Liczba postów: 2,579
Liczba wątków: 79
Wyznanie: rewanżyzm
(28.10.2018, 12:37)Gladiator napisał(a): Teraz uważa się za brzydką, starą wiedźmę, ale szczęśliwą wiedźmę. Pisze, że miała dreszcze kiedy zakładała hidżab. Jak można mieć przy tym dreszcze? Można, ponieważ odbyła długą wędrówkę życia, którą opisałeś. Teraz nie musi walić się z mężczyznami, udowadniać, że jest lepsza, szukać zaspokojenia we wszystkich uciechach tego świata. Bo jeśli tego nie zrobi, to będzie zacofana, słaba i beznadziejna. Najprawdopodobniej znalazła swoje miejsce jako kobieta zgodnie z naturą wśród innych kobiet. Po wszystkich życiowych przygodach teraz to jest dla niej najcenniejsze. Islam prosty wymagający, surowy staje się atrakcyjny poprzez jasność i określony rytm życia. W przypadku islamu mamy tylko same negatywne przykłady w stylu mąż leje codziennie żonę, jak on nie wie za co, to ona wie za co. Pomija się sytaucję, że ludzie mogą tam się kochać i szanować. Muzułmanki w Europie nie porzucają swojego stylu życia, by stać jak inne europejskie kobiety. Nie robią w przytłaczającej większości z dumą nosząc swoje hidżaby.....
A mnie się wydaje, że albo jej zwyczajnie odjebało, albo robi performance. Jak widać z jej życiorysu, lubi szokować.
A nasze zlewaczone mulitkulti społeczeństwo zaczyna to odbierać jako coś pozytywnego, że wyzwolona kobieta z własnej woli wciska hidżab. Podczas gdy muzułmanki z urodzenia wciskają hidżab bez buntu, ale one nigdy nie były wyzwolone. O ile wierzę, że muzułmanki mogą się czuć dobrze w swojej roli społecznej (uwarunkowania kulturowe), to nie kupuję tej bajki z Sinead.
Liczba postów: 1,647
Liczba wątków: 4
Gladiator:
Cytat:Pomija się sytaucję, że ludzie mogą tam się kochać i szanować
Skoro islam to taki raj dla kobiet, to dla mężczyzn pewnie też. Nie wiem na co czekasz, powinieneś zmienić wiarę.
Rozsadziło mi antenę.
Liczba postów: 14,830
Liczba wątków: 101
Reputacja:
334
(28.10.2018, 09:37)freeman napisał(a): Zwracam uwagę, że nasza pelikanka określa się mianem geniusza literatury erotycznej. Kiedy więc rzuci nam jakimś erotykiem, to dopiero nam szczena opadnie 
Może jednak lepiej nie. Jeszcze się okaże, że Pelikan jest autorką wielce poczytnego dzieła "365 dni", a jak wiadomo co zostało zobaczone nie może zostać odzobaczone.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Napisałam kiedyś taki erotyk z prawdziwego zdarzenia i dostałam za niego ostrzeżenie na katoliku i zła sława za ten występek ciągnie się za mną po dziś dzień. To w ogóle był mój debiut poetycki. Zostałam skandalistką w dniu debiutu.
Liczba postów: 538
Liczba wątków: 0
Reputacja:
45
Wyznanie: Ateista - stopień 77
(28.10.2018, 12:21)towarzyski.pelikan napisał(a): (28.10.2018, 07:28)Poligon. napisał(a): No, i dostało mi się, chociaż moje uwagi miały na celu li tylko podniesienie poziomu Twojej twórczości, a nie zrzędliwy dydaktyzm.
Tym bardziej, że widzę tam potencjał, wymagający tylko lekkiego szlifu.
Poezja, moja droga, to jak śpiewanie prozą, gdzie rozczochrane dusze łączą się we wspólnym wzdychaniu do łysego księżyca.
I tyle. To pokaż mi, co sam napisałeś. Jeśli mi udowodnisz, że jesteś artystą, to się zastanowię nad Twoimi uwagami. Nigdy i nigdzie nie twierdziłem, że jestem artystą, a już na pewno, że poetą.
Natomiast sklecić jakąś prostą rymowankę, przy odrobinie wysiłku, każdy potrafi - nawet ja.
Mnie przydaje się w stosunkach damsko-męskich.
Kobiety w większości bardzo lubią, gdy zamiast banalnego komplementu, wyśle im się SMS-em jakąś prostą rymowankę.
Np:
Bo jedna jest Wenus na Olimpie góry
I jedna Ty jesteś światu ku ozdobie
I gdybyście obie stanęły w konkury
Mój głos bez namysłu ja oddałby Tobie
Niestety, na końcu najczęściej bywa tak:
Lecz kiedy uczuć wygasną wulkany
I nie znaczy nic parol niegdyś dany
Ona ze śmiechu tarza się po ziemi
Bo zrobiła w konia, osła wśród jeleni
I już...
Skoro jednak śmierć ustanawia porządek świata, może lepiej jest dla Boga, że się nie wierzy w niego i walczy ze wszystkich sił ze śmiercią, nie wznosząc oczu ku temu niebu, gdzie on milczy.
Albert Camus
(29.10.2018, 20:17)Poligon. napisał(a): Nigdy i nigdzie nie twierdziłem, że jestem artystą, a już na pewno, że poetą.
Natomiast sklecić jakąś prostą rymowankę, przy odrobinie wysiłku, każdy potrafi - nawet ja.
Mnie przydaje się w stosunkach damsko-męskich.
Kobiety w większości bardzo lubią, gdy zamiast banalnego komplementu, wyśle im się SMS-em jakąś prostą rymowankę.
Np:
Bo jedna jest Wenus na Olimpie góry
I jedna Ty jesteś światu ku ozdobie
I gdybyście obie stanęły w konkury
Mój głos bez namysłu ja oddałby Tobie
Niestety, na końcu najczęściej bywa tak:
Lecz kiedy uczuć wygasną wulkany
I nie znaczy nic parol niegdyś dany
Ona ze śmiechu tarza się po ziemi
Bo zrobiła w konia, osła wśród jeleni
I już... Jest to poprawne, estetyczne, ale pozbawione głębi. Dzieło rzemieślnika. No ale sam przyznałeś, że takie wiersze klecisz w celach czysto pragmatycznych.
A ja mam wenę i spisuję to, co mi w duszy gra. Nic nie wymyślam na siłę. Kiedy właśnie próbuję to ugładzać, to wychodzi kicha.
Tak w ogóle to wolę pisać wiersze bez rymów, ale publiczność ich nie rozumie, wszyscy chcą rymowanek...
Liczba postów: 1,780
Liczba wątków: 13
Wyznanie: Katolickie
20.11.2018, 16:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2018, 16:57 przez Quinque.)
https://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/...wy-sprawcy
Kolejny przykład dobroci serca wyznawcy religi miłości
Liczba postów: 2,261
Liczba wątków: 25
Reputacja:
161
Patreon zbanował (i przy tym pozbawił dochodów) Sargona "bo tak" z powodów które nie są zawarte w regulaminie oraz w tym co mówił w wywiadach ich CEO i jest burza.
Liczba postów: 6,282
Liczba wątków: 15
Reputacja:
380
Sam Harris uprzedzająco zrezygnował wcześniej.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.
Liczba postów: 2,934
Liczba wątków: 13
Reputacja:
251
Parodia poprawości politycznej osiąga nowe wyżyny na Zachodzie i Sargon został jej nową ofiarą. Ostatnio przeprowadzono ciekawą dyskusję w tym temacie, uczestniczyli m.in J. Peterson i S. Fry. Szkoda tylko, że większość rozmowy zeszła na tematy poboczne, dotyczące uprzywilejowania białej rasy...
http://www.superstacja.tv/wiadomosc/2019...9oiuwz68Og
Na rynek wchodzą neutralne płciowo lalki Barbie! „Pozwolą dzieciom czuć się wolnymi
Cytat:Jak podają media, na rynek zabawek wprowadzone zostały lalki Barbie gender -„neutralne płciowo”. Producent tłumaczy, że robi to po to, by walczyć ze stereotypami. Pokazuje na filmikach promocyjnych jak dziecięce lalki mogą z dziewczynek stać się chłopcami i na odwrót.
„Genderowe” lalki Barbie, jak twierdzą producenci, mają pomóc dzieciom, którym narzucane są „normy płciowe”. Lalkę będzie można dowolnie zmodyfikować; raz może być dziewczynką, raz chłopcem.
Producent twierdzi, że można im będzie zmieniać płeć. Dzieci będą mogły skracać i wydłużać włosy, nakładać spodnie lub sukienki.
Dodatkowo, by "Barbie" za bardzo nie miała „charakterystycznych cech płciowych”; zmniejszono jej usta, skrócono rzęsy czy pozbawiono jej szczupłej talii.
Jak podaje Deutsche Welle, „niektórzy rodzice i feministki są przekonani, że zabawki robione z myślą o konkretnej płci hamują ambicje dziewczynek i wzmacniają tradycyjne stereotypy”.
– Lalki pozwolą wszystkim dzieciom czuć się wolnymi – twierdzi producent.
Tym razem chciałbym uderzyć w prawicę. Prawicowe portale mają straszny ból dupy o te lalki. Rozumiem, ze to reakcja na politycznie poprawną intencję producenta lalek. A ja tak sobie obczaiłem te "neutralne płciowo" lalki Barbie, to one wyglądają jak na moje oko zdecydowanie bardziej naturalnie niż te nacechowane płciowością. Wiadomo, ze później z wiekiem jak człowiek dorasta to te różnice płciowe zaczynają się uwydatniać (kobieta ma cycki, facet szerokie bary etc.), ale te zabawki są przeznaczone dla dzieci. Neutralna płciowo lalka Barbie jest neutralna płciowo, bo i dziecko płci żeńskiej nie różni się aż tak bardzo pod względem sylwetki od dziecka płci męskiej. Dodatkowo, te tradycyjne Barbie w wersji żeńskiej promują nierealistyczny wizerunek kobiety wyjętej spod skalpela chirurga plastycznego. Pozwólmy dzieciom być dziećmi.
Liczba postów: 5,145
Liczba wątków: 27
Reputacja:
608
28.09.2019, 10:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.09.2019, 10:55 przez ZaKotem.)
(28.09.2019, 09:40)towarzyski.pelikan napisał(a): „Genderowe” lalki Barbie, jak twierdzą producenci, mają pomóc dzieciom, którym narzucane są „normy płciowe”. Lalkę będzie można dowolnie zmodyfikować; raz może być dziewczynką, raz chłopcem. Prawdziwy prawicowiec powinien zbadać lalce DNA i na tej podstawie stwierdzić jednoznacznie, jakiej jest płci.
Cytat:Producent twierdzi, że można im będzie zmieniać płeć. Dzieci będą mogły skracać i wydłużać włosy, nakładać spodnie lub sukienki.
Zupełnie, jak prawdziwe dziewczynki. Koszmar, dawać dziewczynce lalkę, która przypomina prawdziwą dziewczynkę! To musi prowadzić do całkowitej demoralizacji.
Cytat:Dodatkowo, by "Barbie" za bardzo nie miała „charakterystycznych cech płciowych”; zmniejszono jej usta, skrócono rzęsy czy pozbawiono jej szczupłej talii.
"Klasyczna" Barbie ma oczywiście przypominać dorosłą kobietę, chociaż komiksowo przerysowaną. Natomiast tradycyjne lalki ucharakteryzowane na dzieci płci żeńskiej, mają przerysowane cechy płciowe, których dzieci nie mają - chodzi przede wszystkim o nienaturalnie czerwone usta z wargami "w ciup". To jest właśnie objaw "płci kulturowej", bo normalne dzieci o biologicznie płci żeńskiej tak nie wyglądają.
|