To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sport
Osiris napisał(a):
Sofeicz napisał(a): PS. Nie mówiąc o tym, że np. klubowy futbol PRLu był bliżej europejskiej czołówki niż obecnie.
Soory za obronę PRLu ale takie są fakty.
Nie tylko klubowy ale także reprezentacyjny. Można nawet wyjść poza piłkę i chyba oprócz siatkówki, w kapitalistycznej Polsce sportowcy odnoszą mniejsze sukcesy, jednocześnie zarabiając nieporównywalnie więcej w porównaniu do poprzedników (przynajmniej w piłce).
A nasze państwo i tak w sport za mało inwestuje. Coraz mniej medali przywozimy z igrzysk olimpijskich.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
2023 rok, Lekkoatletyczne Mistrzostwa Świata w Budapeszcie - medale:
- Polska: dwa srebrne,
- Francja: jeden srebrny,
- Niemcy: zero.
Ok, medale to nie wszystko, ale...
Odpowiedz

Chodzi ci o te Fame MMA z walczącymi celebrytami? Nigdy tego nie oglądałem, ale śmiem przypuszczać, że pewnie masz rację.

INSTI napisał(a): Europa długo się bez tego obywała, ale uległa. Różnica jest taka, że z sukcesów zapaśników, judoków lub bokserów na arenach sportowych będzie dumny każdy Polak, a z bijatyki napakowanych celebrytów na polsatowej gali większość będzie jedynie drwiła i pewnie nawet jakieś ewentualne sukcesy światowe jakiegoś zawodnika by takich drwin nie zmieniły.

Racja.

Sofeicz napisał(a): Jest to po dużej części sprawa PRLu, który żelazną ręką pilnował, żeby towarzystwo się zbytnio nie rozdokazywało.
Paradoksalnie PRL był bardziej inteligencki i dobrze wychowany niż Wolny Kraj nad Wisłą.

Chyba coś w tym jest. To były przecież czasy kiedy za humor był odpowiedzialny Kabaret Starszych Panów - nie wiem czy w dzisiejszych czasach by się odnaleźli. Zbyt "kurturarni" by byli.

Nonkonformista napisał(a): A nasze państwo i tak w sport za mało inwestuje. Coraz mniej medali przywozimy z igrzysk olimpijskich.

Nasze państwo to niech się zajmie ogarnięciem swojej i niestety tym samym naszej chujni finansowej. Nie wiem jak można wydawać kasę na pierdoły przy szalejącej inflacji, mega drogich kredytach etc.

Budowlanka to chyba będzie spisana na straty.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
"Komunikacja werbalna kibiców MKS Pogoń Szczecin na przykładzie haseł i sloganów" - https://dspace.uni.lodz.pl/bitstream/han...ozaryn.pdf
Odpowiedz
Świetne są dla mnie sporty, w których liczy się precyzyjne dotarcie, najbliżej jak się da do celu. Nie wiem, jak to opisać lepiej. Mam na myśli curling, bowls, boccię! Curling i bowls znałam i oglądałam wcześniej (leciało ma Eurosporcie). O istnieniu bocci dowiedziałam się dziś po przeglądaniu neta. Wielkie sporty wielkich ludzi. <3
"I sent you lilies now I want back those flowers"
Odpowiedz
Ayla Mustafa napisał(a): Świetne są dla mnie sporty, w których liczy się precyzyjne dotarcie, najbliżej jak się da do celu. Nie wiem, jak to opisać lepiej. Mam na myśli curling, bowls, boccię! Curling i bowls znałam i oglądałam wcześniej (leciało ma Eurosporcie). O istnieniu bocci dowiedziałam się dziś po przeglądaniu neta. Wielkie sporty wielkich ludzi. <3
A w shuffleboard grałaś? Gra knajpiano-domowa o podobnych regułach.
Odpowiedz
W kapsle albo w tazosy? XD
Sebastian Flak
Odpowiedz
Shuffleboard? Pierwsze słyszę?
Jest coś mistycznego w tym zbliżaniu się do celu najbliżej, jak się da. Uśmiech
Odpowiedz
Shuffleboard to taka stołowa wersja curlingu.
Oczywiście w dużym uproszczeniu
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Kilka lat temu często bowls oglądałam na Eurosporcie. Tam to w ogóle jest kosmos, bo trzeba być jak najbliżej do żółtej kuleczki (do dżeka), a dżeka można przesuwać przecież. Nieraz nawet do samego rowu na koniec. Bowls to curling4D. Uśmiech Na trybunach oglądały bowls głównie białowłose, brytyjskie staruszki, a na banerach reklamowały się... usługi pogrzebowe. Może jestem "starą duszą", skoro podobają mi się takie sporty. Oczko
Odpowiedz
Drugi gol na ME strzelił dla Niemiec murzyn z obywatelstwa brytyjsko niemiecki z dodatkowymi korzeniami nigeriańsko polskimi. Ćwierćpolak o swojsko brzmiącym nazwisku "Musiala"
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Koh 3:1-8 (edycje własne)
Odpowiedz
W sumie Niemcy strzelili 8 goli. Z czego 2 na spalonym, jeden samobój.
Wszystko ma swój czas
Spoiler!
Odpowiedz
Niemcy zwykle grają jak Hiszpania na Euro 2012, czyli bez klasycznego napastnika. Rolę Fabregasa pełni Havertz.
https://www.skysports.com/football/spain...ams/265691
Niemcy bardzo dobrze zagrały, ale i tak za faworyta turnieju uznaję Francję. Francja ma zawodników, którzy w kadrze grają lepiej niż w klubach. Z Giroud, Griezmanna i Rabiot Deschamps potrafi wyciągnąć wyższe osiągi. To oznaka najwyższej klasy drużyny.
Odpowiedz
Cóż, był mecz otwarcia, był mecz ostatniej szansy. Teraz jeszcze mecz o honor, i do domu.
Wszystko ma swój czas
Spoiler!
Odpowiedz
Wrócimy z 0 punktami i tyle. Od 2002 oglądam to gówno i nie mam dość Duży uśmiech

Jak to napisał Duduś :
https://twitter.com/AndrzejDuda/status/3...9577587712
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Wrócimy z 0 punktami i tyle. Od 2002 oglądam to gówno i nie mam dość Duży uśmiech

Jak to napisał Duduś :

Masochista. Ja się wolę siatkówką jarać. Tam naprawdę mamy sukcesy. Albo tenisem /Iga Świątek i Hubert Hurkacz/.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a): Wrócimy z 0 punktami i tyle. Od 2002 oglądam to gówno i nie mam dość Duży uśmiech

Jak to napisał Duduś :

Wszystko ma swój czas
Spoiler!
Odpowiedz
Ragnick z Austrii zrobił drugą Szwajcarię - ekipę solidną, zdyscyplinowaną, zdecydowaną i dynamiczną. Zwycięstwo Austrii było do przewidzenia. Gdzie Probierzowi do Ragnicka? Ten ostatni był menadżerem RB Lipsk i Man. United...
Jutro Francja rozwali Polskę, bo Francuzi potrzebują trzech punktów i jak najwięcej bramek, by zabezpieczyć pierwsze miejsce w grupie, a Polakom się już żyć nie chce, bo po co żyć już na Euro im? Dzięki pierwszemu miejscu Francuzi trafią na Czechy albo Turcję, czyli będą mieć spacerek.
Odpowiedz
Mnie zadziwili Szwajcarzy.
Najpierw doszli całkiem niedawno do finału mistrzostw świata w hokeju, a teraz właściwie wybili piłkę Niemniaszkom z głowy.
Ki ch...?

A o naszych Orlenach, to może zamilczmy.
RIP.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Szwajcarzy regularnie wychodzą z grupy na piłkarskich imprezach. Bardzo solidna ekipa.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości