Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
http://wyborcza.pl/1,75400,17217043,Nie_...BoxSlotIMT
Dobry artykuł Barta o szczepionkach, chociaż pewnie SNOPowców i tak nie przekona.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Naukowczyni... Rany Odyna!
Nawet niezły artykuł, ale jednak wymagałby dopracowania, bo tak to zbyt łatwo go zasadnie skrytykować. Szczególnie w zakresie tego co napisano odnośnie autyzmu.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Reputacja:
149
Cytat:Naukowczyni... Rany Odyna!
Rozumiem, że nauczycielka też ci przeszkadza? Tępienie żeńskich form w PRL-u widzę zrobiło swoje.
Cytat:Nawet niezły artykuł, ale jednak wymagałby dopracowania, bo tak to zbyt łatwo go zasadnie skrytykować. Szczególnie w zakresie tego co napisano odnośnie autyzmu.
A co nie tak z tym autyzmem, poza tym, że nie jest powodowany przez szczepionki?
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Reputacja:
333
cobras napisał(a):Rozumiem, że nauczycielka też ci przeszkadza? Tępienie żeńskich form w PRL-u widzę zrobiło swoje.
Źle rozumiesz, ale to mnie nie zaskakuje.
cobras napisał(a):A co nie tak z tym autyzmem, poza tym, że nie jest powodowany przez szczepionki?
Właściwie nie wiem dlaczego znowu to sobie robię, ale: skąd wiesz?
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Reputacja:
149
Cytat:Źle rozumiesz, ale to mnie nie zaskakuje.
No nic, polecam lekturę http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3...,id,t.html
Cytat:Właściwie nie wiem dlaczego znowu to sobie robię, ale: skąd wiesz?
Bo żadne badania tego nie potwierdziły?
Reputacja:
333
cobras napisał(a):No nic, polecam lekturę http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3...,id,t.html
Też mogę ci ją polecić - tym razem postaraj się przeczytać ze zrozumieniem, albo poproś kogoś kto umie czytać ze zrozumieniem, żeby ci wytłumaczył co tam napisano.
cobras napisał(a):Bo żadne badania tego nie potwierdziły?
Czyli do momentu w którym nie zostaną wykryte przyczyny jakiegoś zjawiska, to owe zjawisko nie ma żadnych przyczyn?
Nawet jak na ciebie to całkiem nowy poziom sam wiesz czego.
Reputacja:
149
Cytat:Czyli do momentu w którym nie zostaną wykryte przyczyny jakiegoś zjawiska, to owe zjawisko nie ma żadnych przyczyn?
Czyli jak badano wpływ szczepionek na występowanie autyzmu, i tego wpływu nie znaleziono, to znaczy, że szczepionki nie powodują autyzmu.
Cytat:Też mogę ci ją polecić - tym razem postaraj się przeczytać ze zrozumieniem, albo poproś kogoś kto umie czytać ze zrozumieniem, żeby ci wytłumaczył co tam napisano.
Jak zwykle merytorycznie.
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Reputacja:
333
cobras napisał(a):Jak zwykle merytorycznie.
Oczywiście. Odpowiednio do poziomu dyskutanta.
Liczba postów: 5,936
Liczba wątków: 16
Reputacja:
10
Moim zdaniem, zaniżasz poziom
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Liczba postów: 3,196
Liczba wątków: 6
Reputacja:
26
Nie potrafię ogarnąć postępowania komorników, którzy licytują mienie na poczet długów, nie sprawdzając dokładnie czyje mienie zabierają i licytują. Nie ma jakichś przepisów, które by to ustalały?
http://www.tvn24.pl/rolnik-stracil-ciagn...243,s.html
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
Grim napisał(a):Nie potrafię ogarnąć postępowania komorników, którzy licytują mienie na poczet długów, nie sprawdzając dokładnie czyje mienie zabierają i licytują. Nie ma jakichś przepisów, które by to ustalały?
http://www.tvn24.pl/rolnik-stracil-ciagn...243,s.html W naszym Murzynowie? :lol2:
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
Grim napisał(a):Nie potrafię ogarnąć postępowania komorników, którzy licytują mienie na poczet długów, nie sprawdzając dokładnie czyje mienie zabierają i licytują. Nie ma jakichś przepisów, które by to ustalały?
http://www.tvn24.pl/rolnik-stracil-ciagn...243,s.html
Podejrzewam, że problem bierze się nie z braku ale nadmiaru przepisów ustalających co i jak
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Reputacja:
561
No proszę: http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-bru...ign=chrome
Chociaż nie ma się co cieszyć. U nas nadal będą recepty. Jestem tego pewna na 99%.
Liczba postów: 12,314
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
http://www.prawica.net/40323
Coś o ostatnich wydarzeniach.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
561
Liczba postów: 12,314
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Szkoda, że Bosak jest tak młody. W innym przypadku możliwe iż byłby kandydatem RN na prezydenta a wtedy zagłosowałbym na niego bez jakiegokolwiek wachania.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
561
Chyba nadawałby się lepiej niż ci kandydaci, których teraz mamy.
|