21.10.2024, 15:38
(21.10.2024, 14:10)Slup napisał(a): Proszę przeczytać jeszcze raz zdanie, które napisałem i wyjaśnić, jak ono podtrzymuje mit afery wiatrakowej.No przecież właśnie na tym zasadza się ten mit — że OZE produkują tylko Niemcy i że wszelka dekarbonizacja służy tylko Niemcom, bo Polacy OZE nie produkują.
Cytat:Bądźmy precyzyjni. Stwierdzono, że czasowe zawieszenie prawa do złożenia wniosku azylowego jest dopuszczalne.A co innego napisałem?
Cytat:Najwyraźniej znaczni przedstawiciele niemieckich elit politycznych, którzy spotykali się niedawno ze swoimi rosyjskimi odpowiednikami, uważają inaczej.Całe szczęście, że niemieckie społeczeństwo uważa inaczej. Więc ci znaczni, którzy zainwestowali w relacje z Rosją staną się mniej znaczni.
Cytat:Rosyjskie uczelnie przestały istnieć? A może stracili przemysł kosmiczny i zapomnieli jak budować reaktory? Głowice międzykontynentalne też się dezaktywowały?Ale przecież to wszystko wymaga utrzymania. A obecnie cała gospodarka Rosji nastawiona jest na idiotyczną inwazję.
Cytat:Nie lekceważyłbym siły militarnej Rosji. Mam nadzieję, że nie będziemy nigdy musieli się z nią mierzyć.Też mam taką nadzieję, że Rosja rozleci się w Ukrainie.
Cytat:Naprawdę mógłbyś sobie darować. Masz przecież świadomość, ile polskich rodzin cierpiało w wyniku działań naszych dwóch sąsiadów.Jeśli widzę kogoś, kto w obecnej sytuacji politycznej stosuje retorykę symetryzmu względem Niemiec i Rosji, to niczego nie będę sobie darował. Dlaczego ja mam sobie coś darować, jeśli ktoś inny nie może sobie darować zrównywania przepychanek dyplomatycznych z gwałceniem dzieci i ludobójstwem.