kmat napisał(a): OdkrywczeChciałam napisać "tylko część elektoratu".
kmat napisał(a): Bzdury. Pozarazemowa część lewicy to na dziś takie rozcieńczone Razem i tak samo halucynuje o klasie ludowej. I tak jest od czasu połączenia SLD z Wiosną, kiedy Czarzasty łyknął bzdety Gduli o odbijaniu elektoratu socjalnego PiSowi.Przecież Wiosna nie celowała w żaden elektorat socjalny.
W zasadzie Razem mogłoby mieć różne pomysły na siebie, tylko brakuje jednej rzeczy - rozpoznawalności i wiarygodności wśród elektoratu, w który celują. Może to być elektorat socjalny, może być egoistyczny, ale ten elektorat powinien ich widzieć i być przekonany, że ma po co głosować na kogoś takiego. PiS i PO mają środki na organizowanie wieców w całej Polsce, Konfederacja latała na protesty rolników, Mentzen organizował te swoje spotkania przy piwie, natomiast działacze Razem są znani chyba co najwyżej w lokalnych społecznościach typu dzielnica dużego miasta. Poza tym o "ekonomicznych podstawach socjaldemokracji" bardzo chętnie podyskutują takie osoby jak na przykład ja, ale to nie jest język kampanii wyborczej.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.