To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dowodzenie nieistnienia
Mam jedno pytanie do idioty. Czy mówiąc, że istnienia dowodzi przykład miałeś na myśli, że z tego przykładu wywodzimy prawo? Bo jeśli nie to przykład zawiera się w prawie, które o nim mówi. Jeśli się mylę to zanim na mnie najedziesz bądź mimo wszystko na tyle miły, aby mi to wyjaśnić.:p
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
Jeżeli Bóg jest wszechmogący to znaczy, że potrafiłby nam udowodnić wszelkie swoje kwestie tylko przy pomocy naszej logiki. A skoro coś da się udowodnić to wynika z tego, że jest to prawda już na długo przed tym udowodnieniem, a więc powinniśmy być w stanie wszystko logicznie wytłumaczyć Oczko

Odpowiedz
Argen napisał(a):Mam jedno pytanie do idioty. Czy mówiąc, że istnienia dowodzi przykład miałeś na myśli, że z tego przykładu wywodzimy prawo? Bo jeśli nie to przykład zawiera się w prawie, które o nim mówi. Jeśli się mylę to zanim na mnie najedziesz bądź mimo wszystko na tyle miły, aby mi to wyjaśnić.:p
przykład to przykład.
przykładem różowego słonia jest różowy słoń.
przykładem elektrony jest coś co się w komorze kogośtama zachowuje jak elektron. fakt, że prawo nie może go wykluczać (wtedy bowiem jego pojawienie się falsyfikuje prawo) ale samo niewykluczające prawo jeszcze nie gwarantuje jego istnienia.

Odpowiedz
idiota napisał(a):przykład to przykład.
przykładem różowego słonia jest różowy słoń.
przykładem elektrony jest coś co się w komorze kogośtama zachowuje jak elektron. fakt, że prawo nie może go wykluczać (wtedy bowiem jego pojawienie się falsyfikuje prawo) ale samo niewykluczające prawo jeszcze nie gwarantuje jego istnienia.

W takim wypadku mimo, że Bóg jest nie dowiedziony może istnieć, bo jego istnienia (chyba) nie wyklucza żadne prawo.
K.Bunsch

Odpowiedz
nooo...
tak.
nie wyklucza.
ale nadal nie mamy żadnego przykładu.

Odpowiedz
Nic dodać, nic ując.Uśmiech
K.Bunsch

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: