Ankieta: Czy uważasz, że istnieją inne wymiary ?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, ale wierzę w nie nie mając na to żadnych dowodów.
0%
0 0%
Tak, bo osoby, które są dla mnie autorytetem w nie wierzą.
0%
0 0%
Tak, i mam na to niezbite dowody.
0%
0 0%
Tak, ale opieram się tylko na mglistych poszlakach.
50.00%
1 50.00%
Tak, bo muszę w coś wierzyć.
0%
0 0%
Nie, nie wierzę w żadne inne wymiary.
50.00%
1 50.00%
Razem 2 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy wierzysz w istnienie wyższych wymiarów ?
Nawiązanie do postu #10.
Chodzi o:
Model, że może istnieć fizyczny nieskończony 3wymiarowy Wszechświat uważam, za "Niemoją_Fizykę Dużej Bzdury"

Gdyby miał istnieć fizyczny nieskończony 3wymiarowy Wszechświat to musiałby istnieć od zawsze czyli być wieczny.
Nie mógłby zostać stworzony przez zdolnego człowieka, Magika lub Boga ani stworzyć się sam. Musiałby być wieczny.
Istnienie wieczne uważam za absurd 1go stopnia, ale przyjmuję do wiadomości, że fizyka absurdu jest częścią fizyki.

Ten model Wszechświata jaki napotykamy w fizyce, że wszystko zaczęło się w chwili zero od super gęstej kuli bałwana - chodzi mi o wielkość wielkości kuli bałwana ( bałwan ze śniegu składa się z dwóch kul dolnych i 3ciej kuli głowy) i że to ekspandowało do mniej gęstego obecnego Wszechświata, czyli kula bałwana urosła do bardzo dużych ogromnych rozmiarów.

Otóż to rośnięcie kuli bałwana, ekspandowanie pierwotnego zaczynu super gęstej masy musi zachodzić ze skończoną prędkością, choćby nie wiem jak była ogromna to ta prędkość musi być skończoną. Jak ekspansja zachodzi ze skończoną prędkością to po określonym skończonym czasie Wszechświat urośnie do skończonych rozmiarów nigdy nie będzie Nieskończony.

Ekspandowanie Wszechświata z nieskończoną prędkością to byłaby całkowita bzdura albo Absurd 2go stopnia. I chciałabym się niezgodzić z możliwością w fizyce ekspansji tego typu z nieskończoną prędkością.

Czyli według mnie tak z grubsza udowodniłam, że jeżeli miałby istnieć jakikolwiek Wszechświat Nieskończony to musiałby być wieczny.

Rozpatrzmy model Wszechświata nieco- jednokierunkowy. Mamy taki nieskończony wałek z ciasta grubości grubej parówki, nieskończony w obie strony jak prosta/oś-od minus nieskończoności do plus nieskończoności. To nasz Wszechświat1.

Bierzemy teraz narzędzie: nieskończenie długi nóż, nieskończenie sztywny i całkowicie prosty. Jednym ciachnięciem ( uchwyt noża jest nie na końcu ale na środku) trzymając nóż równolegle nad wałkiem ciasta przekroju jemy ciasto na dwie części, na dwa wałki ciasta odpowiednio cieńsze i też nieskończone. Mamy teraz 2 Wszechświaty:
Wszechświat 2
i
Wszechświat 3.
Możemy jeszcze powtórzyć operację i przekroić wzdłużnie nieskończonym nożem Wszechświat 2 na: Wszechświat4 i Wszechświat 5 oraz Wszechświat 3 na: Wszechświat 6 i Wszechświat 7.

Otrzymaliśmy w tym momencie 4 osobne Wszechświaty Nieskończone i możemy w nich zaprogramować osobne/inne prawa fizyki, w jednym z nich naprzykład takie jak w filmie "Avatar".

Jednak te Wszechświay Nieskończone nie powstały metodą " lepienia ich od zera" tylko metodą modyfikacji nieskończonej Substancji przy pomocy Nieskończonych Narzędzi - Nieskończonego Noża Galaktycznego.
Ta parówka - wałek ciasta musiał istnieć zawsze czyli wiecznie.

Możemy jeszcze modyfikować tę zaobserwowaną w chwili t=t1 parówkę ciasta przez wzięcie Nieskończenie wielkiego długiego sitka z oczkami siatki na rodzynki z uchwytem pośrodku, bierzemy Nieskończononą torebkę z nieskończoną ilością rodzynek i sypiemy na sitko oraz potrząsamy sitkiem i sypiemy na wałek ciasta. Następnie Nieskończonym wałkiem do ciasta wałkujemy ciasto wprowadzając rodzynki. A potem Nieskończonym Antywałkiem zagniatamy ciasto spowrotem w ładny okrągły wałek ciasta z rodzynkami czyli o kształcie parówki.

To byłyby takie modyfikacje Nieskończonego Wszechświata przy pomocy Nieskończonych Narzędzi.

Nieskończony Wszechświat musi być wieczny tylko może zmieniać postać i panujące w nim prawa fizyki.

Jeszcze taka uwaga, że Nieskończone Narzędzia naprzykład Nieskończony Nóż Galaktyczny również muszą być wieczne, nie można ich stworzyć ani nie mogą powstać same można je tylko modyfikować.
No a Nieskończony Nóż Galaktyczny musiałby być jeszcze nieskończenie ciężki ale to chyba nie żaden problem w fizyce zawierającej Fizykę Absurdu i Absolutu.

Natomiast małe Lokalne Skończone Wszechświaty mogą postać same lub możemy je ulepić. Maszyną do lepienia pierogów lepimy milion pierogów to będą planety i sto tysięcy klusek - to będą gwiazdy. Wcześniej jeszcze stworzyliśmy skończoną ogromną przestrzeń na te gwiazdy i planety.

To mi się kojarzy z wykładami Papy Smerfa.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy wierzysz w istnienie wyższych wymiarów ? - przez gąska9999 - 01.04.2021, 11:55
Czy wierzysz w istnienie wyższych wymiarów ? - przez NoBody - 20.06.2007, 17:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości