To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apokalipsa Jana
benman napisał(a):Swoją drogą nie zastanawia was, żę wiele kultur niezwiązanych ze sobą(Majowie, Egipcjanie) przepowiedzieli konieć świata na 2012 i właśnie też wtedy ma nastąpić przemagnesowanie i jakies nieciekawe historie na Słońcu?

Osobiscie najciekawszy wydaje mi sie fakt ze Teoria Nowości McKenny idealnie trafia tez w 21.12.2012. McKenna czesto zaznaczal ze nie wiedzial o kalendarzu Majów gdy prowadzil swoje badania.

Ja tam na 21.12.2012 czekam niecierpliwie. Przewiduje ze naprawde panika sie zacznie gdy ta data bedzie coraz blizej skoro juz teraz tyle sie o tym mowi Uśmiech

http://pl.wikipedia.org/wiki/21_grudnia_2012
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):http://pl.wikipedia.org/wiki/21_grudnia_2012
wikipedia napisał(a):Ostatnie takie zdarzenie miało mieć miejsce w roku 9792 p.n.e.,
Ciekawe nic nie napisali na ten temat.

Poza tym ludzie nie mieli tak strasznie wtedy. Ostatanie zmiany na ziemi miały miejsce 11000.

Wiec skąd te domysły, poza opowieścimi, jakieś informacje, ksążki, opracowania?
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
aktyn napisał(a):Wiec skąd te domysły, poza opowieścimi, jakieś informacje, ksążki, opracowania?

Musialbys chyba przeczytac "Proroctwo Oriona" Oczko Albo poszukaj cos tutaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/2012#Metaph...redictions

Ale nie koncentrujcie sie na tym Uśmiech Tego linka dalem bo mi sie spodobalo ze jest teoria spiskowa ze rzad juz wie o nadchodzacej katastrofie.

Zdecydowanie na wieksza uwage niz uklad planet i gwiazd zasluguje imho Teoria Nowości.
http://en.wikipedia.org/wiki/Novelty_theory
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)

Odpowiedz
Kurde... ale będzie masarnia w tym 2012 roku. Jak naukowcy dalej będa straszyć, to nieźle to wpłynie na morale ludu Ziemi. Smutny

Ja nie chcę umrzeć w wieku 22 lat!!!

Odpowiedz
Cytat:Ja nie chcę umrzeć w wieku 22 lat!!!

ha, prosze, panika juz sie zaczyna Uśmiech

przewiduje ze im blizej bedzie tego 21.12.2012 tym wiecej bedzie roznych dziwnych mniej lub bardziej potwiedzonych informacji i zwyklych proroctw tak ze faktycznie bedzie rosnac paranoja Uśmiech

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):przewiduje ze im blizej bedzie tego 21.12.2012 tym wiecej bedzie roznych dziwnych mniej lub bardziej potwiedzonych informacji i zwyklych proroctw tak ze faktycznie bedzie rosnac paranoja

Pewnie tak. Jeśeli będą wiarygodne źróda naukowe, to kto wie czy sam nie będziesz panikował. :]

Odpowiedz
benman napisał(a):Jeśeli będą wiarygodne źróda naukowe, to kto wie czy sam nie będziesz panikował.

Jestem zbyt ciekawy rzeczy by sie ich bac.

No dobra, pewnie bede troche niespokojny Duży uśmiech ale i tak nie moge sie doczekac juz ;P

Odpowiedz
Cytat:Według zwolenników ruchu New Age w tym czasie ma nastąpić nowa Era Wodnika. Wszystko ma się zmienić na lepsze. Według New Age od roku 2012, ludzie mają między innymi: pobierać pokarm przez skórę, inaczej postrzegać wiele rzeczy (na przykład czas), szybko zdrowieć w razie choroby oraz spotkać się z istotami pozaziemskimi.
nie no... full wypas, ja sie też nie doczekam ;-)
charm is deceptive
beauty is fleeting

http://www.youtube.com/watch?v=njuqQFRBcV4
Odpowiedz
No kurcze..., ale koniec świata już był, tylko go przegapiliśmy. Nawet był ripley pare razy, dla tych co sie zagapili.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
Odpowiedz
juzew napisał(a):nie no... full wypas, ja sie też nie doczekam

Kilka razy juz, w kilku tematach prosilem zeby sie nie koncentrowac na opowiastkach New Age gdy wchodzi temat 2012... ale wiekszosc osob przeczyta o pobieraniu pokarmu przez skore, posmieje sie i koniec tematu Smutny

Osobiscie jestem zdania ze tego dnia mozemy wejsc w nowa faze rozwoju. Rozpocznie sie era technologicznej osobliwosci. Moment, zdaniem niektorych ekspertow od AI, praktycznie nieunikniony.

Albo nic sie nie stanie Uśmiech

Odpowiedz
Kilgore Trout napisał(a):
juzew napisał(a):nie no... full wypas, ja sie też nie doczekam

Kilka razy juz, w kilku tematach prosilem zeby sie nie koncentrowac na opowiastkach New Age gdy wchodzi temat 2012... ale wiekszosc osob przeczyta o pobieraniu pokarmu przez skore, posmieje sie i koniec tematu Smutny
ok, sorry, chciałem zrobić taki dżołk, ale nie wypalił no...
charm is deceptive
beauty is fleeting

http://www.youtube.com/watch?v=njuqQFRBcV4
Odpowiedz
Wszyscy ponoć czytali apokalipsę bo taka pasjonująca ale zapominają, że w innej części NT jest napisane "O tym dniu nie wie nikt, nawet aniołowie w niebie - jeno sam ojciec."
Nie, żebym próbował kogoś nawracać ale jeśli rozmawiamy o "Apokalipsie" to pamiętajmy, że jest integralną częścią biblii, której nie powinno się ( jak to czyni krk) traktować wybiórczo.Dlatego wszelkie spekulacje na temat ewentualnego końca świata wynikającego z "Apokalipsy" a mającego nastąpić w jakimś konkretnym dniu są absolutnie pozbawione sensu. Poza tym opis czasów ostatecznych w ewangelii Mateusza pasuje do wszystkich czasów jakie znamy z historii,do czasów obecnych a myślę, że równie dobrze będzie pasował do przyszłych. Na pewno cała ta opowieśc w założeniu miała być jakąś wielką alegorią, miała służyć przekazaniu jakiegoś przesłania( nie chcę teraz wnikać w jego sens) ale nie być wyznacznikiem zakończenia świata, coś takiego bowiem najprawdopodobniej miejsca mieć nigdy (lub w dającej się określić przyszłości) nie będzie.
Jak Bartowi żal miejsca i tylko tytuł mi zostawił to ja rezygnuję z podpisu,o!
Odpowiedz
A przy okazj apokalipsy, znacie:
[Obrazek: h666sl.jpg]

Bo jak nie to polecam poznac Uśmiech Kapitalny album z wspanialego 1972 roku. Aphrodite's Child to przede wszystkim znany wszystkim Vangelis i znany juz zapewne nie wszystkim Demis Roussos zanim zaczeli nagrywac gowno Uśmiech Taka mroczno-przesmiewcza plyta, status kultowy Uśmiech

The leading horse is white
The second horse is read
The third one is black
The last one is green
pa pa pa pa pa parara!

Odpowiedz
666 to podobno kod w jakimś tam języku kodowym i oznacza Nero Caesar
Odpowiedz
Cytat:666 to podobno kod w jakimś tam języku kodowym i oznacza Nero Caesar

Hmm chyba na odwrot. Jak przypisze sie odpowiednim litera wartosci liczbowe w slowie Cesarz Neron (napisanym w oryginalne ofc) i doda do siebie czy tam pomnozy to wyjdzie 666. Ale w podobny sposob mozemy uzyskac nasze ulubione 666 ze slow: Karol Wojtyla, Jan Pawel Drugi i praktycznie z kazdego ktorego sobie wymyslimy. Wystarczy dowolne slowa a znajdzie sie matematyczna regula ktora z tego slowka wyliczy 666 ;-).
Niech zyje Lenin, Stalin i Jaroslaw Kaczynski!
Odpowiedz
Apokalipsa św. Jana była w serii programów tajemnice biblii na National Geographic, zapewne jeszcze będzie. Apokalipsa według mnie się nie spełni, ale wszystkie zjawiska takie jak pożary, powodzie, susze, silne wiatry spowodowane defakto ociepleniem klimatu przypiszą apokalipsie. Trzęsienia ziemi będą tragiczne gdyż wielkie miasta kalifornii jak Los Angeles czy San Francisko stoją na uskoku tektonicznym. Aby apokalipsa się spełniła według Jana musi zostać odbudowana świątynia w Jerozolimie ale obecnie stoi tam Kopuła na Skale trzeci najświętszy meczet muzułmanów, zburzenie go doprowadzi do wojny, nie jasny dla mnie jest czerwony/krwisty księżyc gdyż jak wiem księżyc nie świeci własnym światłem. Potwierdzić mogę że 666 oznacza Nerona Cezara co pokazali w programie tajemnice biblii, a także że Jan został wygnany na odludną wysepkę co dało rzeczywiście schizofrenię.

Natomiast jeśli chodzi o rok 2012 to dyskusja będzie trwać puki owa data nie nadejdzie. Ja osobiście bardziej martwię się ociepleniem klimatu.
Jako człowiek mądry, ukazuj swój rozum ze skromnym umiarem. Babilońska księga mądrości.
Odpowiedz
DarkWater napisał(a):tak wiec to gadanie o końcu świata, to nie jest takie... hm.. blablanie o ciekach wodnych, czy wielkim bogu zwanym "energia próżni". to jest to co masy ludzi popycha do wiary.
Zenek - wszytsko co materialne ma sówj koniec. Przecież wiesz, że ja umre, ty umrzesz...świat umrze. Więc co, mam cie pocieszyć?
Dopóki nauka nie zapewni mi życia wiecznego, nie stanowi dla mnie większej wartości.
Odpowiedz
benman napisał(a):
Kilgore Trout napisał(a):przewiduje ze im blizej bedzie tego 21.12.2012 tym wiecej bedzie roznych dziwnych mniej lub bardziej potwiedzonych informacji i zwyklych proroctw tak ze faktycznie bedzie rosnac paranoja

Pewnie tak. Jeśeli będą wiarygodne źróda naukowe, to kto wie czy sam nie będziesz panikował. :]
Nie chce dodawac do ognia, ale juz sa zrodla naukowe. Cykl ekonomiczny mowi, ze w 2012 bedzie straszny dolek - ostaniu dolek byl przewidywany w 2001 i był po ataku na world trade center - sprawdzilo się.
Dopóki nauka nie zapewni mi życia wiecznego, nie stanowi dla mnie większej wartości.
Odpowiedz
bychu napisał(a):
benman napisał(a):

Nie chce dodawac do ognia, ale juz sa zrodla naukowe. Cykl ekonomiczny mowi, ze w 2012 bedzie straszny dolek - ostaniu dolek byl przewidywany w 2001 i był po ataku na world trade center - sprawdzilo się.

Jak bardzo odczułeś ten dołek z 2001 r.?
Odpowiedz
pożyjemy zobaczymy ..
jak nadejdzie ta data to sam będę pewnie z ciekawości skakał. :mrgreen:
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości