz "lewica" z małej i "Konfa" z dużej?
https://x.com/TABochenski/status/1856713560878985666
Przy Bocheńskim Nawrocki to kibol-dureń. Sam PiS sobie takiego kandydata wybrał, więc niech cierpi.
W sondażach widać, że Mentzen bierze wyborców od Nawrockiego i od Hołowni (a zwłaszcza od bardziej konserwatywnej, czyli peeselowej części elektoratu Trzeciej Drogi). I pewnie Mentzen sondażowo rośnie także dlatego, że elektoraty PiSu i Koalicji 15 Października się demobilizują z powodu męczącej wojny polsko-polskiej między politykami, a elektorat Konfy się nie demobilizuje. Tort się ogółem zmniejsza, a fanów Konfy nie ubywa, więc fani Konfy to coraz większy procent tego tortu.
Iselin napisał(a): Z tego, co pamiętam, to Konfa w wyborach parlamentarnych zaliczyła lepszy wynik wśród kobiet niż lewica, więc raczej nie głosują na nią głównie ci, co nie lubią kobiet.W ostatnich wyborach parlamentarnych Lewica miała ogółem lepszy wynik niż Konfa.
I dlaczego piszesz "lewica" z małej i "Konfa" z dużej?
"I sent you lilies now I want back those flowers"