Dziecko jeszcze nie analizuje, nie ma swiadomosci, odczuwa krotkorwale - odciecie pepowiny tez boli, ze o wymianie wod plodowych na powietrze nie wspomne. Kobieta ma pelna swiadomosc tego, ze za chwile umrze. Czeka sobie kolejne minuty na wlasna smierc patrzac, jak panowie w bialych kitlach trzepia zdrowaski. W domu na kobiete czeka cala rodzina - dzieci, maz, ojciec, matka. Ale co tam ich czekanie, w koncu to tylko kobieta.
A co do grzechu - mnie on zwisa i powiewa. Smieszy mnie tylko wasza hipokryzja, gdy mowicie "to nasza sprawa, ty sie nie odzywaj". A, rozumiem, wiec to wy decydujecie, czy grzeszycie, ja tego nie mam prawa stwierdzic

To katolicy sami decyduja, kiedy grzesza ?

No
Zreszta, co tu gadac po proznicy, w moim panstwi ci lekarze dostaliby po dozywociu. A ty sie z tym zgadzac nie musisz.
A co do grzechu - mnie on zwisa i powiewa. Smieszy mnie tylko wasza hipokryzja, gdy mowicie "to nasza sprawa, ty sie nie odzywaj". A, rozumiem, wiec to wy decydujecie, czy grzeszycie, ja tego nie mam prawa stwierdzic

To katolicy sami decyduja, kiedy grzesza ?

No
Zreszta, co tu gadac po proznicy, w moim panstwi ci lekarze dostaliby po dozywociu. A ty sie z tym zgadzac nie musisz.
Null pointer exception