Dziad Borowy napisał
Typowy podział na my i wy. Wy to, wy tamto, wy kręcicie, a my czuwamy i wszystko rozumiemy, itp. Napisałem Eugenika powraca jak fala, czy była okłamywana ma wykazać śledztwo. Skąd pewność o okłamywaniu?
Masz pewne wyobrażenie rodem z walki marksistowskiej, które zakłóca możliwość realnej oceny.
Skoro kotka nie można uśpić bez takiego znieczulenia, to cała akcja Brauna co by o niej nie myśleć zwróciła na to uwagę. Po prostu sytuacja w której zwierzaki traktuje się lepiej od ludzi jest nie do zaakceptowania. Cóż kwestia Mengele ma tu swoje odniesienie. Oczywiście nie sprowadza to tylko do jednego przypadku, lecz dopuszczenia przez ministerstwo od lat do takich sytuacji.
Nonkonformista napisał
Cytat:Tylko, że ta wersja jest spójna i logiczna bo niby dlaczego ktoś celowo bądź też niecelowo chciałby czekać z tą aborcją do 36 tygodnia?To ma wyjaśnić śledztwo.
Cytat:Aborcja ze względu na ciężkie wady rozwojowe płodu to nie jest eugenika. Natomiast doskonale rozumiem dlaczego zmieniacie definicję słów tak aby pasowały do tezy.
Typowy podział na my i wy. Wy to, wy tamto, wy kręcicie, a my czuwamy i wszystko rozumiemy, itp. Napisałem Eugenika powraca jak fala, czy była okłamywana ma wykazać śledztwo. Skąd pewność o okłamywaniu?
Cytat:Dlatego dla pewności aby nie przysparzać tych dodatkowych kilkudziesięciu sekund cierpienia jestem za tym aby standardem obowiązkowym przy tego typu zabiegach było wcześniejsze znieczulenie. Ale przecież radykalna prawica tez wówczas by protestowała bo przecież tu chodzi o coś zupełnie innego.
Masz pewne wyobrażenie rodem z walki marksistowskiej, które zakłóca możliwość realnej oceny.
Skoro kotka nie można uśpić bez takiego znieczulenia, to cała akcja Brauna co by o niej nie myśleć zwróciła na to uwagę. Po prostu sytuacja w której zwierzaki traktuje się lepiej od ludzi jest nie do zaakceptowania. Cóż kwestia Mengele ma tu swoje odniesienie. Oczywiście nie sprowadza to tylko do jednego przypadku, lecz dopuszczenia przez ministerstwo od lat do takich sytuacji.
Cytat:Nijak do cytatu.Cytat:Powoływanie się na JPII jest tu powiedzmy retoryczno - powierzchowne. Napisałem, że z charakteru jest tu coś na rzeczy. Coś na rzeczy nie oznacza całkowitego poparcia skrótu myślowego kibiców Legii.No oczywiście. Każda krytyka Kościoła tak na prawdę służy jego zniszczeniu. Krytykować KRK może wyłącznie KRK na zasadzie samokrytyki a ponieważ ten nie sam siebie nie krytykuje to oznacza, że nie ma powodów do jego krytykowania.
Nonkonformista napisał
Cytat:A kimże jest człowiek? Także zwierzęciem - jak szczurek, ale uzurpuje sobie być 'koroną stworzenia' powołując się na mity religijne.Kraj gdzie absolutnie nie obwiązują ani "mity religijne", ani "klauzule sumienia" to Korea północna. Nawet jeśli to skrajny przypadek, to dobry przykład pewnych skutków.
Lekarze oszukiwali - to pewnie ci z 'sumieniem' czy innymi bredniami, klauzulami sumienia itd.