Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prymitywne nauki kościoła katolickiego
zefciu:
Cytat:Masz jakieś dane, które to potwierdzają? Bo brzmi mi to jak jakaś teza wyssana z palca u początków rozwoju psychoanalizy
Tak, większość gówniarskich związków się szybko rozpada, ponad połowa małżeństw a  pewnie dużą część reszty drugiej połowy gnije ze sobą, bo nie spotkali nikogo lepszego albo ich nie stać na rozwód.  Bardzo duż procent par jest niezadowolonych z pożycia. Wydaje mi się to dziwne, bo żeby mieć z kimś dziecko, chcesz dla tego dziecka ciała i umysłu, ktor będzie tobie bliskie.

Cytat:Jak wyżej. Jest to poparte jakimiś badaniami? Co z osobami homoseksualnymi i bezpłodnymi?
Niepotrzebnie wrzucasz jednych i drugich do jednego worka. Znasz moje poglądy na homoseksualizm, to czyste zakochanie, w takim stanie i heterycy mogą trwać dziesiątkami lat.

Uważam, że najbardziej pierwotna potrzebą jest miłość do samego siebie, człowiek to egoista.
Dlatego ludzie, którzy otrzymali mało uwagi w dzieciństwie, poszukują do seksu osób z cechami, które najbardziej cenią u samych siebie, w ten sposób zaspokajają swoje potrzeby miłości własnej. Jak się z tego nie wyrośnie, to nigdy nie będzie się zdolnym do  miłości drugiego.
Rozsadziło mi antenę.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Prymitywne nauki kościoła katolickiego - przez Rodica - 02.11.2022, 11:00

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości