Ankieta: Jak oceniasz prawdopodobieństwo upowszechnienia rozproszonych sieci społecznościowych?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
To niemożliwe
0%
0 0%
Bardzo mało prawdopodobne
40.00%
2 40.00%
Bardzo prawdopodobne
40.00%
2 40.00%
Nieuchronne
20.00%
1 20.00%
Razem 5 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protokoły zamiast blackjacka i dziwek
zefciu napisał(a):Najzwyklejsza pod Słońcem korupcja polityczna?
Przecież Musk sra dolarami w kosmicznych ilościach, czyli w pojęciu swojego narodu osiągnął szczyt piramidy społecznej i jedyny problem, jaki mu pozostał, to w co się bawić. Czym Ty go chcesz skorumpować? Gubernatorstwem Kalifornii? Pomijając, że bycie urzędnikiem państwowym to w Usiech splendor taki sobie, władzy nie można dostać w prezencie - władzę trzeba wygrać, zdobyć, wyszarpać w grze na ostre. Inaczej jest nic nie warta i ludzie to czują.

zefciu napisał(a):Ale jakimi konkretnie przewałami?
Handlowaniem prywatnością użyszkodników. Przecież to co się odpierdala w Internetach, to jest najzwyklejszy feudalizm, taki z ius primae noctis. I nieważne, czy to się sprowadza do heheszków; zresztą śmiech w Sieci to broń atomowa. W praktyce jest jeszcze gorzej, bo admin serwera ma nad użyszkodnikami władzę najdosłowniej faraońską, Admin sprawia, że słońce wschodzi nad Internetem, a może też zrobić tak, że słońce nie wzejdzie i nikt nic z tym nie zrobi, bo nawet jak będzie miał wiedzę, to nie będzie miał uprawnień.

zefciu napisał(a):To zależy, jak silny będzie to gniew.
Niestety nie. Gniew to tylko emocja; nawet jeśli wyznacza kierunek, to nie wymusza działania, a co najwyżej bicie piany. Dlatego jest bezpieczny i nikt rozsądny nie broni drugiemu się wkurwiać. Ale żeby gniew przekuć na konkret, to ktoś musi jeszcze wziąć na siebie ciężar ryzyka, okazać wolę, pozbyć się czasu i zszargać nerwy, żeby ująć ten gniew w karby, pokierować ludźmi.

zefciu napisał(a):A ja nie jestem żadnym h4x0rem.
Jesteś, tylko nie masz świadomości klasowej.

zefciu napisał(a):Niestety moi rodzice nie mieli kopalni szmaragdów, więc na tyle mnie tylko stać.
Pipsztolenie. W zeszłym tygodniu doczytałem, że założycielka światowego rynku kosmetyków rodziła się była w mojej dzielnicy i to w ubogiej rodzinie. Jak masz żyłkę, to dojdziesz do szmaragdów na własną rękę; jak jej nie masz, to szmaragdy przeputasz, choćbyś odziedziczył.

zefciu napisał(a):Gdyż?
Gdyż tam nie było przecinka. Przeczytaj jeszcze raz.

zefciu napisał(a):Konkretnie — jeśli znajdą się chętni, to postawię serwer dla miłośników kilku psów i jednej Żabki, sfederowany z setką innych podobnych.
Nie wiem jeszcze, jak by było z chętnymi; ja sam oddaję się marzeniom, bo nudzi mi się odrobinę. Ale jeśliby się miał ten serwer zmaterializować, to dostęp przez aplikację mobilną byłby atutem.
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
- Mike Wyzgowski & Sagisu Shiro
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Protokoły zamiast blackjacka i dziwek - przez ErgoProxy - 09.11.2022, 17:41

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości