heninsyn napisał(a):W kilku swoich książkach / wszyćkie godne polecenia / opisuje współczesne muchomorkowanie made in Kraj Raaad !No, dopasowuje, ale imho te dopasowywanie wychodzi całkiem zgrabnie, poza tym są też te różne pocztówki. Jak dla mnie to jest to logiczne jak już pisałem wyżej i wydaje mnie się to prawdopodobne, to tylko moja opinia oczywiście, ale musisz się z nią zgodzić(inaczej pójdziesz do piekła).
Koncepcja / hipoteza / mikołłaja-szamana wydaje mi się mocno naciąganą - znajduję jakiś fakt / lub prawie fakt-pewnik / i dopasowuję do niego współczesną wizję reniferka !
Szamanizm ludów północy jest niedostatecznie poznany po pierwsze, po drugie jego zasięg oddziaływania był znacznie mniejszy, po trzecie nawet rosyjscy badacze / opieram sie na opisach Mariusza Wilka, drążącego temat/ mają poważne wątpliwości/rozbieżności dotyczące poszczególnych praktyk magicznych !
Ankieta: Czy uważasz, że Święty Mikołaj ma związek z Muchomorem czerwonym ? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Uważam, że tak. | 13 | 48.15% | |
Uważam, że nie. | 7 | 25.93% | |
Nie mam zdania. | 7 | 25.93% | |
Razem | 27 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Święty Mikołaj czy święty grzyb ?
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości