Machefi napisał(a):Zapytam jeszcze raz dlaczego nie 7 dni?
Dziadek miał wolną Niedzielę, a innym odmawiasz?
Gdzie tam jest napisane, że miał wolną niedzielę?
Cytat:Kiedy ja nie o tym, chciał pracować na 3 zmiany czy musiał? Nie mógł pracować gdzie indziej?Skoro pracował to chciał.Widać taka opcja była dla niego najbardziej korzystna w z wszystkich dostępnych opcji.
Cytat: Piję do tego że klientów nie należy do niczego zmuszać, może pracowników też się nie powinno? Jeśli jednych się zmusza to dlaczego innych nie wolno?LOL. To może w ogóle nie zmuszajmy pracowników do czegokolwiek. Niech mają np zagwarantowane konstytucyjnie prawo, że jak rano do roboty nie przyjdą bo im się nie chciało to pracodawca nic nie może zrobić.. Bo przecież to, że musisz w robocie regularnie się pojawiać to okropny wyzysk i zmuszanie jest.
Cytat:Skoro pracownik nie musi pracować w markecie, bo może poszukać innej pracy, to i klient nie musi kupować w niedzielę, ma jeszcze 6 innych dni do wyboru.Skoro klient kupuje w niedzielę to ta opcja jest dla niego najbardziej korzystna z wszystkich dla niego dostępnych.
Skoro pracownik pracuje w niedzielę to ta opcja jest dla niego najbardziej korzystna z wszystkich dla niego dostępnych.
Nie rozumiem, czemu komuś ograniczać wybór najkorzystniejszej dla niego opcji.
Cytat:Zawsze mnie zastanawiały takie jednostronne argumenty dotyczące wolnego wyboru.A mnie zawsze zastanawiali ludzie wtrącający swoje trzy grosze bez czytania czego dotyczy temat. Otóż ten nie dotyczy pracy w marketach i sklepach.:lol2: Odsyłam do pierwszego posta i zalinkowanego tam artykułu.