Liczba postów: 255
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Rothein napisał:
Cytat:Czy mam się powstrzymywać od stwierdzenia że "chętnie udusiłbym tego capa jezusa gównem tej parszywej suki która podawała się za jego matkę", tylko dlatego że ktoś te fikcyjne postaci uważa za prawdziwe?
To Twoje zdanie a jego ocena to już inna sprawa. Myślę ze naśmiewanie się z chrześcijaństwa (przykładowo przez cytowanych wcześniej Ateistów) to jedna z form "Antysemityzmu". Przecież Pismo Święte stworzyli głównie autorzy pochodzenia żydowskiego. Pan Jezus, jego mama, Maria Magdalena, jego ziemski ojciec Józef i gros innych tez byli żydami. Stąd przykładowo oczernianie ich takimi słowami jak powyżej myślę że niesie w sobie także przesłanie "Antysemickie" i jest haniebne. Chrześcijaństwo z zasady nie zna nietolerancji i "Antysemityzmu", kultywując przecież stworzoną na Bliskim Wschodzie religię.
Faktem jest że wielu podczas wojny wielu żydów złożyło daninę krwi w obozach koncentracyjnych i złożyło ją za nas- Polaków, oszczędzając tym samym miliony naszych istnień. Fakt drugi że "naród wybrany" ma w sobie faktycznie wielki potencjał rozwoju. Wystarczy tylko spojrzeć na dzisiejszy świat polskich środków przekazu, polityki czy kultury. I to bardzo dobrze bo POLACY MOGĄ SIĘ OD SWOICH BRACI ŻYDÓW WIELE NAUCZYĆ. Dlatego zazdroszczenie żydom operatywności i innych wielu pozytywnych cech prowadzić może do "Antysemityzmu".
Prawda pozostaje ukryta przed tym, kogo wypełniają pożądania i nienawiść.
Liczba postów: 4,630
Liczba wątków: 68
Reputacja:
3
Kilgore Trout napisał(a):rotfl
To po co piszesz ze jednostki rozne i ze nie oceniasz? Czasem wydaje mi sie ze ludzie mysla ze jakies uprzedzenia narodowosciowe to po prostu wypada miec wiec sobie wymyslaja kogo to beda nie lubic 
Kilgore, przecież ja tak tylko żartuję :mrgreen: gdybym umiała się dogadać z Niemcem to nie miałabym żadnych oporów [ale na razie mój niemiecki leży i kwiczy :-D ]
Hastur napisał(a):[...] są to tak samo wirtualne "straty" jak pieniądze, które skarb państwa "traci" na niezapłaconych podatkach; [...] Dodatkowym absurdem w tym przypadku jest fakt, że rzekomo "ukradzione" pieniądze zostają w kieszeni... ich pierwotnego posiadacza :o Co nieuchronnie prowadzi do konkluzji, iż człowiek może okraść państwo z własnych pieniędzy :lol2:
Liczba postów: 2,244
Liczba wątków: 82
Reputacja:
0
Zen
Cytat:Myślę ze naśmiewanie się z chrześcijaństwa (przykładowo przez cytowanych wcześniej Ateistów) to jedna z form "Antysemityzmu". Przecież Pismo Święte stworzyli głównie autorzy pochodzenia żydowskiego. Pan Jezus, jego mama, Maria Magdalena, jego ziemski ojciec Józef i gros innych tez byli żydami. Stąd przykładowo oczernianie ich takimi słowami jak powyżej myślę że niesie w sobie także przesłanie "Antysemickie" i jest haniebne.
Mhm. Czyli jak będę się śmiał że ktoś oberwał ciastem jak w starych dobrych filmach i ta osoba będzie:
- czarnoskórym; to jestem rasistą?
- inwalidą; to jestem nietolerancyjny wobec niepełnosprawnych?
- polakiem; to jestem polonofobem?
- gejem; to jestem nietolerancyjnym homofobem?
- księdzem; to jestem antyklerykałem?
Otóż drogi Zen nie rozumiesz, że to coś nie jest nie tak gdy fakt kim ta osoba jest nie zaważył na tym czy się śmiejemy czy nie. To naprawdę nie robi różnicy która z tych osób by dostała ciastem w twarz (tutaj możesz wstawić sobie cokolwiek śmiesznego) to pozostaje śmieszne i to kim ta osoba jest TOTALNIE nieistotne.
Co mnie do cholery obchodzi czy biblię napisali Żydzi, Arabowie, Europejczycy, geje, Lapończycy, kulawi piraci, najarani ateiści dla żartu, parówkowi skrytożercy, ludzie bez dup, brzemienne jedenastoletnie ladacznice z południowej Gwinei, ludożercy w trakcie przechodzenia na weganizm, mój dziadek po pijaku etc. ?
Liczy się to co twierdzę o treści. I wyobraź sobie, że to by się nie zmieniło gdyby to napisał ktokolwiek inny.
Tak samo Rothein stwierdzając:
Cytat:Czy mam się powstrzymywać od stwierdzenia że "chętnie udusiłbym tego capa jezusa gównem tej parszywej suki która podawała się za jego matkę"
pewnie nadal by tak stwierdził/takie byłoby jego zdanie niezależnie od tego kim owy jezus i maria by nie mieli być. Bo to stwierdzenie wynika raczej z całkiem czego innego niż z tego, że byli Żydami... -_-
Ale o to czy tak jest zapytaj konkretnie go samego.
Kurde, człowieku słabisz mnie takimi poglądami, marność, żałość, żenada.
Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Zencognito napisał(a):Rothein napisał:
To Twoje zdanie a jego ocena to już inna sprawa. Myślę ze naśmiewanie się z chrześcijaństwa (przykładowo przez cytowanych wcześniej Ateistów) to jedna z form "Antysemityzmu". Przecież Pismo Święte stworzyli głównie autorzy pochodzenia żydowskiego. Pan Jezus, jego mama, Maria Magdalena, jego ziemski ojciec Józef i gros innych tez byli żydami. Stąd przykładowo oczernianie ich takimi słowami jak powyżej myślę że niesie w sobie także przesłanie "Antysemickie" i jest haniebne. Chrześcijaństwo z zasady nie zna nietolerancji i "Antysemityzmu", kultywując przecież stworzoną na Bliskim Wschodzie religię.
Albo próbujesz być sprytny, albo jesteś bezdennie głupi. Próbujesz nietolerancji religijnej [np. czyjemuś bluźnierstwu] nadać zupełnie inny charakter. Antysemityzm to antysemityzm. A naśmiewanie się z jakichś chorych urojeń to naśmiewanie się z jakichś chorych urojeń. Antysemityzm może iść w parze z nietolerancją religijną, ale nie jest z nią tożsamy. Ty zaś próbujesz wydedukować, ze jeżeli ktoś naśmiewa się z Nazareńczyka to jest antysemitą, ponieważ Jezus był ŻYDEM!!!! Ja naśmiewam się z "jezusa" [tej kukły stworzonej po to by manipulować tępymi masami] i całej tej trzody, a mimo to nie jestem antysemita. A nawet gdybym był, to miałoby to zupełnie inne podłoże. Wątek nazywa się "ateizm a antysemityzm", Twoje zaś pretensje są takiego rodzaju jak gdybyś mógł równie dobrze założyć wątek "Indiański manitou a komory gazowe w auschwitz". Taki sam absurd. Albo "Placek z wiśniami a huragan katrina". Twoje pretensje to jedynie żałosna próba manipulacji pojęciami. Nic więcej.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 7,522
Liczba wątków: 305
Reputacja:
1
Hmm, no to jak nazwac takich mega ultra hiper tip top katolickich NOPkow albo wszechpolakow, czlonkow rodziny RM ? :> Antychrzescinanami, wrogami zydowskiego boga, wrogami religii, tradycji, kultury, etc. etc ?
Mamo, swiat sie smieje...
Null pointer exception
Reputacja:
17
Athei Overlord napisał(a):Hmm, no to jak nazwac takich mega ultra hiper tip top katolickich NOPkow albo wszechpolakow, czlonkow rodziny RM ? :> Antychrzescinanami, wrogami zydowskiego boga, wrogami religii, tradycji, kultury, etc. etc ? 
Mamo, swiat sie smieje...
Chcesz dyskutowac o kolesiach z radia maryja albo o myleniu pojęć? Nietolerancyjny ateista to antysemita, twoim zdaniem?
...świat płacze
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 7,522
Liczba wątków: 305
Reputacja:
1
To bylo do postu Zencognito :]
No bo jesli antyteizm to forma antysemityzmu, no to jak w takim swietle wypadaja wspomniani kolesie
Null pointer exception
Reputacja:
17
Athei Overlord napisał(a):To bylo do postu Zencognito :]
No bo jesli antyteizm to forma antysemityzmu, no to jak w takim swietle wypadaja wspomniani kolesie 
Przepraszam. Myślałem ze to odnosiło się do mojego postu.
Liczba postów: 82
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Kiedys w szkole spytałem sie swoich znajomych po tym jak nazwal ktos kogos Zydem co ma do nich i 1 os. powiedziala ze rodzice tez tak mowia to on tez tak postepuje a inni powiedzieli ze niewiedzą[wszyscy katolicy i nawet 1 ministrant]
Reputacja:
0
Nom, też spotykam się z takim zjawiskiem - ludzie używają np. określenia "Ty Żydzie" jako określenia pejoratywnego ale nie wiedzą tak naprawdę co to ma znaczyć - a z tego co się deklarują nie są rasistami etc
Np. dwóch zżytych ze sobą kumpli "biją się"(zapasy) tak raczej w ramach spoufałości, o jakieś głupstwo i pod koniec wyzywają się sygnalizując, że koniec zabawy ( P.S. studenci, starsi współlokatorzy ze zrytymi psychami, 25+ lat etc :-D )
A - "dobra idź już wieśniaku, starczy"
B - "sam idź ty Żydzie, ty"
:-P
Gadają pierdoły i sami się z tego śmieją. Nie wiem co ma oznaczać ale to także nie czyni ich chyba rasistami. No ale ja się tam nie znam. W każdym razie "B" nie jest ateistą ale praktykującym katolem, jako jeden z nielicznych studentów chodzi do church'a :-P
Reputacja:
17
Antysemityzm antysemityzmem. Jednak z drugiej strony jakakolwiek krytyka Żydostwa, nawet krzywe spojrzenie, od razu jest piętnowane jako rasizm i właśnie antysemityzm. A kwestia holokaustu to już zupełnie temat tabu i do tego nienaruszalna dogmatyczna święta krowa, za której próbę naruszenia grozi kryminał. Powiedzcie coś o holokauście co nie jest zgodne z "Jedyną i Świętą Prawdą" a możecie się sami przekonać. Holokaust był i już go nie ma. Jednak ten temat będzie wyciągany jeszcze przez stulecia na światło dzienne, i to nie bynajmniej po to aby przestrzegać innych. To tarcza i oręż. A nawet sposób na biznes. Póki nikt nie ruszy "świętej krowy", póty można w jej cieniu dyktować warunki. Tak szczerze - co mnie kurwa w rzeczywistości obchodzą jacyś Żydzi i ten ich holokaust, prześladowania itd? Indian z Ameryki północnej zgineło 12 milionów, zabrano im ICH ziemie, wypierdolono ich z ich domostw. I co? Aborygenów dopiero w latach siedemdziesiątych zaczęto uważać za ludzi. A o czym ja wciąż słyszę? "Nie mów źle o Żydach, bo wiesz...ten straszliwy holokaust....6000000 ludzi...i antysemityzm...i do tego Ojciec Dyrektor...". Żydzi, żydzi, żydzi, jakis megalomański naród. Jak nie są narodem wybranym, to najbardziej nękanym. Kurwa, jacy biedni ci Żydzi. Może fundusz założymy? Będziemy słać darowizny do Izraela? Może byśmy tak pomogli tym biedakom rozpierdolić do końca tych niegrzecznych Palestyńczyków? Założymy jakiś "Abrahamic Combat"?
Liczba postów: 82
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
wlasnie to chcialem napisac Rothein ale mnie wyprzedziłeś  . Natomiast dlaczego o zydach jest glosno, dlatego ze zydzi byli rozsiani po calym siecie i nadal sa i trudno wszystkich wytepic a aborygeni i indianie byli skupieni w jednym miejscu i dlatego ich zniszczyli
Nie jestem wariatem! Jestem helikopterem:ogorek:
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Al-Rahim napisał(a):Co za głupie pytanie...
A czy rudzi są antysemitami? A kurduple? Ludzie...
Wielu rudzielców jest Żydami, jakbyś nie wiedział.
Na przykład był nim Singer, Izaak, pisarz, tak,
ten pisarz.
mięso pożera mięso a potem je wydala[url="http://salydus.wordpress.com/"]
[/url]
Cytat:Wielu rudzielców jest Żydami, jakbyś nie wiedział
wielu ateistów też!
Tak na marginesie, słyszałeś kiedyś o ironii? (to nie owoc).
Liczba postów: 3,708
Liczba wątków: 230
Zencognito napisał(a):To tylko dwa przykłady Nienawiści i Obrażania Religii na tym Forum drogi TGC.
CZY TO NIE ŚWIADCZY O NIETOLERANCJI ATEISTÓW ? Mam być tolerancyjny dla religii która ma za boga hitlera?
A ty jesteś tolerancyjny dla nazistowskich morderców z III Rzeszy? Jesteś tolerancyjny dla morderców, rasistów i terrorystów???
Ja nie jestem. Nie toleruje nietolerancji! Boga rasistę, morderce i terrorystę nie będę tolerował!
Katolicki bóg to rasista. Bo jego naród wybrany to tylko żydzi.
Morderca i terrorysta bo zabił np. niewinnych synów pierworodnych w całym Egipcie.
I ja mam być tolerancyjny dla tego rasisty, mordercy i terrorysty, tylko dlatego ze jest on bogiem a ja tylko człowiekiem? A takiego ch**! Nie będę tolerował hitlera.
Weź lepiej sobie przemyśl to w jakiego boga wierzysz. Bo bijesz pokłony przed mordercą.
Przed takim mordercą nie powinno sie kłaniać nawet jeśli to jest bóg, który może ciebie w każdej chwili zabić! Mniej odrobinę honoru!
tak a propos także świąt. herod taki zły bo kazał zabić niemowlęta, rzeź niewiniątek. jahwe kazał wymordować wszystkie pierworodne niemowlęta, dzieci i młodzież, ale nie tylko, także szczenięta wszystkich zwierząt... i kto był większym potworem?
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
Z ta rzezia niewiniatek to nieprawda. Chrzescijanie zrobili taka gębe Herodowi zeby emocje byly
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
no wiesz, jahwe to też nieprawda. to jak porównywanie bohaterów opowiadań.
Reputacja:
0
Liczba postów: 9,700
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
ah ciezko chociaz ziarnko prawdy z tego bajzlu wyłowic
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)
|