Kontestator napisał(a): Dobra ale obejrzałem ten filmik i Zeleński też się nie popisał. Przede wszystkim jego angielski jest za słaby i powinien korzystać z tłumacza. Bo jego ton wydawał się nieprzyjemny i to jego straszenie "teraz nie odczuwacie (zagrożenia Rosją) ale w przyszłości odczujecie". I w tym momencie Trump się odpalił "nie wiesz tego, nie mów mi co będziemy odczuwać".
W sumie zgadzam się z Wojczalem:
https://x.com/KWojczal/status/1895600010420428959
Jego ton wydawał się nieprzyjemny? Wyobraź sobie, że siedzisz przez trzy lata w swoim kraju, który został zaatakowany, który jest cały czas bombardowany, atakowany rakietami etc.; gdzie nie ma prądu itd. itp.
W jak wielkim napięciu musisz nieustannie żyć; w jakim stresie? Jaką masz świadomość skali zniszczeń, cierpień, śmierci?
Kurwa, jak dla mnie, to Zełeński wykazał się niebywałą cierpliwością i wyrozumiałością. Ja bym chyba nie wytrzymał gdybym był obok Trumpa i musiałbym prostować każdą jego debilną, niezgodną z prawdą wypowiedź.
Zakładam, że na samej Ukrainie wzrośnie mu poparcie, a co do dealu z USA - nawet jeśli nie dojdzie do skutku to co z tego? Z tego dealu nie wynikały żadne gwarancje bezpieczeństwa. Śmiać mi się chciało gdy Zełeński mówił, że putler 25x zerwał zawieszenie broni, na co Trump w swej naiwności - "ale porozumienia zawartego ze mną nie zerwie". Dobre sobie.
Aha, i jeszcze jedno - czemu tutaj się dyskutuje tak jakby rozejm był czymś pozytywnym?
Rozejm czy tam zawieszenie broni nie jest niczym dobrym w momencie gdy rosja zaczyna coraz dotkliwiej odczuwać sankcje i same efekty prowadzenia długotrwałej wojny.
Nie wolno tej jebanej kurwie dać ani chwili na regenerację, bo będzie jak z Czeczenią.
Dobrze, że do tego nie doszło.
Kontestator napisał(a): No kurczę, Zeleński jest prezydentem kraju, który jest w dramatycznej sytuacji. Może nie zgadzać się z tym co mówią Trump i Vancce ale kurczę jak idę w gości to jak się nie zgadzam nawet z gospodarzami to nie puszczam do nich takich tekstów.
Jak idziesz w gości i gospodarz szcza na ciebie to udajesz, że deszcz pada? Nie kuźwa, nawet w gościach jak ktoś pierdoli głupoty, to można je sprostować.
lumberjack napisał(a): Zakładam, że na samej Ukrainie wzrośnie mu poparcie
Już się zaczęło. Widać po postach Ukraińców na tweeterze. Przykład: https://x.com/dim0kq/status/1895589359245836425
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać