Kontestator napisał(a): W tym czasie wprowadzono przełomowy program 500+
W tym samym czasie podnieśli ZUS o kilkaset złotych miesięcznie.
Kontestator napisał(a): przeszliśmy przez pandemię COVID-19
No i pamiętam te wszystkie pakiety antykryzysowe, tarcze antyinflacyjne - wszystkie działania, które jedynie odkładały w czasie to co nieuchronne. Kazali pozamykać się w domach, firmy pozawieszały działalność. Ludziom i firmom zaczęto płacić za siedzenie w domach, za nic nie robienie - a z czego płacono? Z pieniędzy z dodruku, a przecież drukarki wtedy poszły w ruch we wszystkich państwach na ostro - dzięki specjalnemu zezwoleniu od UE.
Konsekwencje tego mamy obecnie, ale powiązałeś to z obecnym rządem.
W PiSie podobałą mi się tylko i wyłącznie postawa na początku wojny - podróż naszych polityków na Ukrainę i pomoc dla uchodźców z Ukrainy oraz pomoc dla Ukraińców walczących (przekazanie czołgów etc.).
Tak poza tym, to nie mam pojęcia czemu popierać PiS. Dla mnie to skurwysyny tak jak i PEowcy. Pamiętam jak w czasie pandemii podnieśli sobie pensje poselskie z 7k do 11k. Do tego to się nadają i potrafią ze sobą w takich sytuacjach współpracować. Jebał ich pies. Osobiście nie będę już na nikogo głosować ani nie będę nikogo popierać, bo tylko same rozczarowania z tego mam.
Dziwię się tobie, bo jesteś inteligentny. Ja to nie wiem jak można popierać tych wszystkich Kaczyńskich, Tusków etc. Przecież żyje się coraz ciężej, wszystko jest coraz droższe. I to nie jest wina Tuska tylko wszystkich. Tak jak w przypadku zaniedbania kwestii retencji czy armii. Same kurwa zaniedbania i jakieś chujowe reformy jak np. ta Macierewicza (chodzi mi o WOT). Z czego tu się cieszyć?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać