Sofeicz napisał(a):Nie podzielam twojego entuzjazmu.
Nie musisz, nie było Cię w Warszawie i nie mogłeś tego poczuć
|
ŚDM 2016 w Polsce
|
|
29.07.2013, 11:36
Sofeicz napisał(a):Nie podzielam twojego entuzjazmu. Nie musisz, nie było Cię w Warszawie i nie mogłeś tego poczuć
29.07.2013, 11:47
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia
Ale tak na poważnie - jaki dla ateisty jest pożytek (poza merkantylnym), że przyjadą miliony chwalić Boga?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
29.07.2013, 11:51
Sofeicz napisał(a):Ale tak na poważnie - jaki dla ateisty jest pożytek (poza merkantylnym), że przyjadą miliony chwalić Boga? Taki, że nie zaczynają chwalić innego Boga. Żyjesz długo na tym świecie i chyba wiesz, że bez religii są w stanie żyć jednostki. Masy jeżeli odrzucają jedne wierzenia przyjmują kolejne. A alternatywy dla Kościoła są nieciekawe.
29.07.2013, 11:54
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia
Trochę cyniczny, ten twój ateizm.
Na takim zlocie czułbym się jak geolog na megazlocie Wyznawców Płaskiej Ziemi.
29.07.2013, 11:57
piotr35 napisał(a):Widział ktoś, aby Krk wyłożył forsę na cośkolwiek z własnej kieszeni?? Setki razy widziałem. Skoro składki wiernych stanowią około 80% dochodów kościoła oznacza to, że większość jego przedsięwzięć finansowana jest z jego kieszeni. Cytat:Taca będzie krążyła teraz dwa razy częściej, a resztę dołoży lewicowy Majchrowski (SLD),Skoro taca będzie krążyłża dwa razy częściej to oznacza,że w głównej mierze sfinansuje to kościół. Kraków pewnie poniesie koszta zabezpieczenia, policji itp. Ale zważając na liczbę gości to zwróci mu się to z nawiązką. Ta impreza będzie kosztowała wielokrotnie mniej niż wspomniane wcześniej Euro a zyski promocyjne a także finansowe będą podobne lub nawet większe - bo przecież wszyscy skupią się na jednym mieście i jego okolicach. No i po tych dniach młodzieży nie zostaną żadne stadiony do których będzie trzeba potem dopłacać z miejskiego budżetu. Te w Brazylii kosztowały 40 mln euro. A teraz porównajcie to z kosztami chociaż 1 stadionu ![]() Cytat:który już od dzisiaj zaczyna oszczędzać na inwestycjach w Krakowie,No proszę jaki prężny prezydent. Wczoraj się o tym dowiedział a dzisiaj już potrafił zmienić budżet tak aby uzyskać oszczędności :lol2: A hucpą to jest Twoja działalność na tym forum ![]() Sofeicz napisał(a):Ale tak na poważnie - jaki dla ateisty jest pożytek (poza merkantylnym), że przyjadą miliony chwalić Boga? A jaki był pożytek dla ateisty, że setki tysięcy ludzi przyjechały patrzeć na kopanie piłki ? Jak jacyś ateiści są zazdrośni niech zorganizują Światowe Dni Młodzieży Ateistycznej gdzie głównym ceremoniarzem będzie Agnosiewicz i spółka
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
29.07.2013, 12:10
Sofeicz napisał(a):Trochę cyniczny, ten twój ateizm.Cyniczny dlatego, że nie odrzuca w swoich podstawach tego jak jest? Zastanawiające...
29.07.2013, 12:12
Ja nie wiem czemu Sofeicz łączy odrębną ideologię z ateizmem i nazywa ją "cynicznym ateizmem", tak jakby ta odrębna ideologia miała coś wspólnego z ateizmem.
29.07.2013, 12:16
ależ to co napisał Kkap jest równie ideologiczne tak twierdzenie, że stała grawitacyjna wynosi tyle a tyle...
29.07.2013, 12:19
Sofeicz napisał(a):Trochę cyniczny, ten twój ateizm. Ateizm sam w sobie nie stanowi dla mnie żadnej wartości. Bo i jaką wartość w ogóle ateizm może stanowić? Ano żadną, a jeżeli stanowi to z jakąś ideologią dodaną. A te ideologie mi się nie podobają. I już.
29.07.2013, 12:21
idiota napisał(a):ależ to co napisał Kkap jest równie ideologiczne tak twierdzenie, że stała grawitacyjna wynosi tyle a tyle...Dokładnie. Bo oba zdania opierają się na doświadczeniu.
29.07.2013, 12:31
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia idiota napisał(a):ależ to co napisał Kkap jest równie ideologiczne tak twierdzenie, że stała grawitacyjna wynosi tyle a tyle...Nie mieszaj dwóch porządków. Praw fizycznych z rytualnymi tańcami człowiekowatych.
29.07.2013, 12:33
Nie mieszaj form z funkcją.
Tego błędu nie popełnia kkap.
29.07.2013, 12:35
Sofeicz napisał(a):Nie mieszaj dwóch porządków. Praw fizycznych z rytualnymi tańcami człowiekowatych. To już nawet nie uznajesz katolików za ludzi???
29.07.2013, 12:37
Wot konsekwencja systemu myśli.
29.07.2013, 12:47
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia kkap napisał(a):To już nawet nie uznajesz katolików za ludzi???Dlaczego? Gatunkiem typowym rodziny człowiekowatych jest Homo sapiens Linnaeus, 1758. Ja, ty, Idiota - same czlowiekowate.
29.07.2013, 12:49
Sofeicz napisał(a):Dlaczego? Dlaczego Ty, mądry człowiek, stosujesz tak prymitywne zabiegi słowne? I ja, i Ty, dobrze wiemy, że kontekst tamtej wypowiedzi a ten link to dwie odmienne sprawy. Rozmawiamy o sprawach społecznych, a nie o biologii. Rozumiem, że nie lubisz Kościoła i katolików i takie zdanie mogło Ci się wymsknąć. Ale to wystarczy przyznać, a nie odwracać kota ogonem. Nie idź w ślady ŚSz.
29.07.2013, 12:52
Moderator znów zabrnął w nieznane sobie rejony rzeczywistości,palnął głupotę i teraz piasek w oczy sypie, żeby nikt się nie zorientował co zaszło.
Janie wiem, jak można tak desperacko liczyć na brak rozeznania reszty użytkowników forum, zwłaszcza kiedy się ich trochę chociaż zna.
29.07.2013, 12:56
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia kkap napisał(a):Rozumiem, że nie lubisz Kościoła i katolików i takie zdanie mogło Ci się wymsknąć. Ale to wystarczy przyznać, a nie odwracać kota ogonem. Nie idź w ślady ŚSz.Ale ja bardzo lubię kościoły, bo to czesto jedyne ładne budynki w mieście. I ogólnie wiele razy podkreślałem protoprawną i protopaństwową rolę religii w organizacji społeczeństw. Ale jakoś moje ateistyczne ego się buntuje. Twoje nie, i obaj mamy chyba do tego prawo.
29.07.2013, 12:59
Sofeicz napisał(a):Ale jakoś moje ateistyczne ego się buntuje. Twoje nie, i obaj mamy chyba do tego prawo. Oczywiście, że mamy. Dlatego w miarę przejrzyście odpisałem Ci jak ja to widzę. Zdziwiłem się, że wywołuje to w Tobie taką irytację. A alter ego dotyczy każdego
29.07.2013, 13:00
Twoje "ateistyczne" ego buntuje się, przeciw temu, że masy potrzebują religii, by nie popaść w życiową (i moralną) anomię?
To niemożebnie durne, bo raz, że to tak, jakby człowieka mającego świetny wzrok denerwowało to, że niektórzy noszą okulary, a dwa, że to niewiele ma wspólnego z Twym ego. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|