Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Owczarki niemieckie nie są najinteligentniejsze. Są po prostu bardzo, ale to bardzo posłuszne. Mam porównanie z owczarkami szkockimi i belgijskimi (wychowywałem je, no i tresowałem). Jak będę miał możliwość, to właśnie do niemieckich powrócę, bo z belgijskimi jest straszna mordęga i użerka.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
lumberjack napisał(a):Owczarki niemieckie nie są najinteligentniejsze. Są po prostu bardzo, ale to bardzo posłuszne. Mam porównanie z owczarkami szkockimi i belgijskimi (wychowywałem je, no i tresowałem). Jak będę miał możliwość, to właśnie do niemieckich powrócę, bo z belgijskimi jest straszna mordęga i użerka.
A czy twoje owczarki (BTW chodzisz z nimi do fryzjera?) belgijskie czy szkockie próbowały kiedyś przekręcić klucz w drzwiach? Mój niewychowany owczarek, regularnie otwiera sobie drzwi (skacząc na klamkę), zaskoczył mnie ostatnio gdy przyłapałem go na próbie otwarcia zamkniętych drzwi, klucz znajdował się w drzwiach a pies próbował przekręcić go nosem (bez skutku i wątpliwe, że kiedyś się jej to uda). Trzeba jednak docenić zmysł obserwacji takiego psa.
Give me your lips for just a moment,
And my imagination will make that moment live.
Give me what you alone can give,
A kiss to build a dream on.
Reputacja:
1,399
Cytat:BTW chodzisz z nimi do fryzjera?
Z nim, obecnie mam jednego psa. Ale i z tym i z wcześniejszymi nigdy nie byłem u żadnego fryzjera. Nie będę robił ze swoich psów jakichś metroseksualistów.
Otwierać drzwi klamką potrafił każdy z nich. Szkocki potrafił ponadto otworzyć lodówkę. Niemieckiego najłatwiej było mi nauczyć szczekania na komendę, cierpliwości, chodzenia przy nodze bez smyczy etc. Belgijski jest póki co najgorszym ze wszystkich jakie wychowywałem - zjadł mi ostatnio 1.5 kg schabu, kiedy nie było mnie w domu.  Ale za to bardzo wyraźnie daje do zrozumienia kiedy chce wyjść na spacer. Sam wpadł na pomysł żeby przynosić smycz.
W sumie każdy z nich miał inną smykałkę, ale mniej więcej każdy umiał to samo. Najłatwiej zaś szła mi nauka ze szwabskim owczarkiem.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 1,396
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Że się wtrącę.
Moje koty nauczyły się otwierać drzwi skacząc na klamkę, czasem też współpracują - jeden skacze na klamkę <wisi na niej długo bo skapował, że wtedy lepiej się otwiera> a drugi czeka na dole i otwiera drzwi łapą.
Oczywiście od kiedy zamykamy te drzwi na klucz, próbują majstrować przy kluczu. A niby to takie puste głowy, te koty parchate
.
.
.
.
Reputacja:
1,399
Chwalipięta! Lanserka!
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 2,107
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
http://www.youtube.com/watch?v=9PpimliDC_Q
Tresowana świnia....Tego pies nie potrafi...
Zjadłbym człowieka, psa i wszystko co jest mięsem...Mam przepis na szczura i chętnie kiedyś oporządzę, chociaż jestem za miękki i nie dam rady go zabić jak go wyhoduję  A brudnego z piwnicy nie wezmę bo może jakieś gówno mieć
Zabijanie dla pożywienia...Normalne, nic się nie zmieniło przez miliony lat  Jadłem kiedyś smażone osy (albo pszczoły już nie pamiętam) i mrówki...mrówki tak jak małpy palec do mrowiska i srrrruuuu
Michał Wójtowicz
Religion can never reform mankind because religion is a slavery
Cytat:pilaster napisał(a): Proszę zwrócić uwagę, że nawet osoby nie podejrzewane o sympatię do Krk, jak Śsz, przyznają, że reakcja na "pedofilię" jest czysto emocjonalna, instynktowna, nie mająca żadnego uzasadnienia racjonalnego
Nadal Pilaster nie wyjaśnił nam czy jest idiotą i nie zrozumiał co napisał ŚS czy jest manipulatorem i specjalnie wyciaga błędne wnioski.
Liczba postów: 1,396
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Piesek- u nas słodki, w Azji słodko-kwaśny Osobiście nie widzę różnicy czy jedzenie jest robione z np. świni czy z psa... Przecież nie ma zwierząt gorszych i lepszych... Moim zdaniem karanie za coś takiego byłoby(lub jest, nie wiem bo nie interesuję się polityką itd. [w moim wieku to chyba zrozumiałe] a tym bardziej dozwolonym pokarmem ze zwierząt) szczytem pojebaństwa . To tak jak zjeść grubego Azjat ę, a nie tknąć chudego Europejczyka z zasad moralnych czy coś [sorry za porównanie]
'God is dead, dead.. Halleluyah God is dead, dead!'
:twisted:
Wyznaję IPU
Yakumo Metal Fan!
Szkoda że po śmierci nic nie ma bo nie będę mógł mieć satysfakcji że nie wierzyłem w religijne bajki... ~Yakumo :p
'Jestem bogiem... uświadom to sobie... też jesteś bogiem... wyobraź to sobie' :p
(na melodię Keszitsen kepet onmagarol Kultu)
[url="http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Polacy-masowo-zjadaja-psy,wid,11598594,wiadomosc.html?ticaid=68ee9"]Oczyśćmy ulice ze smrodu
Rozwiążmy problem głodu
Jeden humanitarny cios w czapę
Jedzenia masz pełną japę
Jeżeli ktoś zabroni
Policja go przegoni
Prawo po naszej stronie
Każdemu po smacznym ogonie
Do wozów, żaden nie ucieknie
Już na myśl mi ślinka cieknie
Przyrządzić i sprzedać skóry
Forsy będą wielkie góry[/url]
Reputacja:
1,399
Mi tam wyrok sądu podoba się.
---
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Liczba postów: 998
Liczba wątków: 3
Reputacja:
17
Z genetycznego punktu widzenia, jedzenie świni jest większą zbrodnią niż jedzenie psa, ponieważ świnia jest z nami znacznie bliżej spokrewniona.
No, ale wiem, pieski są takie słodkie ^_____^ więc takie stwierdzenia są oburzające! Kurwa.
There is a crack in everything. That’s how the light gets in.
lumberjack napisał(a):Mi tam wyrok sądu podoba się.
Mnie by się podobał w tym sensie, w którym tobie, gdyby dotyczył również ludzi, ale do tego nie dojdzie, bo tchórze zawsze stawiają się ponad prawem, które sami stanowią.
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Klfov napisał(a):Z genetycznego punktu widzenia, jedzenie świni jest większą zbrodnią niż jedzenie psa, ponieważ świnia jest z nami znacznie bliżej spokrewniona.
No, ale wiem, pieski są takie słodkie ^_____^ więc takie stwierdzenia są oburzające! Kurwa.
Mam się zakochać w świni bo jest ze mną bliżej spokrewniona? LOL A ożenię się z szympansicą. :lol2:
Pieski są słodkie? A przyszło do głowy ze pies bardzo dawno temu stał się towarzyszem człowieka, i to bardzo pomagającym mu towarzyszem. Już widzę jak w pierwotnych plemionach świnie bronią przed drapieżnikami, czy pomagają w polowaniu bo są z nami znacznie bliżej spokrewnione :roll: Myślenie nie boli.
X-X-X-X-X-X2 napisał(a):Mnie by się podobał w tym sensie, w którym tobie, gdyby dotyczył również ludzi, ale do tego nie dojdzie, bo tchórze zawsze stawiają się ponad prawem, które sami stanowią.
Rzeczywiście jesteś nihilistą :| Wydaje mi się ze przede wszystkim powinieneś mieć pretensje do matki za to że wydała Cie na świat który zupełnie nie jest taki jak byś sobie życzył. Ja to piszę na poważnie, bez cienia sarkazmu. Jest w Twoich pretensjach coś takiego, czego absurd dostrzec można w żalach kogoś, kto miałby pretensje o to ze kolor zółty jest taki jaki jest, a nie inny, albo ze Ziemia jest kulą a nie sześcianem.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 998
Liczba wątków: 3
Reputacja:
17
"Myślenie nie boli" Cóż, po tobie, można się spodziewać chamskich tekstów. Przywykłem do chamstwa na forum.
Tak, myślenie nie boli. Czytanie też nie. Psy bowiem, zostały przez ludzi najpierw używane w postaci jedzenia, dopiero potem zauważono inne ich walory.
Ponadto zaznaczyłem "z genetycznego punktu widzenia".
Musisz zwyczajnie znacznie więcej czytać, ale czytać ze zrozumieniem i uwagą. Dzięki takim ćwiczeniom łatwiej potem absorbować czytaną treść. Naprawdę
There is a crack in everything. That’s how the light gets in.
Liczba postów: 1,934
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
Wyrok sądu sensowny, nie czytałem wszystkich wypowiedzi, ale czy kto inny też widział tą nagonkę w TVN. OMG, jak by facet co najmniej z martwych dzieci ten tłuszcz pędził.
Szczyt hipokryzji, tylko dlatego że coś udomowiliśmy to nie wolno tego zabić, czy zjeść. Ale kurę czy krowę to i owszem.
Podobnie jak łowienie ryb a polowanie, biedna sarna zdycha i ryczy a ryba ? Ryba głosu nie ma więc spoko.
Liczba postów: 589
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Jeżeli powszechnie akceptuje się zabijanie zwierząt inteligentniejszych od psów to skandalem byłoby karanie za zabicia psa w bezbolesny sposób. Rozumiem że wegetarianie mogą być oburzeni ale jeżeli potępiają to osoby które na co dzień jedzą cielęcinę i wieprzowinę to już jest szczyt hipokryzji, widzieć źdźbło w oku bliźniego a nie widzieć belki w swoim.
Superstar napisał(a):Wyrok sądu sensowny, nie czytałem wszystkich wypowiedzi, ale czy kto inny też widział tą nagonkę w TVN. OMG, jak by facet co najmniej z martwych dzieci ten tłuszcz pędził.
Szczyt hipokryzji, tylko dlatego że coś udomowiliśmy to nie wolno tego zabić, czy zjeść. Ale kurę czy krowę to i owszem.
Podobnie jak łowienie ryb a polowanie, biedna sarna zdycha i ryczy a ryba ? Ryba głosu nie ma więc spoko.
Niesprawiedliwość hipokrytów kontra sprawiedliwość rzeźników. Wolę prawo niekonsekwentnie chroniące życie niż prawo konsekwentnie chroniące tych, którzy je odbierają.
Reputacja:
0
A ja wolę prawo które jest równe dla wszystkich a nie wybiera komu do.....ć
Marxon6 napisał(a):A ja wolę prawo które jest równe dla wszystkich a nie wybiera komu do.....ć
Ty wolisz. Ciekawe czy gdybyś sam mógł paść ofiarą uśmiercenia, to również ty byś wolał. Pewnie Niemcom podczas wojny także nie przeszkadzało, by prawo było równe dla Słowian tak samo jak dla Żydów. Oni także zapewne woleli by było równe dla wszystkich, przy czym słowa "wszyscy" nie używało się w odniesieniu do rasy panów.
Reputacja:
0
A gdyby babcia wąsy miała to by dziadkiem była. Po za tym nie wiem po jaką cholerę przytoczyłaś przykład prawa które nie jest równe dla wszystkich.
|