To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ŚDM 2016 w Polsce
Sofeicz napisał(a):Nie podzielam twojego entuzjazmu.

Nie musisz, nie było Cię w Warszawie i nie mogłeś tego poczuć Uśmiech
Odpowiedz
Ale tak na poważnie - jaki dla ateisty jest pożytek (poza merkantylnym), że przyjadą miliony chwalić Boga?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Ale tak na poważnie - jaki dla ateisty jest pożytek (poza merkantylnym), że przyjadą miliony chwalić Boga?

Taki, że nie zaczynają chwalić innego Boga. Żyjesz długo na tym świecie i chyba wiesz, że bez religii są w stanie żyć jednostki. Masy jeżeli odrzucają jedne wierzenia przyjmują kolejne. A alternatywy dla Kościoła są nieciekawe.
Odpowiedz
Trochę cyniczny, ten twój ateizm.

Na takim zlocie czułbym się jak geolog na megazlocie Wyznawców Płaskiej Ziemi.
Odpowiedz
piotr35 napisał(a):Widział ktoś, aby Krk wyłożył forsę na cośkolwiek z własnej kieszeni??

Setki razy widziałem. Skoro składki wiernych stanowią około 80% dochodów kościoła oznacza to, że większość jego przedsięwzięć finansowana jest z jego kieszeni.

Cytat:Taca będzie krążyła teraz dwa razy częściej, a resztę dołoży lewicowy Majchrowski (SLD),
Skoro taca będzie krążyłża dwa razy częściej to oznacza,że w głównej mierze sfinansuje to kościół. Kraków pewnie poniesie koszta zabezpieczenia, policji itp. Ale zważając na liczbę gości to zwróci mu się to z nawiązką. Ta impreza będzie kosztowała wielokrotnie mniej niż wspomniane wcześniej Euro a zyski promocyjne a także finansowe będą podobne lub nawet większe - bo przecież wszyscy skupią się na jednym mieście i jego okolicach. No i po tych dniach młodzieży nie zostaną żadne stadiony do których będzie trzeba potem dopłacać z miejskiego budżetu. Te w Brazylii kosztowały 40 mln euro. A teraz porównajcie to z kosztami chociaż 1 stadionu Język

Cytat:który już od dzisiaj zaczyna oszczędzać na inwestycjach w Krakowie,
aby sfinansować tę hucpę
No proszę jaki prężny prezydent. Wczoraj się o tym dowiedział a dzisiaj już potrafił zmienić budżet tak aby uzyskać oszczędności :lol2:
A hucpą to jest Twoja działalność na tym forum Duży uśmiech

Sofeicz napisał(a):Ale tak na poważnie - jaki dla ateisty jest pożytek (poza merkantylnym), że przyjadą miliony chwalić Boga?

A jaki był pożytek dla ateisty, że setki tysięcy ludzi przyjechały patrzeć na kopanie piłki ?
Jak jacyś ateiści są zazdrośni niech zorganizują Światowe Dni Młodzieży Ateistycznej gdzie głównym ceremoniarzem będzie Agnosiewicz i spółka Język
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Trochę cyniczny, ten twój ateizm.

Cyniczny dlatego, że nie odrzuca w swoich podstawach tego jak jest?
Zastanawiające...

Odpowiedz
Ja nie wiem czemu Sofeicz łączy odrębną ideologię z ateizmem i nazywa ją "cynicznym ateizmem", tak jakby ta odrębna ideologia miała coś wspólnego z ateizmem.
Odpowiedz
ależ to co napisał Kkap jest równie ideologiczne tak twierdzenie, że stała grawitacyjna wynosi tyle a tyle...

Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Trochę cyniczny, ten twój ateizm.

Ateizm sam w sobie nie stanowi dla mnie żadnej wartości. Bo i jaką wartość w ogóle ateizm może stanowić? Ano żadną, a jeżeli stanowi to z jakąś ideologią dodaną. A te ideologie mi się nie podobają. I już.
Odpowiedz
idiota napisał(a):ależ to co napisał Kkap jest równie ideologiczne tak twierdzenie, że stała grawitacyjna wynosi tyle a tyle...
Dokładnie. Bo oba zdania opierają się na doświadczeniu.
Odpowiedz
idiota napisał(a):ależ to co napisał Kkap jest równie ideologiczne tak twierdzenie, że stała grawitacyjna wynosi tyle a tyle...
Nie mieszaj dwóch porządków. Praw fizycznych z rytualnymi tańcami człowiekowatych.
Odpowiedz
Nie mieszaj form z funkcją.
Tego błędu nie popełnia kkap.

Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Nie mieszaj dwóch porządków. Praw fizycznych z rytualnymi tańcami człowiekowatych.

To już nawet nie uznajesz katolików za ludzi???
Odpowiedz
Wot konsekwencja systemu myśli.
Duży uśmiech

Odpowiedz
kkap napisał(a):To już nawet nie uznajesz katolików za ludzi???
Dlaczego?
Gatunkiem typowym rodziny człowiekowatych jest Homo sapiens Linnaeus, 1758.

Ja, ty, Idiota - same czlowiekowate.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Dlaczego?
Gatunkiem typowym rodziny człowiekowatych jest Homo sapiens Linnaeus, 1758.

Dlaczego Ty, mądry człowiek, stosujesz tak prymitywne zabiegi słowne? I ja, i Ty, dobrze wiemy, że kontekst tamtej wypowiedzi a ten link to dwie odmienne sprawy. Rozmawiamy o sprawach społecznych, a nie o biologii.

Rozumiem, że nie lubisz Kościoła i katolików i takie zdanie mogło Ci się wymsknąć. Ale to wystarczy przyznać, a nie odwracać kota ogonem. Nie idź w ślady ŚSz.
Odpowiedz
Moderator znów zabrnął w nieznane sobie rejony rzeczywistości,palnął głupotę i teraz piasek w oczy sypie, żeby nikt się nie zorientował co zaszło.
Janie wiem, jak można tak desperacko liczyć na brak rozeznania reszty użytkowników forum, zwłaszcza kiedy się ich trochę chociaż zna.

Odpowiedz
kkap napisał(a):Rozumiem, że nie lubisz Kościoła i katolików i takie zdanie mogło Ci się wymsknąć. Ale to wystarczy przyznać, a nie odwracać kota ogonem. Nie idź w ślady ŚSz.
Ale ja bardzo lubię kościoły, bo to czesto jedyne ładne budynki w mieście.
I ogólnie wiele razy podkreślałem protoprawną i protopaństwową rolę religii w organizacji społeczeństw.

Ale jakoś moje ateistyczne ego się buntuje. Twoje nie, i obaj mamy chyba do tego prawo.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Ale jakoś moje ateistyczne ego się buntuje. Twoje nie, i obaj mamy chyba do tego prawo.

Oczywiście, że mamy. Dlatego w miarę przejrzyście odpisałem Ci jak ja to widzę. Zdziwiłem się, że wywołuje to w Tobie taką irytację.

A alter ego dotyczy każdego Oczko
Odpowiedz
Twoje "ateistyczne" ego buntuje się, przeciw temu, że masy potrzebują religii, by nie popaść w życiową (i moralną) anomię?

To niemożebnie durne, bo raz, że to tak, jakby człowieka mającego świetny wzrok denerwowało to, że niektórzy noszą okulary, a dwa, że to niewiele ma wspólnego z Twym ego.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości