Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi?
Zakładam ten wątek, licząc na ciekawą i owocną dyskusję.

Skąd taki tytuł?
Po raz kolejny przekonujemy się, że Kościół dał ciała. To, co działo się przez lata w tym DPS-ie, woła o pomstę do nieba! I nikt z tym nic nie zrobił.

„Jak nie przestaniesz, to cię zbiję, do chuja wafla!” – kiedy jestem niedobra.
„Wstawaj, kurwa!” – kiedy upadam po uderzeniu miotłą.
„Sraj pod siebie!” – kiedy mówię w klatce, że chcę do toalety.

https://magazynkontakt.pl/dps-w-jordanow...owszednia/

"Biła mnie kijem do mopa w pupkę. I w twarz ręką. I w szyję. Dużo mnie biła, jak byłam niegrzeczna. Biła też inne dzieci i kiedyś taka dziewczynka płakała. A do mnie siostra mówiła, żebym wypierniczała. Że jestem ciapą. Że moja mama jest prostytutką. I że mnie wychowywała w stajni — cytuje Wirtualna Polska."

https://pantofelek.pl/koszmar-dzieci-u-z...-lat-temu/

Już od jutra siostry prezentki przestaną go wreszcie na szczęście prowadzić.
Te siostry nie miały żadnych kompetencji ani wykształcenia, aby to robić.

I to siostry, które wedle religii chrześcijańskiej powinny kochać bliźnich, wyzywały ich, biły, zamykały w klatce. Dlaczego tego nie robiły? Dlaczego przełożeni zakonu nic z tym przez lata nie robiły?

W Irlandii z kolei wyszło, że domy samotnej matki/sierocińce też były prowadzone karygodnie przez siostry zakonne. Sinnead O'Connor też w takim ośrodku się wychowywała. Rozumiem teraz, dlaczego podarła zdjęcie Jana Pawła II /a więc znowu człowieka, który nic nie zrobił z tym potworem Degolado, choć było wiadomo, że to pedofil, erotoman/.

Czy akceptacja przemocy jest jakoś wpisana w chrześcijaństwo?

Dlaczego zadaję to pytanie?

Ileż razy słyszałem o skatowaniu dziecka, że płakało za ścianą i nikt z tym nic nie zrobił, że były krzyki, wrzaski i przemoc, i nikt z tym nic nie zrobił.
Ażeby  odkryć  prawdziwe  zasady  moralności,  ludzie  nie  potrzebują  ani  teologii,  ani
objawień, ani bogów, potrzebują jedynie zdrowego rozsądku. J. Meslier, Testament.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
DPS Jordanów - Czy religia czyni nas gorszymi? - przez Nonkonformista - 31.07.2022, 14:02

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości