pilaster napisał(a):Al-Rahim napisał(a):Homoseksualiści, to osoby które uprawiają seks za obopólną zgodą partnerów [...]. Pedofilia to uprawianie seksu, lub molestowanie dzieci, co z definicji jest wbrew woli dzieci
Tak. Z definicji. No jasne... A co jeżeli dzieci tego chcą?
Jak miałem sześć lat chciałem iść na wojnę, strzelać i zabijać niewinnych ludzi i gdybym miał możliwość pewnie bym się zaciągnął do wojska. Teraz wydaje mi się, że popełniłbym błąd.
Różnica polega na tym, że dzieci nie mogę przewidzieć konsewkencji swych zachowań. Nie wiedzą, czy w przyszłości nie będą się wstydziły tego co robiły, czy nie będze ich to w dorosłym życiu dręczyć. Zgoda dziecka (przynajmniej do 12 r.ż). nie może być uznana za ważną
Dlatego też nie sprzedaje się dzieciom wódki, mimo iż mogłaby im smakować.
Z gejami sprawa jest prosta. Są dorośli, odpowiadają za swoje czyny i za konsekwencje swych zachowań moga mieć pretensje tylko do siebie.
Cytat: Zostaje gwałt który tylko dlatego powinien być zabroniony, że odbywa się bez zgody jednej ze stron.
W przypadku pedofilii gwałt ma miejsce również wtedy, gdy dziecko się godzi, ponieważ pedofil używa podstępu by je zachęcić do seksu.
Rząd nie rozwiązuje problemów, on je finansuje