Osiris napisał(a):Mustafa Mond napisał(a): Jestem urzeczony. To był najlepszy mecz, jaki w życiu widziałem. I o takiej wadze. Finał mundialu. Zjawiskowa fabuła meczu. Cały mundial też miał zjawiskową historię.Być może dzięki temu FIFA się rozmyśli i zrezygnuje z planów rozszerzenia kolejnego mundialu do 48 drużyn, 3-osobowych grup i tego typu idiotycznych pomysłów. Ale jak wiadomo, więcej drużyn równa się więcej meczów i więcej pieniędzy więc wątpię by nastąpiła zmiana.
Argentyna mnie znowu zaskoczyła, ale uwielbiam być tak zaskoczony na plus.
Mundial z 48 drużynami to jeszcze nie taki zły pomysł. Więcej narodów będzie się jarało mundialem. Najwyżej odpuszczę oglądanie słabszych meczów typu Honduras vs Tahiti.

Ale okropne byłoby organizowanie mundialu co 2 lata. Są takie plotki. To popsułoby historię mundiali. Od dekad jest tak, że jako piłkarz masz zwykle maksymalnie 4 szansy na złoto (pomijam Buffony i inne ewnementy jak Ibra). Więcej szans to zmniejszenie wagi turnieju i rozwalenie statystyk. Maradona wygrał raz. Messi wygrał raz. Tu jest równość.
Sofeicz napisał(a):Mustafa Mond napisał(a): Jestem urzeczony. To był najlepszy mecz, jaki w życiu widziałem. I o takiej wadze. Finał mundialu. Zjawiskowa fabuła meczu. Cały mundial też miał zjawiskową historię.
Argentyna mnie znowu zaskoczyła, ale uwielbiam być tak zaskoczony na plus.
Faktycznie, jeden z najlepszych meczów, jakie widziałem.
Odmiany akcji, ambicja, zaangażowanie, jazda na oparach.
Jednak piłka nożna potrafi też być fascynująca.
Kibicowałem Ostatniej Nadziei Afryki ale Argentyńczykom chyba jednak się należało.
A Messi - Mały Wielki Człowiek.
Też się teraz cieszę ze zwycięstwa Argentyny, mimo iż kibicowałem Francji, bo cała fabuła mundialu się filmowo ułożyła dla Argentyny. Byli wiele razy na skraju bycia zgniecionym przez wielką presję, ale wytrzymywali i się podnosili po ciosach na ich ducha, czym zadali kłam mej teorii, że są tu za słabi.
Messi już schodzi z wielkiej sceny, ale jest nowy bożek futbolu i on przejmuje pałeczkę:
![[Obrazek: 11bf8a2ad6ead.jpg]](https://zapodaj.net/images/11bf8a2ad6ead.jpg)
Znany w sieci też jako qwertyuiop i kacolek.